Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Okviren izračun koliko naju bo stal vrtec

Okviren izračun koliko naju bo stal vrtec

Lepo prosim za pomoč. Otrok bo šel konec leta v vrtec in s partnerjem bi si rada naredila okviren izračun, koliko naju bo vrtec stal.

Razumem to, si na osnovi povprečnega mesečnega dohodka na družinskega člana uvrščen v določen razred, da podatke za izračun lahko najdeš v informativnem izračunu dohodnine, ne vem pa KATERI PODATEK moram od tam upoštevati? Verjetno to niso “Skupaj dohodki”? Domnevam, da gre za znesek pod 6. točko “Osnova za izračun dohodnine”?

Že celo dopoldne klicarim na CSD, pa me samo prevezujejo in nihče nič ne pojasni, na FURS-u so mi rekli, da oni niso pristojni, da mi posredujejo te informacije.

V naprej lepa hvala za pomoč in lep vikend vsem!

Da. Dohodek obeh delis s st druzinskih clanov. Ce so se kaksni drugi prihranjki pa katastrski dohodek pa mlajsi avto pa denar na racunu – vse mozno gre zraven.

Lahko pogledas na odlocbo o otroskih dodatkih, ce jo imas.

Nas npr 8 dohodkovni razred za 5 letnika stane 380 € mesecno.

Toliko o tem, kako tisti brez otrok zivijo nase otroke.

Odgovor na objavo uporabnika
Lalali, 28.03.2025 ob 14:22

Da. Dohodek obeh delis s st druzinskih clanov. Ce so se kaksni drugi prihranjki pa katastrski dohodek pa mlajsi avto pa denar na racunu – vse mozno gre zraven.

Lahko pogledas na odlocbo o otroskih dodatkih, ce jo imas.

Nas npr 8 dohodkovni razred za 5 letnika stane 380 € mesecno.

Toliko o tem, kako tisti brez otrok zivijo nase otroke.

Si pozabila, da bi vrtec brez teh dohodkovnih razredov stal več. Torej nekaj že dajem za tvojega otroka, se ti ne zdi? Ker tistih 200-300 € razlike ti plača – kdo?

Večina ljudi niti približno ne pade v 8. razred. Večina tudi nima samo enega otroka in je drugi in tretji recimo zastojn. Nekdo na minimalcu oba z tremi – drugi za vrtec prispevajo skoraj jurja in pol, prištej še otroške in olajšave, pa pridemo čez 2k. Skoraj 4x toliko kot onadva v blagajno data dobita. Kdo točno misliš da to krije? Božiček?

Plus kje to živiš da je tako poceni? Pri nas je 8. razred skoraj 500e.

380,00 mesečno? To je poceni. Koliko bi bila polna cena? Vsaj 500,00. Ja plačajo drugi.

New Report

Close