okužbe že rastejo
Ti jaz povem. Včeraj pri mehaniku, vsi brez maske. Na tehničnih, skoraj vsi brez maske. V trgovini, polovica brez maske. Na sončku s kavo to go skupinice, vsi brez maske. Na igriščih najstniki vsi brez maske.
Koliko si taki umivajo roke, je tudi vprašljivo. Ljudem se jebe, najbrž jim tudi higiena ni na višku, zato je tako kot je.
No, v trgovinah kar imajo maske . Več kot 3/4. Ostali imajo bod nosom, kar je brez veze.
Skupine s kavo to go so res velike in na kupu. Na smučanjih so skupine na kupu, brez mask, tudi s kavo to go. Groza me je, kjer so gondole:((.
O umivanju nočem niti razmišljat. Po trgovinah skoraj vsi šlatajo sadje, zelenjavo brez rokavic.
Ja, pa bodo rekli, da je krivo odprtje šol. Nikakor. Kot je zgoraj rečeno, okužb je bilo več in več ravno v času, ko so bile vse šole zaprte.
živim pa popolnoma isto kot sem več kot dober let nazaj.
virus kot virus in do njega se obnašam popolnoma isto kot sem se do vseh sedaj, kot vsako leto. le kaj bi se naj spremenilo.
in nehajte s temi številkami. odlično nam gre. hospitalizirani padajo, bolani so pa vedno bili. lani ob tem času vse bolnice polne več kot 700 hospitaliziranih v razredih pa tudi samo po trije, štirje.
a lahko živimo naprej prosim?
lp
Kaj pa drugega kot šole?? Šole so pri nas z vsemi druženji med kosilom in vozači glavne pri širjenju okužb. Od decembra je počasi padalo, potem je en teden malo naraslo zaradi odprtja občin in druženj med novoletnimi prazniki, potem pa od 15. jan dalje lepo počasi padalo cel mesec samo počasi navzdol. Pride 15. februar, odprejo šole za vse mulce, čez en teden padanje neha in se krivulja spet zravna, predvsem zrastejo okužbe na obali in osrednjeslov., kjer so bile šole odprte. Drugi teden spet pouk za vse, pa da vidimo tam enkrat 10. marca, kaj bo na stvari. Itak vplivajo šole, kako da ne, poglej si, koliko okužb je bilo samo po šolah pretekli teden, eni si res zatiskate oči.
Šole so bile zaprte 4 mesece. V tem času so okužbe naraščale. Torej, šole očitno niso krivci za vnovičen porast okužb. Sedaj je en teden bil pouk za pol Slovenije, drugi teden za druge pol Slovenije. Zaradi tega sigurno niso okužbe šle gor.
Bolj so kriva druženja ( domače zabave za veliko več kot 10 ljudi), veliko poslabšanje je bilo po novoletnih odprtjih . Je bilo to za pričakovat.
Samo ne takoj krivit šol, no.:).
Mogoče (verjetno) se bo št. okužb povečalo sedaj po odprtju smučišč. Če samo pogledamo na spletne kamere s smučišč, ne moremo kaj dobrega pričakovati.
Šole so bile zaprte 4 mesece. V tem času so okužbe naraščale. Torej, šole očitno niso krivci za vnovičen porast okužb. Sedaj je en teden bil pouk za pol Slovenije, drugi teden za druge pol Slovenije. Zaradi tega sigurno niso okužbe šle gor.
Bolj so kriva druženja ( domače zabave za veliko več kot 10 ljudi), veliko poslabšanje je bilo po novoletnih odprtjih . Je bilo to za pričakovat.
Mogoče (verjetno) se bo št. okužb povečalo sedaj po odprtju smučišč. Če samo pogledamo na spletne kamere s smučišč, ne moremo kaj dobrega pričakovati.
[/quote]
Druženja in domače zabave so bile tudi, ko so okužbe padale.
[/quote]
Smučišča in ostale aktivnosti na prostem so še najmanjši problem glede okužb. Na smučiščih sta dve težavi, Gondole in pa nerazkuževanje rokavic. Če bi v gondolah predpisali FFP2 maske, bi le te postale nevarne manj, kot pa je nakupovanje v trgovini. In pa obvezno razkuževanje rokavic, saj preveč smučarjev kiha ali si celo briše nos kar z rokavico. To bi lahko rešili s obveznim razkuževanjem na recimo uro ali dve, ter ob odhodu s smučišča.
Najverjetneje so največji problem druženja v notranjih prostorih.
živim pa popolnoma isto kot sem več kot dober let nazaj.
virus kot virus in do njega se obnašam popolnoma isto kot sem se do vseh sedaj, kot vsako leto. le kaj bi se naj spremenilo.
in nehajte s temi številkami. odlično nam gre. hospitalizirani padajo, bolani so pa vedno bili. lani ob tem času vse bolnice polne več kot 700 hospitaliziranih v razredih pa tudi samo po trije, štirje.
a lahko živimo naprej prosim?
lp
[/quote]
Da si ti zdrava. To je važno, Ane. Tistih 3800 pa ko jih …., ane?
[/quote]
Kaj boš ti meni govoril, da so KRIVA druženja ( domače zabave za veliko več kot 10 ljudi)?
V naši kleti sta VARNOST in ZDRAVJE na prvem mestu! In ti boš meni govoril, da druženja širijo “okužbe”.
Ko je prišel angleški sev, smo montirali še ena dodatna vrata. Ko je prišel južnoafriški sev, smo oblekli polkna od okenc v nove dihtunge, da je maksimalno tesni pred sevanji. Finski sev so dihtunge zdržale, tudi od saharskega seva en sam prahec ne more noter.
Tako da se mi veselo in varno družimo in zabavamo.
https://www.youtube.com/watch?v=OfAc16EGwJQ