Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Poroka okrasitev

okrasitev

Tisti, ki ste se oz.se še boste poročili v cerkvi, kako ste okrasili klopi, oltar, in drugo? V stilu rož? Kaj pa ste dali na avte?

Bili smo na poroki v mesecu maju. Vse je bilo okrašeno s travniškimi marjeticami – ivanjščicami. Bilo je super. Doma, slavolok, avtomobili, cerkev, gostilna, poročni šopek…. Vse iz ivanjščic. Sicer je bila angažirana cela “žlahta”, tako za nabiranje in delanje ikeban, ampak je šlo, bilo je zelo lepo in nevesta je bila zelo zadovoljna.

Pri meni bodo cvetice v cerkvi v oranzni in beli barvi (kot moj sopek). Na klopeh bodo pentlje (na vsaki drugi) in ena lilija….
na avtu bodo oranzne vrtnice v kombinaciji s tilom, slajerjem in zelenjem….

nekako v stilu mojega sopka bo vse

Pr men pa bo vse v sončnicah, kot tudi moj šopek. Tud jest sem zangažirala vse prjatlce, doma , da posejejo čimveč soončnic. Men so zelooo všeč, in ker bo poroka v avgustu, ko so sončnice in, ne bo problema. Šopek mi bo naredila iz cvetličarskih sončnic,in tudi naprsne šopke, vse ostalo, cerkev, ikebane za na avtomobila, za v gostilno, pa bo iz domačih sončnic. Bom pa tud mela pentljice v cerkvi, v svetlo rumeni-belo barvi, sem se že z župnkom zmenila, pa je reku, da ok.

kako pa zgleda tole okraševanje cerkva , če je več porok v enem dnevu v isti cerkvi? a vsakič pol cvetje dol poberejo in hitijo novga po okusu nekoga druzga natikat? se da pozanimat kdo se bo poročil vse tisti dan in bi recimo stroške cvetja za okrasitev serkve delili? al kako?

Pr men takrat sigurn ne bo druge poroke, ker se jih v fari poroči max. 5 na leto. Pr nasm mamo urejeno tako, da vsak teden krasi druga vas, ker sem iz podeželja, in se pač gre nevesta (če želi met mal lepše okrašeno cerkev) zmenit k tistim, ki so na vrsti za krasit in tud neki prispeva zraven, lahko cvetje ali pa denar. Do sedaj ni še nobena komplicirala, kot tud jest ne bom, ampk mislim, da si lahko privoščim sončnice, s katerimi je dostkrat okrašena cerkev, ni drago, je pa zelo lepo, ker so žive barve. Sem pa drgač tud pevka na koru in mi bodo pevci pomagal pospravit in okrasit cerkev.

Kako je pa tam, kjer je več porok hkrati, ne bi vedla, se je treba pač zmenit. Sej ni nič narobe, vsak mal prispeva in mal popusti, pa najbolj je neko srednjo varianto vžgat, da ni prenakičeno, da ne liči na preseravanje.

Pri nas se zmenimo, ce je slucajno se kaksna poroka na isti dan (kar je poredko). No, ravno pri meni se bo to zgodilo. Ker tista ta druga poroka ne bo z maso, so oni dali precej manj denarja kot mi, in sploh niso zahtevali nobenih posebnosti in nam cisto prepuscajo izbiro in stil krasitve, tako da bo prilagojeno meni….

Cisto stvar dogovora.

Pri nas bi bil čudež, če bi bile 2 naenkrat, meni bi bilo celo fajn… Sicer pa župnik nič ne komplicira: če okrasiš fajn, če ne, tud prav. Kako okrasiš, tudi nima nobenih pripomb, je kar vredu župnik in ga kakršnekoli “novotarije” ne motijo( so že bile rock maše, lahko ti kdorkoli v cerkvi na karkoli zaigra, tud balerina je že nemu paru nekaj zaplesala…). Če kdo ne okrai (kar je pogosto) je pa v cerkvi tako “standardna “tedeneska okrasitev, tako da “ni blema”!

New Report

Close