okraševanje prej
Moje mnenje je: ok mi je, da trgovine ponujajo božične okraske novembra… Novembra je zame čas za nakup tega in tudi daril, če ne že prej postopoma…
Decembra je zame praznični december, ko mi je fino da je ta mesec v lučkah, že okrašeno, da se hodi na sprehode po okrašenih mestih, ulicah, da se druži, peče piškotke, spije kak kuhancek, otroci obiskujejo prireditve z dobrimi možmi .. torej decembra zame ni čas za kupovanje in guzvanje po stacunah, niti kupovanje božično novoletnih okraskov . ..
Januarja mi je pa top, da se takoj prve dni vsa okrasitev pospravi.
To je moje mnenje…
Tak da ja, čas za nakup okraskov in daril je zame zdaj in ne decembra …
Odkar takoj po 1. nov. / je že kar precej let/ norijo z okraševanjem, raklamami za B in NL, džinglbelsi itd., je zame praznovanje/ prazniki konec decembra/ izgubilo ves čar. Najkasnej 1. dec . sem vsega že pošteno sita. Potrudim se zadnje dni v letu zaradi vnučkov, sicer ne bi niti praznovala, čakala. Kaj bi po 2 mesecih ??
Kako, da niso oglaševali Martinovega? Saj so bile povsod v akciji race, gosi, vina, rdeče zelje, mlinci… Konkretno Mercator je imel v letaku naslov “Dobrodošli na martinovanju s svojim najboljšim sosedom” ali tako nekako… tudi v drugih reklamnih letakih je bilo podobno. V trgovinah so bili panoji s slikami “Martinove pojedine” in seveda izdelki, ki so bili v ta namen v akciji…
Kaj več bi pa še lahko bilo? Fontana vina ob vhodu v trgovino?
Nas je vec takih, ki smo siti kapitalizma in nakupovanja. Okrasi se sredi decembra in pocasi vzdusje narasca in narasca in potem praznovanje. Tako pa…sploh ne praznujem vec, ker je bedno s tem ameriskim poflom in bliscem. Fuj. Karse martinovega tice, ni noben praznovql, niti vedel za ta praznik dokler ni kapitalizem izkoristil se to za zasluzek. December je ze dolgo moj najmanj priljubljen praznik
Anonimna521, 12.11.2024 ob 09:55
Nas je vec takih, ki smo siti kapitalizma in nakupovanja. Okrasi se sredi decembra in pocasi vzdusje narasca in narasca in potem praznovanje. Tako pa…sploh ne praznujem vec, ker je bedno s tem ameriskim poflom in bliscem. Fuj. Karse martinovega tice, ni noben praznovql, niti vedel za ta praznik dokler ni kapitalizem izkoristil se to za zasluzek. December je ze dolgo moj najmanj priljubljen praznik
Razmišljam zelo podobno. Me je kar groza še dober mesec in pol to gledat, poslušat. Okrasilo naj bi se po 15.12., ali pa recimo za Miklavža.