Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek okvir v wordu

okvir v wordu

Ali obstaja v programu Word kakšna obcija z okvirji? Napišeš en tekst in ga daš v kakšen lep okvir?

Hvala, hvala.

Seveda se da. Klikni zgoraj na tisti znak za tabelo, potem pa lahko izbereš bodisi posamezne obrobe, lahko greš pa čisto na spodnji gumb Obrobe in senčenje in potem tam čaraš – debelino, obliko, barvo črt.

Ja to vem, jaz bi rada malo lepše okvirje kot npr. za kakšna vabila (s kakšno mašnico, malo zavite črte ali kaj podobnega, ne iz ravnih črt.Veš kako mislim?

Ja, najbrž se ne razumeva dobro. Klikni na tisto puščico OB tem znakecu za tabele in potem čisto spodnjo opcijo – obrobe in senčenje. Potem pa lahko tam izbiraš različne obrobe – spodaj levo izberi po meri, pa se ti odpre še eno okence z izborom različnih obrob. Ne vem, če je ravno mašnica, je pa kar nekaj pisanih možnosti.

Mi lahko pomagaš lepo po vrsti. Najprej grem na vstavljanje, tabela, kam pa pol?Nisem še nikoli to delala v Wordu?

Ne, ne na vstavljanje tabele.

Če imaš novi word, izberi zgoraj zavihek osnovno (čisto levega). Nato imaš v drugem podzavihku Odstavek spodaj čisto desno znakec za tabelo oziroma njeno obrobo. Klikni na mini puščico ob tem znakcu in se ti odpre meni. Na koncu je Obrobe in senčenje. Nato pa naprej Po meri ipd.

Najdeš pa Obrobe in senčenje za stran (ne besedilo) tudi v tretjem zavihku Postavitev strani. V drugem podzavihku ozadje strani je tak znak z obrobljenim listom. Klikneš in potem izbereš Po meri ipd.

Jaz sem šla pod tabelo, nariši tabelo, potem obrobe, obrobe in senčenje, po meri in se mi obarva notranjost tabele in ne samo obroba. Želim samo da se mi tabela oziroma okvir obarva. Kako to naredim? Hvala za trud.

Ne rabiš nariši tabelo. Najbrž imaš pri Obrobe in senčenje odprt tretji zavihek – senčenje, da se ti obarva notranjost tabele?

Poskusi še enkrat torej Obrobe in senčenje in prvi zavihek tu notri, potem pa izbereš pri slogu vrsto črte, ki jo želiš, barvo in širino. Čisto desno pa imaš še Predogled, tam lahko s klikom na posamezno obrobo le-to zbrišeš ali dodaš.

Upam, da bo šlo.

Vem, da sem sitna ampak mi ne rata kot bi rada. Vse štima, samo še vedno se obarva notranjost okvira in ne okvir, čeprav sem kliknila prvo obcijo. Kaj ne delam prav?

Nisi sitna, vem, kako je, ko hočeš nekaj oblikovati v wordu. Samo oblikujem še, pa je teh 5 minut kar naenkrat 2 uri:)

Zdaj res ne vem, česa ne delaš prav. Poskusiva še enkrat:
– označi besedilo, ki ga želiš uokviriti
– Obrobe in senčenje (to smo očitno našli)
– Obrobe (prvi zavihek)
– potem lahko izbereš čisto levo Okvir ali pa Po meri ali pa spodaj Vodoravna črta
1. poskusi Okvir:
– na sredini izbereš slog črte, barvo, širino in klikneš V redu

2. poskusi Po meri (to pomeni, da lahko daš vsako obrobo drugačno)
– na sredini izbereš za posamezno črto slog, barvo in širino IN čisto na desni klikneš tisto črto (levo, desno, zgornjo, spodnjo), ki jo želiš v takšnem slogu

3. poskusi Vodoravna črta. Odpre se ti novo okence, kjer izbereš enega od ponujenih motivov.

Za zadnje res nisem prepričana, če se da narediti celoten okvir, mogoče samo črta. Potem pa lahko daš navpični črti malo drugače.

Tako znam razložiti….

Ja hvala, to mi je uspelo. Še to te prosim kako določim točno velikost okvirja, npr. da ga postavim na sredino papirja?

Me veseli.

Za sredinsko postavitev poskusi tako, da daš besedilo na sredinsko ali obojestransko poravnavo.

Lahko pa tudi greš z miško do posamezne obrobe in jo potem prestavljaš.

Poizkusi takole.
Pojdi na postavitev strani, potem poišči obrobe strani in se odpre obrobe in senčenje. Zdaj pa si v prvem in drugem zavihku sama nastaviš kot želiš (zavite črte, srčki, svinčniki, debelina, barve itd.)

Najlepša hvala za trud obema.

Izvirno obliko lahko narediš v BASICU. Vse po tvoji izbiri, od oblik do brav, migetanja, menjave barv, osvetlitev.

New Report

Close