okrasitev smrekice
Mi smo pa že okrasili: rdeče bunke, kar jih je še ostalo in nekaj sinovih izdelkov od lani iz slanega testa, ter pobarvanih storžkov. Letos smo pa medenjake spekli in jih namazali s sladkornim sirupom na katerega so se zalepile večbarvne mrvice, iz prestic-nataknili smo jih na rdeč trak, smo naredili trakove, skratka zelo lepo izgleda.Če bi bili sami medenjaki in prestice bi bilo pa najlepše. Tak bolj “eko”izgled.
Lep dan,
Mi pa delamo tako:
– ko sva z možem začela živeti skupaj sva okrasla le vejico z malimi modrimi balončki,
– kasneje sva kupila lep modro-zlat set,
– ko se je rodila hčerka, je dobila nekaj visečih božičkov,
– ko je bila večja, sva odlivali in barvali obeske iz mavca,
– letos se je rodil sinček, v Sparu sem kupila lepe lesene obeske…
in tako dodajamo in z obeski pišemo našo zgodovino… ker pa nič ne razbijemo, bomo morali kmalu kupiti večjo jelko…
Ko sem bila še doma, pa sem neprestano “težila” z oblikovno in barvno usklajenostjo.
Barbi2, prosim, ko boš utegnila (po rojstnem dnevu seveda, ko boš že starejša in modrejša, he, he), pošlji še meni slikce tvojih umetnij! Me zelo zanimajo.
hvala in lp tanja
mi bomo letos dali gor okrašene medenjake 🙂 , spodaj pa medeno hišico :))))
sicer smo imeli lani lesene okraske, predlani pa slamnate okraske, nič kuglic, nič bleščečega, samo slama. Smrečico pa imamo umetno. Vsako leto je drugače okrašena. Čakam namreč na čas, ko si bom uresničila željo po velikanski jelki (umetni), do stropa in za ta čas zbiramo in delamo okraske.
T.
…tudi jaz bi lepo prosila za slikice okraskov. Drugo leto pa bi že pasala kakšna sprememba :)))
Mi imamo tudi modro-zlato kombinacijo. Jaz sem nora na modro, ker pa sem od prejšnje runde imela zlate bunkice, je pač nastala ta kombinacija, pa če paše ali ne,meni je všeč. Smo pa ravno včeraj nastavili železnico, jo je ata komaj sestavil, ker nam že veliko manjka in sine je spet polomil eno lokomotivo, ko je vlekel iz škatle. Če drugo leto ne bomo kupili novega vlaka, bomo morali spodaj postaviti dirkalno stezo z lupingi, ata je dal idejo(v hecu) in sinetu je ful všeč, jaz pa si predstavljam dirkalno stezo z vasico (cerkvica+4 hiške) – O GROZA!!!
Prosim za slikice. [email protected]
Leja vidim da te zelo motijo “ponesrečene” kombinacije,ker si že zgoraj imela opazke kaj paše skupaj in kaj ne.Kaj bi potem rekla na našo smrekico ki ima gor vse možne barve od zelene do rdeče, modre, oranžne pa še kakšna bi se našla.
Pri nas imamo dnevno in kuhinjo okrašeno v srebrno modri kombinaciji, edino aranžma iz orehov in suhih pomarač ter cimetovih palčk je v drugi barvi,drugača pa pride naša smrekca živo pisana,takšne so tudi lučke in nam se zdi prav fajn.
LP
bi mi pisala na moj mail da vem kam poslat, ker če kliknem na tvoj nick ne vidim tvojga maila. Moj mail: [email protected]
Joj, oprosti. Nevem kako mi je ušlo.
Pri nas se bo tut smrekica postavljala komaj 24 zvecer. Do lani, ko sva bila z mozem sama sva imela 90 cm in lepe okraske. Sedaj ko smo pa trije in je miskotovo prvo leto. Pa ker sem ze nakupila vecino daril in prisla do zakljucka, da je daril prevec za to bogo 90 cm smreko. Sem se kratkomalo odlocila in kupila 185 cm norvesko ful lepo smrekico.
Okrasena bo pa kot zmerom modro srebrne steklene bunkice in prozorne neutripajoce lucke. To bo pa ostalo do nadaljnega ker je obema z mozem ta kombinacija vsec.
Pri nas se drevešček postavlja 23. zvečer, zato, da smo potem na božični večer bolj frej, oziroma, da se samo še kuha…
Na dreveščku ni nič umetnega razen lučke. Že en mesec sušimo pomaranče, zraven so slamnati okraski, (ogromno!!!) posušeno sadje, piškoti, orehi, ki niso pobarvani, ampak nanizani na rafijo, cimetove palčke,… meni se zdi tak najlepši. Namesto špice imam angelčka, tega sem kupila enkrat na Slovaškem, cel je narejen iz koruznih listov.
Bunkice pa lepo v škatli čakajo…