Najdi forum

Olje

Vprašanje – pod avtom vidim v garaži vsak dan eno pikico olja, kar očitno pomeni, da spušča tesnilo. ali moram takoj na servis, ali lahko počakam na rednega čez 12000 km. Zdi se mi, da če bo tako kapljalo, bo avto brez olja.

čeprav sem ženska, kdaj pa kdaj vzamem ven šipko in preverim nivo olja… torej spremljaj nivo in boš vidla kako hitro se pomika dol, po potrebi dolij al pa “servis vabi”

lp, anja

Vkolikor samo kaplja, olja ne bo zmanjkalo, vsekakor pa vsaj mesečne kontrole niso odveč.

Če bodo na servisu hoteli odpravit napakico, verjetno ne bo dovolj samo 10 min, pač pa bo najverjetneje potrebno zamenjati kak semering (ne poznam slo izraza) in ni nujno da je tesnilo, kar bo precej več dela kot materiala.

Hvala peters. Naj povem konkretno.
Kolega je pogledal in povedal, da spušča tesnilo glave motorja. avto je Xsara 1.6 . Strošek je menda kar velik, ne vem koliko, me pa zanima.
Dela pa je verjetno tud nekaj ur.Sedaj pa ne vem, ali naj tesnilo zamenjam ali naj se kar vozim in kontroliram olje????

Semering-obrocno tesnilo :)))

Menjaj tesnilo…Ker ce pusca olje , bo lahko cez nekaj casa zacelo puscati tudi vodo…

Koliko pa stane menjava tesnila????

menjava glavnega tesnila je precej drag špas….ne razumem kako se lahko to zgodi pri takem avtu in toliko km…??

Orig. tesnilo cca 15 ksit, kopija cca pol manj (isto dobra) – delo na orig. servisu cca 30 ksit, na črno pol manj…(isto dobro narejeno…)

Strošek menjave je zanemarljiv glede na škodo, ki ti lahko nastane, če se zadeva še poslabša. Lahko ti poči glava motorja in bo strošek nekat tisoč EUR. Čimprej menjaj, računaj na strošek cca. 60 jurjev.

Razen tega, da mu bodo ostali fleki na tleh v garaži, ne more biti neke škode, če bo kontroliral nivo olja in če ne bo začelo ravno v curkih tečt.

Ni mi pa jasno, zakaj bi mu počila glava motorja. Le-ta poči, če zamrzne hladilna tekočina, če avto zakuha ali pa če je motor pregonjen…

Se zapufa do grla potem pa nima za popravilo žalostno.

Lej, pelji ti avto nekomu pokazat, pa naj ti pove, ampak najbrž ni menjati pod nujno, spremljaj nivo olja. Je pa to vsekakor treba zrihtat. Če imaš v kratkem tehničnega, pa tako ali tako najbrž ne boš prišla skozi (no ja, ponekod se tudi tako da).

Miny je samo napisala, da ima čez 12.000 redni servis, ne pa, koliko km je naredila.

New Report

Close