okrasitev smrekice
smrekica bo okrašane z ročno izdelanimi balončki iz stiroporja ki sem jih oblekla v različno blago z novoletnimi motivi in barvami, balončki so različnih velikosti, ter s posušenimi pomarančami narezane na kolobarje in okrašene z valovito bakreno žico in malce posprejane z zlato barvo. Ponekod sem na sredino nalepila manjše kolobarje pomaranče, ponekod pa celo polovico lupino oreha in to prepletla z omenjeno žico. No pa še ene lučke take z različnimi programi svetenja. Pri nas je ta najbolj počasen program aktualen.
Uf, men je srebrno rdeča zakon, glih zato, ker se malo tepe in ne “žari” tako zelo. Imamo tudi mi nekaj v tem stilu, v 199 SIT smo kupili eno vrečo nelomljivih okraskov, ker bo letos smrekca na sinovem nivoju, pa da ne bodo njegovi prstki pa najini živci preveč trpeli. Kar na počez uničevat vseeno ne bomo pustili, ampak če glih pade ali če ravno repa iz ušes požene, da ne bo panike. Isto velja za jaslice.
Tako bom jaz, smrtni sovražnik plastike, letos do vratu v njej :)))
če bi želela slikice mojih okraskov(tiste pomaranče z žico in oblečen stiropor) povej da poslikamo in jih bom mela na mailu pa ti jih bom poslala. Na netu pa ne znam slikic objavit žal. Če bi pa želela celo smrekico videt pa boš morala počakat do Božiča ker je ne postavljam nič prej kot 24 decembra. Okraske pa mam itak na dosegu ker sem ta glavna pri familijij za njih:) Aja pa ne nicka spremenit ker ti bom odprla temo da boš vedela da mam slikice. No ta vikend ti ne morem obljubit. Mam rojstni dan tako da je gužva. Bom pa čist zares slikala, sploh zdej k je moj fant kupil digitalca bojo lepe slikice:)
Tudi letos sem si premislila in nisem postavila velike smreke.
Tako bo zaenkrat dovolj mala smrekica (cca 60 cm) na omarici v dnevni sobi, z malimi steklenimi bunkicami v mat rdeči, mat peščeno roza in mat zlati barvi ter nekaj zlatimi zvončki in zlato belimi porcelanastimi angelčki.
Pod smrekico so postavljene (zaenkrat še prazne) jaslice.
Na reflektorski sistem sem v različnih dolžinah navezala ostale bunkice vse v zlati barvi (nekatere bleščeče, nekatere mat). Žico reflektorskega sistema sem ovila z zlatim trakom z zvezdicami in drobnimi zlato rumenimi led lučkami.
V kuhinji bom na zavese in okna obesila lesene rdeče okraske. Na mizi je že adventni venec in božična zvezda.
Stekleno pregradno steno v hodniku in kuhinjska okna sem že okrasila s snežinkami iz belega spraya.
Ta vikend bomo tudi z lučkami okrasili zunanjost hiše.
No, vzdušje je že, čeprav se mi toži po veliki novoletni jelki. Toda praznikov ne mislim preživeti z besedico NEEEEEEEE!!!!!! Poleg tega je malo krize z igračami …. igralni kot ima naša punčka točno tam, kjer naj bi bila postavljena smrekica … in … le kam naj dam igrače ????
Menda bo naslednje leto tale soba, kjer imamo računalnike, postala otroška soba, računalniki se bodo pa preselili na podstreho ….
Ko bi se to res zgodilo …….. :)))
Nataša
Naša smrekica bo imela tudi doma narejene okraske in sicer iz gipsa vlite sončke-barvane z zlato barvo.Pa sončkom smo narisali še usta in učke,nekateri bodo imeli očke zaprte(speči sončki)Komaj že čakam na predbožični večer,ko bodo otroci z atijem na čelu krasili božično drevo,iz kuhinje pa bo dišalo po potici…..Lp
tudi jaz lahko pošlem slikice obeskov na meil. na smrekici bodo pa šele 24. zvečer, ker je pri nas tak običaj.
zakaj pa sem se odločila za rdečo srebrno varianto, ker smo prejšnja leta imeli modro-srebrno smrekico, ampak so modre bunkice steklene, srebrne pa ne. tako da ne bi metala denarja stran še za eno barvo, sem se odločila , da kupim samo rdeče bunkice. mi je pa všeč, da se barve malo tepejo.
mi pa jo bomo tako kot vsako leto okrasili s staaarimi bunkicami, precej jih je še od mojih starih staršev. tako da o kakšnem modnem stilu ravno ne morem govoriti, saj verjetno niti dve bunkici nista enaki.
ampak jaz to obožujem… mi je kar toplo pri srcu, ko pomislim, da so te iste bunkice nekoč imeli v rokah moja mama, pa ata, pa teta, mami… in so v duhu spet z nami…
Naša bo imela, kot že nekaj let zaporedoma, zlate in rdeče bunke, nekaj velikih in precej manjših, samo bele majhne lučke, ter zlate in rdeče “verige” – tiste, ki izgledajo kot koralde.
Patricija, jaz se priporočam za slike angelčkov. Hvala.