Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek okna-mere

okna-mere

Kako se merijo okna? :)))

Po meri od stranice do stranice namerim tako dimenzijo, da ne paše nikamor:)

A je možno, da imamo v hiši vsa okna nestandardna? Kaj se naredi v takem primeru? Prilagodijo okna ali se bolj splača kaj dozidat.
Joj sem zgubljena :(((

Primer:
-novogradnja…pokličem gospoda da vzame mero za komarnice(rolo),
3*popravljal kajti okna(zidi) so narejena na osmico

Nauk:
-čevljem sodi naj kopitar

Pokliči mojstra da ti vzame mero!

Ja, okna so nestandarda, ti jim poveš natančne mere, oni pa ti okna naredijo po meri. Žal oken ne moreš kar kupiti v trgovini in jih odpeljati domov.

🙂 primorkras sej ne bom kaj dosti sama čarala. Je pa malo verjetno, da mi bo 20 firm prišlo na dom merit zato, da mi naredijo prvi info izračun.

Malo gledam po internetu, da dobim idejo. Med tistimi, ki mi bojo odgovarjali bom pa potem naročila meritve in predračun.

:)))

kaj okna, ki so nestandardnih mer so potem tudi precej dražja?

hvala:)))

aja….še vedno me zanima od kje do kje se merijo okna :)))

Izmeri luknjo med stenama.Torej od zida do zida.

ZA informativni izračun izmeri sama (cm gor ali dol pri tem ni pomemben) – itak te zanima samo primerjava cen.

Ko boš pa izbrala izvajalca, pa naj vsekakor pride sam izmerit. Itak je to običajno v ceni oken (ti tega ne zaračunajo posebej) – če se kaj zmoti, bo njegova napaka (in strošek) in ne tvoja.

več ali manj povsod delajo okna po naročilu na osnovi izmer – sploh pri adaptacijah. Izmere prepusti mojstru, za predračun pa pomeri sama “na grobo”.Mi imamo plastična okna Kovinoplastika Lož in smo zelo zadovoljni.

Kitty – MIK Celje točno to naredi. Najprej naredijo informativni izračun na približno in potem pravi izračun potem ko premerijo okna. Smo jih ravno zamenjali.

Dekleta hvala 🙂

Tudi AJM dela na tak način – pridejo, izmerijo in pošljejo predračun. Mislim, da skoraj nihče več ne dela oken na zalogo, ampak vse po naročilu.

Pridejo, pridejo. Če jih boš poklicala 20, jih bo pa toliko prišlo – razen če nimaš morda samo eno ali dve okni, za to se najbrž večini ne bi dalo.
Pokliči, reci, da rabiš ponudbo in to je to.
Potem pa izbiraj najugodnejšo.

Naredi tako, da pokličeš enega, ki ti okna premeri, za naslednje predračune uporabi kar meritve prvega. Le zakaj bi ti vsak posebej hodil merit, saj se mere ne spremenijo…drugače pa lahko približno izmeriš, pa tudi ne more biti 1000€ razlike pri predračunu. saj moraš vedno pri predračunu predvidevati še kakšno malenkost zraven.

Re: okna-mere
Napisal: tkotoje
Datum: 28.08.2008 23:20
Ja, okna so nestandarda, ti jim poveš natančne mere, oni pa ti okna naredijo po meri. Žal oken ne moreš kar kupiti v trgovini in jih odpeljati domov.v.

To pa ni res!!! Če imaš novogradnjo, lahko čisto komot greš v trgovino pa kupiš. Pa tudi drugače, samo pa imaš potem nekaj več dela…..

Danes delajo vsi okna po naročilu. na zalogi jih skoraj več ne dobiš.

New Report

Close