Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek omaka iz bučk

omaka iz bučk

Ali kdaj pripravljate omako iz bučk? Kaj pripravite zraven? Ima katera kakšen dober recept?

Jaz naredim čisto enostavno. Bučke narežem na tanke kolobarje, prepražim na čebuli in česnu, solim in popram in počakam, da spustijo vodo in da ta povre. Nato dodam smetano za kuhanje, pokuham še cca 2 minuti, gor še svež peteršilj in to je to. Meni ni boljšega kot to.
Lp

Jaz sem jo glih včeraj naredila, samo jaz delam to omako na precej preprost način.

Najprej prepražim čebulo, gor naribam 2 korenja in narežem na kolobarje 4 bučke. Prilijem še malo vode, pokrijem, da se malo pokuha, proti koncu dodam še 4stroke česna in solim. Potem s paličnim zmiksam in je to to.

Postrežem pa to recimo kot omako, drugače tudi zamrznem v majhnih posodicah in dodam v zelenjavno juho, rižoto…

Zraven bučne (ali kumarične) omake gre meni najboljše zmečkan krompir. Ne pire, ampak samo kuhan in grobo zmečkan. Ali pa kar v kosih. Nekateri dajo zraven še govedino iz juhe.

Meni je taka omaka priloga k mesu, ali pa glavna jed.

Naredim pa tko, na žlici olivnega olja, popražim malo česna, dam bučke narezane na kockice, pa rahlo dinstam ene 5 minut, da se zmehčajo, dodam pelate (sveže ali pa iz konzerve, odvisno od sezone) pustim vse skupaj da malo vre, ene 10 minut, potem pa dam še malo peteršilja in pa še malo česna.

Postrežem zraven mesa, ali pa jem samo tole s solato, ker dostikrat naredim tole v večjih količinah, ker mi je zelo všeč.

Moja bučkina omaka je pa takšna:
– popražim malo čebule, dodam na kocke narezane bučke (ponavadi kar iz skrinje, pa malo odlijem potem vode)
– dodam mleto papriko, lovorov list, kuham
– na koncu dodam še par žlic kisle smetane, sol in muškatni orešček

Največkrat jo naredim poleg puranjih zrezkov in pireja, pa tudi zraven polpetov super paše.

aja, pa na makarone tudi dobro gre 🙂

New Report

Close