Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Olajšava za otroka – sam delal preko študenta

Olajšava za otroka – sam delal preko študenta

Ali mogoče kdo ve, če imaš v olajšavi za dohodnino vpisanega otroka, ki je preko leta zaslužil 770.000 sit ?

Marjana

Olajšave vpišeš sam. Študent mora sam odadti dohodnino, tudi če obrazca ni dobil naj gre ponj ali ga potegne z neta, ker je zaslužek nad 600.000.

Saj hči je dobila že izpolnjeno dohodnino z vpisanim zaslužkom ( 770.000 sit ). Jaz sem jo imela čez leto v olajšavi, tudi v moji izpisani dohodnini je hči vpisana. Samo nisem pa bila sigurna, če je, glede na to, da je dobila dohodninsko napoved, še lahko tudi meni olajšava.

Marjana

preveri na davčni za vsak slučaj, ampak za leto 2006 velja še posebna olajšava za študente v višini 1.225.200, zato mislim, da ga lahko uveljavljate kot vzdrževanega člana.

če pa so mu odtegnili akontacijo dohodnine, mora pa v vsakem primeru oddati obrazec, da dobi vrnjeno.

Lahko je tvoja olajšava,samo izračunaj si vse variante-to pomeni :
Tvojo dohodnino brez olajšave;tvojo dohodnino z olajšavo ; njeno dohodnino brez tega,da je tvoja olajšava in s tem podatkom, da je tvoja olajšava in izračunaj razliko vračil oz.morebitnih plačil.Kar je ugodneje,to naredi.Bodi pazljiva, da ji boš označila vse pravilno in izpolnila vse rubrike ustrezno.Pri njeni napovedi mora vpisat mesece študentstva in hkrati se moraš ti vpisati v rubriko da jo imaš v olajšavi /ime,priimek;davčno,mesece olajšave/.

New Report

Close