Olje za telo
Glede na moje izkusnje, ce uporabljas olje, jaz imam doma baby nivea mandljevo, sem se navadila se iz casa, ko je bil najmlajsi se dojencek, z njim ocistim ostanke ocesnega make-upa…uporabi ga takoj na vlazno kozo, se raje ne isusi z brisavo do konca. Potem na ze dobro osuseno nima takega ucinka, tezje se vpije…
Priporočam tole super za kožo in še naravno je
https://zaplanet.si/izdelek/mango-chia-maslo-za-telo-120ml/
prijateljice ki dela zase
dela jih z blescicami ali brez.
Notri so kvalitetna olja mesanica le teh,koza je svilnato mehka kot dojenckova rit
brez heca
naredi mi razlicne mesanice za soncenje po soncenju,za vsak dan itd
dam pa 20€/100ml in je vredno cene
vcasih doda notri se kasna etericna olja drugace zgolj mesanica hladno stiskanih nerafiniranih in ekoloskih olj
Če imaš zelo suho kožo, olje ne bo prišlo dovolj globoko in bo sicer mastna, ne pa nahranjena. Za to ti priporočam raje maslo, recimo Afrodita ima res dobra masla v SPA kolekciji. Skoraj edina stvar, ki moji suhi koži pomaga pozimi.
Super je tudi njihov oljni scrub, koža po njegovi uporabi je dosti dlje mastna od klasičnih olj.
Drugače pa sem imela od Rituals, pa Nuxe, pa ostala olja, jojobino, avokadovo, lešnikovo, orehovo…. Pač ne rabiš nujno kupiti neke znamke, lahko vzameš samo kozmetično olje in voila. Poglej pa prej, ker se cene lahko kar razlikujejo.
Če imam suho kožo ( poleti,pozimi ) kupim za umivanje losijon v lekarni znamke Eubos
za suho kožo od 5{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} Urea in brez dišav .
Po umivanju je koža zopet gladka in mehka. Meni je ok. Sem kupila tudi razna olja, pa mi niso
naredila tako hitro lepo gladko kožo.
Tudi parfum-dišava v izdelku naredi suho kožo.
Olivno ali arganovo olje na vlažno kožo. Pa več vode tudi vase, sadja in zelenjave, tuširanje z mlačno in ne vročo vodo, redno zračenje stanovanja in temperatura v stanovanju max 22,5C, na zimskih sprehodih se namaži z navadno Niveo, odstrani pudre in vso ostalo kozmetiko iz kože. Suha koža na določenih delih na obrazu je tudi pokazatelj težav na notranjih organih – KTM ima veliko o tem napisano.
Olje je brezvezna stvar. Najdi si vlažilno kremo.
Najboljša kozmetika je tista brez parfumov in ETERIČNIH OLJ (limone, linalol, geraniol), če ima katera kdaj občutek draženja kože. Edina kozmetika brez tega sranja je kozmetika z oznako MED ali pa kakšen Eucerin v lekarni lol. Če piše sensitive, ima ponavadi še vedno kakšno eterično olje lol.
Suha koža na obrazu , telesu, potrebuje več maščobe , kot vlage .
Ko je zunaj mraz, veter se hidrantne kreme, ( ki vsebuje vodo ) ,
ne priporoča za obraz ,če ste veliko zunaj.
Otroške mastne kreme ,lotioni itd . tudi Solea in Nivea (brez termalne vode) so
mastne kreme itd.V lekarni imajo veliko izbiro krem itd. za suho kožo za obraz in telo,
so dražja ,in (hitreje ) pomagajo.
Mene pa zanima, če olja za telo namažete med vikendom, ko ste doma ali kako? Ker je mastno in se prime na oblačila. Jaz se še s kremo ne morem mazati po telesu, ker se spotim in mi vse teče po oblačilih in ni šanse, da sem v službi ali kje zunaj s kremo namazana po telesu, ker mi bo samo dol steklo zaradi potenja. Včasih namažem zvečer pred spanjem ali med vikendom.
KAko pogosto pa olja nanašate na telo?