Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek olajšava otroci

olajšava otroci

Ker ste tu same brihtne buče, vas vljudno prosim za pomoč . Če sem imela otroke v službi prijavljene za olajšavo od avgusta do decembra. Ali otroke lahko vpišem za olajšavo v doh. napoved od 1.1 – 31. 12 ? !
Mi je logično, da JA……..samo na že izpolnjenem obrazcu je zapisano, da je čas vzdrževanja od 08 do 12.
Otroke vpisujem jaz, ne mož ( nobenega otroka noben mesec v letu )
HVALA ZA POMOČ

Popraviš in je – seveda celo leto.

Hvala , upam, da je prav tako !

V tem primeru prečrtaš in popraviš, uveljavljaš od 01/06 – 12 /06.

ne da lahko, MORAŠ, drugače ti olajšava propade – če otrok mož ne bo uveljavljal

A imate vsi otroke kot olajšavo že vpisane v obrazcu? Jaz je nimam…

Tisti, ki jih nismo uveljavljali med letom, jih nimamo.

Jaz sem še malce bolj tupa…v službi imaš otroke prijavljene za olajšavo? To je tisto, kjer piše starševsko varstvo (haha, 1 €/mesec)? Kaj če pa da v dohodnino očka, ki pa tega nima?

Lp,

2x mama – že 12 let uveljavljam olajšavo za hči tudi med letom, pa je v dohod.odločbi nimam vpisane.

čakte mal, mislim tako lahko to ne gre, ti si napisala, da so ti v službi že upoštevali olajšavo za otroke od avgusta do decembra…kaj pa od januarja do avgusta..jih je imel takrat mož???

če je tako, ti ne boš mogla sedaj uveljavljat za celo leto, ker si jih že med letom od avgusta do decembra!!!

Za drugo leto pa si tudi ze v sluzbi oddala obrazec kako in kaj, ce pa ga nisi, pomeni da jih bos uveljavljala na koncu leta.

In tiste, ki trdite, da niste imeli vpisanih otrok, ki jih uveljavljate na koncu leta, pri nas je bilo vse lepo napisano, oba otroka in od 1-12, dohodnina je bila točna, nobenih popravkov ni bilo treba, le v olajšave smo napisali še kar nam gre, kar pa oni ne morejo vedeti ane, torej pri nas so se izkazali odlično!!!

ne širit dezinformacij

kako imaš otroke med letom prijavljene je čisto brez vpliva na to, kako jih prijaviš pri dohodnini.

če jim imaš prijavljene celo leto pri plači, na koncu pa še pri oddaji dohodnine, boš nekje na nuli glede doplačila/vračila dohodnine, odvisno od ostalih olajšav

če jih med letom nimaš prijavljenih, prijaviš pa jih na koncu, dobiš vračilo

če jih imaš med letom prijavljene, na koncu leta pa jih ne prijaviš (jih prijavi partner ali jih celo pozabiš prijavit) pa dohodnino, ki si jo dobil čez leto v obliki višje neto plače DOPLAČAŠ.

Najbolj pomembno je, kdo in kako prijavi otroke na koncu leta pri oddaji dohodnine.

Če jih imaš med letom recimo od 1.1.-30.6. prijavljene pri plači, kot dohodnino pa jih uveljavljaš od 1.7.-31.12. pomeni, da se ti za čas, ko si jih uveljavljal pri plači OLAJŠAVA NE PRIZNA in je potrebno dohodnino doplačat.

Meni tudi tole ni jasno…

napisala si…

če jim imaš prijavljene celo leto pri plači, na koncu pa še pri oddaji dohodnine, boš nekje na nuli glede doplačila/vračila dohodnine, odvisno od ostalih olajšav

torej v čem je smisel le tega in itak vidijo na davčni če si otroke uvljavljal že med letom,potem so dobili te podatke od firm, če jih niso, pomeni, da jih boš na koncu leta in so to tudi napisali v dohodnini, meni že, lepo od 1-12 meseca oba otroka…

davčna ima vse te podatke, torej če nekdo uveljavlja otroka določeno obdobje,to firma sporoča davčni in to davčna ve in nima smisla nato na koncu uveljavljat še na koncu leta, če si jih že med letom. Zakaj duplirat???Mislim, ne vem no, ali ni to tako??? Se to sploh sme???

jaz jih vedno uveljavljam pri dohodnini, na tem obrazcu, ki sem ga dobila, pa tud niso vpisani. a to pomeni, da mislijo, da sem jih uveljavljala med letom???

ne, če jih nisi uveljavljala med letom, nisi v firmi oddala obrazca za olajšavo otrok med letom…potem zdaj mirno napiši sama, da jih uveljavljaš od 1-12 mesecev… ponekod so baje to izpuščali in niso vsem vpisali, no, meni so od 1-12 mesecev.

New Report

Close