Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Olje 31 – je še komu škodilo?

Olje 31 – je še komu škodilo?

Zanima me, ali je še kdo imel podobne izkušnje z oljem 31 od Justa; meni se je že dvakrat po uživanju tega olja zgodilo, da mi je psotalo slabo in sem se začela trest (pa sicer nisem alergična na nobena zelišča in mi nobeni drugi zeliščni pripravki niso nikdar delali težav, ne švedska grenčica ne karkoli drugega…).

In ker mi ga je pa le bilo škoda vreči vstran, saj je precej drago, sem si rekla, bom ga pa imela za zunanjo uporabo; in sem si enkrat ob hudem glavobolu samo namazala senca z njim (nič pila…), in je prav tako prišlo do iste reakcije (slabost,tresenje…).

A ima še kdo podobne izkušnje in od česa bi to lahko bilo??

Jaz ga pila nisem, mi je pa super stvar. Se nikoli ne pri meni, ne pri mozu, ne pri mulcu nobene slabe reakcije.

Ni pomembno biti popoln, pomembno je biti popolnoma to kar si.

Jaz ga za uživanje ne uporabljam, ker se mi zdi premočan za sluznico grla.
Enkrat sem ga poiskusila na kocki sladkorja, pa se mi tudi ni obneslo.
Ga pa uporabljam pri prehladu – npr. namažem okrog ušes, za tilnikom, na čelu – to mi vredu deluje, ker imam občutek da povzroči boljšo prekrvavitev.

Če si ga dala na kocko sladkorja, potem je lahko zaradi sladkorja, ne pa od olja.
Sicer pa se mi zdi, da je ze uživanje kar močan. Mogoče nekaj kapljic v kozarec vode, čaja; sicer pa ne.

Jaz ga ne uporabljam, poznam pa nekoga, ki je epileptik in mu zelo pomaga pri začetnih glavobolih.

Pri tebi je možno, da si alergična na eno sestavino olja (ha, zdaj pa ugotovi, katero???) in ga na tvojem mestu ne bi več uporabljala. Verjetno bi želela ugotoviti, na kaj sem alergična in bi se obrnila na zdravnika, saj če je tako, lahko nekoč, ko boš spet v stiku z alergenom, pride do hujše reakcije.

Ja, saj jaz sem ga dala par kapljic v kozarec vode, tako kot je pisalo v navodilih! Pa se mi je kljub temu vsakič to zgodilo…

ja binki na kocko sladkorja – tako mi je svetovala promotorka Justa.

Nočem te strašiti, ampak mogoče je problem krvni sladkor. Se posebno , ce pojes to kocko na prazen zelodec.
Preveri to malo pri zdravniku. Mogoce je pa slo samo za trenutne tezave s sladkorjem, na te reči se sicer ne spoznam, vem pa, da kocka sladkorja za sladkornega bolnika lahko predstavlja problem.

Če ti izdelek ne odgovarja,ga lahko vrneš.To Just omogoča,ker se zaveda,da vsi izdelki ne odgovarjajo vsem.

Naš znanec je tud enkrat rekel, da tega olja ne prenese. Samo je samo mimo grede omenil, nisem pa dreznila kako in kaj.

http://www.naturaljust.si/olje_31.php

ja kje pa piše, da je za uživanje???? na mojem olju nič ne piše, tako, kot na zg. nalepljenih navodilih. dejte mal navodila brat.

Res je, da v navodilih nikjer ne piše, da se ga lahko uživa.
Bila pa sem na dveh predstavitvah Justa in obe promotorki sta trdili, da se ga lahko uživa s sladkorjem. Ravno tako npr. eterične kapljice limone. Še posebej naj bi bile dobre za peko peciva …
Komu verjeti?

Osnovni odgovor pa je, meni ne škodi.

Justova olja so izredno kvalitetna, pridobljena z dvojno parno destilacijo, brez kakršnih koli dodatkov, barvil, aditivov…olje z leti pridobiva na kvaliteti in z lahkoto dosega starost 40let:-)
Uporablja se za veliko težav, če se ga pije je to namenjeno spodbujanju prebave in čiščenju žepkov – toda pozor – 2 kapljici-max 3 kapljice v 2 decilitra vode! in nič več. To so visoko koncentrirana olja in ne neki ponaredki z dodanim alkoholom. Je pa možno – sicer zelo redki primeri, da olja ne morejo uživati, ga lahko uporabljajo pa za marsikatere druge tegobe, za masažo, kopel, inhalacije…

Za več učinkov:
OLJE 31 – Švicarska domača lekarna
Vsebuje poprovo meto, evkaliptus, pomarančo, limono, mentol, sladki janež, borove iglice, menta, česen, cimet, nagelj, zimzelen, navadni koper, stebla vrtnic…
UPORABA:
Zobobol-1 kapljica na zob
Glavobol- po 1 kapljica na čelo, na sence in na zatilje
Migrena-dvojna doza kot pri glavobolu ali po dvakrat v presledku 30 minut
Bolečine zavratnih vretenc-kapljica na obolelo mesto(potem maži še s kremo GINEPRO)
Bolečine v ušesih- 1 kapljico namažemo za ušesom in ob ušesu
Piki žuželk- 1 kapljica na oblolelo mesto
Bolečine v želodcu- spijemo 2 kapljici v kozarcu vode ali pojemo na pol žličke sladkorja
Uravnava prebavo- spijemo 2-3 kapljice v kozarce vode ali na pol žličke sladkorja
Preprečuje kašelj, izbruh prehlada, zdravi vneto grlo- 2-3 kaplice v kozarcu vode ali v čaju grgramo in na kratko požiramo /4 krat dnevno/
Pospešuje izločanje katarja- 1-2 kapljici z vodo ali čajem spijemo
Vnete dlesni- po 1 kapljico razmažemo po vnetem mestu
Paradentoza- 1-2 kapljici razmažemo na vsako dlesen
Proti infekcijam v ustni votlini – grgramo z vodo po 1 kaplico na afto
Herpes- namažemo po 1 kapljico na obolelo mesto 4-5 krat dnevno
Turi, gnojni mozolji, dezinfekcija ran- 1 kapljico na mokro vato in direktno na obolelo mesto
Zamašene nosne votline – 1 kapljico v nosno votlino
Utrujene mišice- naredimo si toplo kopel z 10-15 kapljicami ali po 2-3 kapljice namažemo po mišicah s kremo Ginepro/Brinovo kremo
Deluje uspavalno na organizem- naredimo si aromaterapijo 4 ure pred spanjem
NI ZA OTROKE MLAJŠE OD 2 LET; NI ZA RANE IN NI ZA OČI, TER ZA OSTALE OBČUTLJIVE DELE TELESA !

Usoda pozna poti po katerih se ji izogibaš. Blog >>> Glina zdravi http://trgovina.over.net/home.php?cat=382

Ali katera prodaja te kapljice?

Hja, potem so pa te just svetovalke ene navadne prevarantke ai kaj… Sprašuješ, kje piše?? Pri meni je pisalo v priloženih navodilih, zraven v škatli, ki so bila resda natipkana ali sprintana, a si nisem mislila, da si nekdo kar zmišljuje… je za razne bolezni pač pisalo, koliko kapljic se spije! Tako da bodi brez skrbi, da beremo navodila in menda ne bi šla piti nečesa, kjer ne piše, da je za uživanje!???

Piši na zdravilnazelisca@gmail.com

Usoda pozna poti po katerih se ji izogibaš. Blog >>> Glina zdravi http://trgovina.over.net/home.php?cat=382

Veliko možnost je, da si alergična na kakšno od sestavin in če ti telo pač sporoča da ni zate, ga ne pij. Tudi zdravila niso in ne pašejo vsem – pri mnogih izzovejo takšne ali drugačne reakcije. Vse pač ni za vse.

Dala sem ga nekaj kapljic v kopel – ves čas me je pekla koža, vsa rdeča sem bila. Imam sicer blažjo alergijo na trave, ampak nobena stvar, niti spomladanski sprehodi niso povzročili takšne reakcije kor Olje 31. Jaz sem ga vrgla v smeti.

ja, tudi taki ljudje so, ki skoraj novo stvar vržejo v smeti, kot da bi jo komu podarili….

jaz si občasno pripravim kopel s kapljicami 31, sploh če čutim, da me rahlo prehlad grabi. Mi pomaga.
prav tako kadar me bolijo ušesa.

k72, oprosti, ampak jaz osebno sem malo skeptična do tega “olja” in ga ne bi dajala ljudem, če že meni sami povzroča težave, saj bi potem jaz bila odgovorna, če bi se komu drugemu zgodilo enako!

Jaz pa res ne dajem dalje stvari, ki mi škodijo (ponavljam: alergična nisem sicer na popolnoma nič!!), kako bi pa to bilo, da ga dam recimo prijateljici, ki bo potem še ona “fasala” slabosti, tresavice ali kot nekateri, reakcije na koži, rdečice, pekoče občutke…?? Če se nekaj izkaže kot nevarno, pa tega res ni za deliti naprej!

sem precej njihovih izdelkov včasih kupovala, pa ne more reči da so to res naravne zadeve. Mislim, da kakšnih eko testov nimajo ti izdelki. Tako da pač vsem ne morejo ustrezati.

Jaz olje31 uporabljam za inhalacije in vlaženje prostora ob prehladih, ob glavobolih si namažem sence in mi pomaga, ob bolečem grlu grgram, pijem ga ne, ker ge ne prenesem dobro.
Imam pa teatree kremo – škratu mažem (ob prehladih) ušesa (predvsem za ušesom in po školjki) in prsa za lažje izkašljevanje, kremo uporabljamo tudi pri manjših ranah in odrgninah, pikih ali mazoljčkih – jaz sem zadovoljna.
lp

In kaj se zgodi če zaužijemo večje količine olja?

lp

Te kapljice uporabljamo cela družina (pet) že nekaj let. Pri vnetju grla (prvi znaki) zvečer enostavno nanesem s prstom malo olja direktno na pordelo mesto in marsikateri prehlad ali začetno angino smo tako rešili, Mož jih zjutraj na tešče pije (kapljica v kozarcu vode ) – pravi da mu paše, uporablja pa jih tudi po britju. Skratka pri nas se obnesejo.

LP

aV KOLIKOR VAM KAPLJICE 31 NE ODGOVARJAJO JIH JAZ ODKUPIM.
LP.
DAMJAN
051827095

New Report

Close