Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Okrasna trta in fasada

Okrasna trta in fasada

A kdo ve, koliko škode povzroči okrasna trta na fasadi? Bršljan se vanjo zaje in ga ne bi rada sadila. Tudi mravlje ga rade napadejo.

Razmišljam o okrasni trti, ki jeseni pordeči in se fasade nežno prime. Se mi pa zdi, da vseeno naredi manj škode kot bršljan. Verjetno pa tudi ona naredi na fasadi fleke.

A kdo ve za rastlino, ki ne bi delala škode na fasadi in da bi obenem celo steno ozelenila?

Hvala

pri nas se je okrasna trta tako prijela za zid,da smo imeli cel šmoren da smo jo dol dobili……

jaz tega ne bi dala gor. se preveč “bavcev” naseli not pol pa maš celo štalo po hiši.

nekje sem prebrala, da je fasada kot koža na človeškem telesu in jo ne smemo pokriti z nobeno rastlino, baje vpliva na človeka in pljučni sistem, posebej astmatikom se to ne priporoča pa še nekaterim osebkom, a sem pozabila katerim, nekaj strokovnega je bilo pa ne znam razložit

Poglej si tule, kako ugodne vplive ima poraščena fasada:

hvala za tale link. jaz bom na svojo hišo vzpela kovačnika in bršljan. prvi lepo diši, drgi pa je vedno zelen. kako se pa otrest mravelj, ki pridejo v hišo zaradi tega (če sploh pridejo)? posušen mah jih odganja. v starih hišah so ga dali ravno zaradi tega med deske zunanjih sten, da je odganjal take živalce. jaz ga imam tudi na stiku stena/tja, ampak ok, jaz imam staro bajto in zemljo pod deskami in mi teoretično tudi krt lahko pride v sobo. 🙂

New Report

Close