olivno olje za lase
Imam zelo goste lase, do ramen. Zadnje čase mi štrlijo vsak po svoje, tudi špice čist suhe, čeprav se mi pri lasišču hitro mastijo. Včeraj postrižena, gor maska, nič boljš. Redno rabim balzam. A katera uporablja za oblogo olivno olje? Kako prakticirate, daste olje na suhe lase,koliko časa pustite? Se to obnese? Rabim nekaj, kar jih bo nahranilo, pa da ni neka kupljena kemija. Nasvet, prosim! Zelo hvaležna!
Tudi jaz ti priporočam ricinusovo olje (dobiš ga v lekarni). Včasih sem ga uporabljala, ko sem imela dolge lase … Potem sem pa glavo povila v vročo brisačo za pol do ene ure.
Predvsem pazi, da boš imela lase dobro razčesane, preden si boš dajala gor olje, ker sicer se ti lahko še bolj zafeclajo.
Najbolje je, da olje nanašaš na suhe lase, torej uro, preden jih nameravaš umiti.
Še en malo čuden recept, ampak je kar fin. V tistih časih sem si na lase dajala, če nisem imela ricinusa, tudi majonezo. Sicer se res sliši smešno in tudi, ko jo nanašaš, je komično, ampak majoneza naredi zelo lepe lase … Postopek je pa isti. Pred umivanjem las, na suhe lase, nanesseš majonezo, poviješ s toplo brisačo in počakaš pol do ene ure.
Čeprav si napisala, da kemije ne maraš, bi ti rekla, če slučajno obupaš, kupi silikon klas. daš ga samo na špice po pranju … s tem boš pa res zadovoljna, ker se špice potem ohranijo, sploh v tisti dobi, ko imaš lase do ramen in špice v tistem času precej trpiijo. Lasje so po svilnati in se res lepo razčesavajo in ne štrlijo.
Tole kar je gor ti priporočam, da preveriš, kaj bo najbolj odgovarjalo tvojim lasem. Jaz sem preiskušala hudiča in pol, zapravila ogoromno denarja … končala sem pa pri teh treh rečeh.
Saj bo … sicer pa, saj veš, tudi sprememba frizure včasih dobro dene … tako duši kot lasem
Jajc in majoneze ne dajajte na lase, če ne umijete dovolj dobro…..to se ne priporoča več. Priporoča se olivno olje, ricinusovo olje na lase, pa saj je tako lepljivo…pri kratkih še ne rečem, ampak pri dolgih laseh pa ricinusovo nikakor, ker las ne boste mogle razčesati. Kupi si dobro krtačo, Tangle Teezer npr…
Balzam ali olje daj samo na konice in nič na lasišče, če se lasišče že dovolj masti tega ne potrebuješ.
Olivno olje uporabljam za hčerki, ki sta obe dolgolasi, obloga naredim tako, da zmešam 1 rumenjak, olivno olje, zraven lahko stisneš malo limone, to naneseš na lase, prekriješ z ALU folijo, pvc folijo, pvc vrečko in pustiš na laseh vsaj kakšno uro. Nato dobro spereš, opereš s šamponom, na koncu še regenerator itd… Še nekaj, ricinusovo olje ni najbolj priporočljivo po mnenju moje frizerke, za suhe, izsušene in utrujene lase je boljše olivno.
lp
Zelo dobro za lase je devisko kokosovo olje. Obogateno je z samimi snovmi ki lasem pomagajo sploh ce so suhi in uniceni.
Lahko pa uporabis tudi masko. Odvisno od dolzine las vzames kokosovega olja zraven dodas 4 zlice olivnega olja in 2 zlici medu. Garantirano pomaga (ampak je potrebno res temeljito umiti) ze ce boste v google napisale kokosovo olje boste tam naske dovol podatkov ki vas bodo prepricali da res deluje.
Lp in veliko srece
Se ta olja potem lepo sperejo iz lasišča? Jaz bi uporabila arganovo, prebrala sem da se ga malo vtre v lasišče in na poškodovane konice, nato se vse skupaj zavije v toplo brisačo in pusti vsaj pol urce učinkovat, predno se izpere. Me pa zanima če se to da vse lepo s šamponom in vodo izprat potem iz las