oljen parket
Zanimajo me izkušnje tistih, ki oljen parket že imate.
1.Kako se obnese?
2.Kako je z vzdrževanjem in občutljivostjo. Vem, da ga 1x letno naoljiš, kaj pa redno vzdrževanje, ali se madeži zelo poznajo…?
3. Ali ga ob ponovnem oljenju mažete le kjer je prosto, ker si ne predstavljam, da bi mogla premikati omare, postelje, …?
4.Kako se obnese ta parket na talno ogrevanje?
Hvaležna bom za vsak odgovor, ker sem popolnoma zmedena, ker ti že prodajalci dajejo popolnoma različne informacije.
moja kolegica ima gotovi parket oreh. Je bila čisto navdušena nad njim in vsakemu razlagala, da je to edini ustrezen, predvsem barva ji je bila tako všeč. polagal ga je njen fant, ki je parketar.
Po pol leta pa jo vprašam kako je zadovoljna z njim in sem pričakovala hvalo, vendar se je obrnilo navdušenje za 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}. Je ZELOOOO razočarana, pravi, da se vse gor pozna, od smeti, do luknjice od nog stola, ko ga premakne (vdolbinice). Pa živita sama s fantom, brez otrok. Skratka, nikoli več se ne bi odločila zanj.
Je pa to edina od katere sem slišala komentarje, kaj več pa ne vem.
mi imamo gotovega, sicer ne ameriški oreh, ampak doussie (al neki tazga), ki je tudi precej teme. Eno je to, da je gotovi parket nekaj čisto drugega kot klasični. TO je lesena dilca (mislim da smrekova), na katero je nalepljena čisto, čisto tanka deščica tistega drugega lesa in polakirana in je po mojem že zaradi tega bolj občutljiva od klasičnega parketa. Mislim, da pri klasičnem tudi svetleči lak naredi svoje, da so poškodbe manj opazne. Pri gotovem je plast laka čisto tanka, kot las in bolj mat kot ne.
Drugo je pa barva. Ja seveda, na temnem se prah in smeti veliko hitreje opazijo, prav tako kot tudi poškodbe. Imamo svetlega in tega temnega in svetli izgleda tak kot prvi dan – če ga seveda ne pogledaš od blizu. Na temnem se pa pozna čisto vse – če gledaš dol seveda. Mi smo zelo hitro nehali gledat dol, ker je škoda živcev…
Če bomo še kdaj menjali parket, bomo sigurno dali klasiko.