Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Okrogle stopnice drage k žefran :(((((((

Okrogle stopnice drage k žefran :(((((((

Sej ne morem verjet!!
Dobila sem eno ponudbo za stopnice,k jih rabim za v vikend.Nič posebnega-2m visoke,široke za bolj postavne ljudi…reci,piši,zamislte si:
ca 3000 eur!!!!!!

Skor me je kap!
Pa sej to je skor tolk, k me je streh pršla koštat.

A ve kdo za kakšno bolj pocen varijanto,ker drgač bom še kr lep cajt mogla po lojtr hodit spat:(

Najcenej je, če prodaš vikend

Sem ljubitelj narave, plesa in vsega lepega, ločen po tuji krivdi, ne pijem ne kadim - 1. april...

Ja, vikend je luksuz – sprijazni se s tem. In Luksuz je vedno drag, nikoli poceni.

Mi smo jo pred (jojj, že 10 let) leti najceneje kupili v Merkurju (so pa italijanske). Takrat so bile okoli 400 tisoč sit. Ne vem, če jih še imajo v ponudbi.

Samo v razmislek:
okrogle, unikatne stopnice verjetno niso najbolj simpl zadeva, ki jo narediš v parih urah.
Niti niso serijsko narejene, ampak je bila ponudba (predvidevam) narejena posebej za vašo situacijo. Potem je cena še odvisna od vrste lesa.
Brez zamere ampak toliko se pa spoznam na tovrstne stvari, da vam lahko povem, da cena za take stopnice niti ni pretirana.

Lp

Kaj se zdaj pritožuješ, saj kure itak hodijo po lojtri spat. 😉
Saj veš tudi to, da je življenje kot kurja lojtra, kratek in posran.:)))

Lahko pa spiš v kuhni na klopi, kot vse taprave pupe. 😉

400 tisoč SIT = 1669 EUR + dejanska inflacija v 10 letih (v tem času so se cene podvojile) = ?

Odgovor: nič ne bo s poceni italijanskimi stopnicami.

ma gugl je najdu, se imenujejo Albini&Fontanot, tukaj jih najdete, podobne

Sagmeister je itak drag, ko vrag. 😉

http://www.sagmeister.si/html/lesene_stopnice.html

Prilepila sem samo en vzorec, tam na spletni strani Merkurja imajo res veliko stopnic, celo po 777 eur, akcija.
Se ti splača pogledat.

daj poskusi pri tišlarju za zmerno ceno, lahko pa ti kakšen kovinar naredi konstrukcijo, ki jo samo oblečeš v lesene stopnice.
Moji mami so na vikendu naredili takšne stopnice in je prišla čisto poceni skozi, mislim da z materialom in delom okrog 400 eur.

se strinjam s predhodnico. Stopnice niti niso pretirano drage. Vem, sama sem pred tremi leti dala narediti okrogle stopnice v Nemčiji in so me prišle 7000,00 eur. Vsake okrogle stopnice se morajo izdelati točno po meri, kar tudi ni enostavno, potem je tu še vrsta lesa, lakiranje, montaža … Moje mnenje torej: ne, mi pretirana cena.

No evo, čist podobne unim s ponudbe.
Ma nemorš verjet kakšna razlika-ok.materjal je mogoče mal drgačn sam vseen.

se strinjam s predhodnico. Stopnice niti niso pretirano drage. Vem, sama sem pred tremi leti dala narediti okrogle stopnice v Nemčiji in so me prišle 7000,00 eur. Vsake okrogle stopnice se morajo izdelati točno po meri, kar tudi ni enostavno, potem je tu še vrsta lesa, lakiranje, montaža … Moje mnenje torej: ne, mi pretirana cena.[/quote]
Se strinjam, če je to masivna stvar, če pa je ogrodje navadna kovina,gor pa lesene navadne dile,pol pa…

hahaha, čist podobne da so. A si torej pričakovala, da bodo okrogle stopnice drugega proizvajalca pa štirikotne? Pa je material sam mal drugačen? Pa serijski izdelek je, ne pa nekaj narejeno po meri.
Veš, Dacia Logan je po tvoje tudi podobna Mercedesu. Ravno tako ima 4 kolesa, nekaj pleha naokoli, nekaj na vrhu, pa par oken. Samo material je majčkeno drugačen. Pa cena seveda.

Pa bo res bolje, če hodiš spat še naprej po kurji lestvi. Se ti poda 🙂

No evo, čist podobne unim s ponudbe.
Ma nemorš verjet kakšna razlika-ok.materjal je mogoče mal drgačn sam vseen.[/quote]

Če ti bo v pomoč, mi jih imamo v hiši, že 10 let, hodimo gor in dol non stop, tudi z dojenčkom, pa otrok, pa s škafom perila, pa mož ima čez 100 kil in se niso še nič razmajale. Skratka ne morem govorit o kakšni slabi kavliteti.

preveri še mizarstvo cestnk

Zakaj je treba žalit in bit nesramna????

Glede primerjave med avtomobiloma: OBA te pripeljeta od A do B. Če ti je cilj to, torej oa A do B, potem ti bo dejansko vseeno … če pa ti gre za prestiž, potem pa seveda ne.

Avtorica prispevka, bi verjetno rada samo iz pritličja v mansardo in to je to. Res ni treba, da daje toliko danarja za stopnice. In ni treba, da jo žalite in ste nesramni do nje.

Nekdo je napisal, da so jih dali delat in prišli skozi bistveno ceneje. Pozanimaj se! Pojdi še na forum “pod svojo streho”, tam preberi in povprašaj. Sem prepričana, da boš našla mojstre, ki ti bodo naredili uporabne (in lepe) stopnice za primeren denar. Srečno!

No, pri stopnicah je tako kot pri vsaki drugi stvari. Če želiš da bodo funkcionalne/kvalitetne IN estetske, potem boš to ustrezno plačala. Predlagajo ti forum podsvojostreho.net. No, ravno tam je bila nedavno ena dolga debata o konzolnih stopnicah, kjer lahko vsakdo hitro ugotovi, da to niso preproste zadeve. Se strinjam, da bi bilo verjetno najceneje nekje naročiti preprosto kovinsko konstrukcijo in potem gor našraufati navadne dile. Ampak to je bolj rešitev za delavnice kot pa bivanjski prostor.

New Report

Close