okrasitev cerkve in gostišča

Jaz nimam cerkvene poroke, lahko pa povem za gostišče. Nič ne bom velik krasila. Na mizi pred nama bo nizki aranžma iz rožic – enakih kot so v šopku in nič drugega. Gostilničarka je rekla, da je brezveze na mize velik devat, ker potem tisto vse sam prestavljajo ko nosijo na mizo hrano. Skratka moja dekoracija v gostišču bo samo namizni aranžma za pred naju, pa še za tega se odločamo, al bi bil bolj tak na robu in bi vse skupaj viselo po zunanji strani mize navzven al pa bolj sredinski. Verjetno bolj za na rob. Drugače pa nič drugega – mi tud ni všeč preveč vse okrašeno. Pa tud ne vidim smisla vse tiste okrasitve – veliko stroškov, potem tistega sploh ne rabiš. Moja sestrična, ki bo poskrbelča za vse to je rekla: Drži se tega mota, da je to poroka in ne cirkus.
Urška

Meni bodo v cerkvi na klopi dali take mašnice kot jih bom imela na avtomobilih samo malo večje. Cvetja pa ne bom posebej kupovala, ker ne pride tako do izraza razen če ni res nekaj konkretnega – kar pa ni pod 50.000. Sem gledala videokasete svojih sožupljank, ki so imele samo tako malo okrašeno pa se nič ne pozna.
V gostišču pa samo en aranžma tam kjer bova sedela midva. Tak kot je moj poročni šopek.