olje divjega origana in njegovo doziranje
Pozdravljeni,
veliko sem prebrala o olju divjega origana kako je vsestransko koristna a precej močna zadeva. kupila sem tega: http://www.probotanic.com/sl/proizvodi-sl/olje-divjega-origana/
ker obstaja proizvodov več sme priložila link, v primeru da so koncentracije teh olj različne. torej,zanima me doziranje? kr vemo da je drugače zadeva lahko zelo agresivna….
uporabljala bi ga predvsem v boju proti kandidi. se pravi al uživala po kapljicah (razredčenih seveda) in pa nanašala na kožo (zmešala bi ga z kokosovim oljem) mi je pa čudno, da v teh skopih navodolih piše, da ni za genitalno uporabo? – prav tja sem da imela namen nanašat, se pravi na sluznico ali pa če bi bile kdaj vnete dlesni ipd. kako je s tem? ne bi rada utrpela kakšnega neprijetnega stranskega učinka, kaj šele škode. na spletu sem zasledila veliko varjant in na koncu človek več sploh ne ve, katera je prava, zato se obračam na vas.
torej: doziranje olja za namene uživanja? s čim se meša lahko? s čim ne? in v kakšnem razmerju olja in druge substance?
in pa doziranje olja za pripravo mazila? npr. če zmešam kokos + origano? v kakšnem razmerju? ipd.
hvala in lep pozdrav!
Pozdrav!
tudi jaz ga imam kmalu namen kupiti z namenom izboljšanja zdravja, mikroflore, predvsem pa ker sem imel lansko leto bakteriemijo po razlitju slepiča in se mi ponavljajo rahle infekcije vsake toliko brez da bi ugotovili izvor. Sklepam, da je morda nekaj bakterij ostalo v krvi oz. katerem organu in vsake toliko udari ven, tudi če to ni res škoditi ne more 🙂 Skratka prebrskal sem praktično vse kar se lako poišče na internetu in baje ga je treba OBVEZNO vedno mešati z večjo količino hladno stiskanega olja po želji. Je pa to olje eno izmed najmočnejših kar jih obstaja, tako da bi jaz začel z eno kapljico v recimo 10ml olivnega olja, da se vidi kak efekt sploh ima.
Drugače so vse te flaške 10ml ZELO koncentrirane – tale tvoja je res kvalitetna, tiste v večjih količinah pa so ponavadi že razredčene s hladno stiskanim olivnim oljem v kombinaciji 1:4, 1:5. Pa še tam je treba dodati vse skupaj v več olja. Glede mazanja pa nimam ideje – poskusi malo pobrskati.
P.S. Ravno sem videl da je že kar dobrega pol leta od tega posta, zanima me kako se je obneslo če si poizkusila? 🙂
Lep pozdrav!
Jaz sem olje divjega origana začela jemati zaradi težav z aknami. Na začetku sem dozirala po dve kapljici 2-3x dnevno razredčeni na žlički hladno stiskanega čimbolj nepredelanega olja, kateregakoli sem pač imela pri roki (olivno, makovo, …). Kapljico sem tudi vmešala v kremo, s katero si namažem obraz, samo res kapljico in nič več, ker je olje res zelo močno… Meni je pomagalo, še kar naprej jemljem.
Sem pa sproti opazila tudi, da imam kar več energije in se nasploh počutim boljše.
Sem šla potem še malo bolj raziskovat o divjem origanu, predvsem tuje članke in raziskave, ker v slovenščini ni ravno veliko tega, in prisegam nanj, sploh, ker je tako vsestranski, jaz se pa zadnje čase itak “mečem” v vse take naravne izdelke in čudežne rastlinice, hehe.
Imam pa tegale od probotanic https://www.probotanic.com/sl/proizvodi-sl/olje-divjega-origana/
Če se ne motim edini, ki se ga da dobit pri nas, da je 100% iz origana in je varen za uživanje
LP
Tole olje, ki ga imaš, je definitivno top. Tale, ali pa od Ekolife natura. Mene je pred časom potegnilo in sem prebral in sprobal vse živo – tudi olje divjega origana. Potem pa sem kar malo pozabil nanj, vendar me je nedavna viroza ponovno spomnila nanj 🙂 Kljub temu, da sem si v zadnjem letu uspel močno izboljšati imunski sistem – ponavadi so me viroze spravile ene 3x na leto v posteljo za vsaj teden ali dva. No, zdaj pa moram potrkat, da ne pomnim, kdaj sem bil nazadnje bolan.
Težki treningi znajo biti kar napor za telo in očitno mi je imunski sistem toliko padel, da se me je nekaj lotilo. Danes sem prvič vzel 4 kapljice v cca liter vode, jutri bom ponovil nekajkrat in poročam če bo kak efekt. Zraven pa velike doze vitamina C, cinka in določenih drugih substanc kot recimo N-acety-cysteine, ki bi naj tudi bile zelo učinkovite pri virozah.
A tole olje divjega origana ti jemlješ redno, vsak dan? 🙂
Jaz ti predlagam, da ne pretiravaš s temi izdelki, ker so izredno koncentrirani, sploh pa ta olja. Če imaš virus boš s tem naredila v telesu samo močno imunost mikrobom, ker jih vedno nekaj preživi. Po prenehanju jemanja pa se lahko pojavi še slabša situacija kot pred začetkom jemanja. Drugače pa ne zapravljal po specializiranih trgovinah denarja, do 22 EUR imaš vsa naročila brez carine in davka preko iherba. Tukaj imaš olje divjega origana za slabih 10 EUR https://iherb.co/jLivR8k