Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek omaka za čufte

omaka za čufte

Prosim za en dober (pa simpl) recept za omako za čufte (tako bolj gosto).
Thanks!

Na malo olja prepraži drobno nasekljano čebulo, na koncu pa še moko. potem zaliješ s pasiranim paradižnikom in malo jušne osnove.

Malo olja, velika žlica sladkorja stopiš in mešaš
dodaš žlico moke, popražiš, dodaš paradižnik iz tetrapaka, soliš doliješ vodo do primerne gostote, dodaš čufte, pokriješ s pokrovko za hitro kuhanje, kuhaš 7 min. in to je to.

Jaz skuham juho iz kocke (zelenjavno), v času svežega paradižnika dodam svežega spasiranega, zdaj pa pač spasirane pelate. Pustim malo prevreti, vlijem čez čufte ali papriko in še pol zagostim z Gustinom.

Aja, pa v omako dodam še mal sladkorja ter limoninega soka. Pa sol, poper ter začimbe po okusu.

Evo, sem že spet luštična. Mater, pa ta PMS.

_______________________________ "Umazanija z rok se lahko umije, z duše pa nikdar." - N. S. Hruščov

Paradižnikova mezga v tertrapaku, malo vegete in obvezno sladkor! Jaz tako vedno naredim in je full dobra!

kako pa naredite čufte?

mleto mešano meso, polkuhan riž, jajce, prepražena čebula, česen, slanina, peteršilj, sol, poper, krušne drobtine po potrebi, naredim kroglice in jih dam v skrinjo (zaloga za kakšen mesec ali dva, so pa na sporedu 1*tedensko, ker je res hitro)

Poiskusi tukaj, ta tema spada predvsem sem.

Primož

************************************************************************************* www.mgc-bistrica.si Nihče ni tako bogat, da ne bi koga potreboval in nihče tako reven, da ne bi bil nekomu potreben. [url]https://www.facebook.com/med.over.net[/url]

Ha, ha, Primož, jaz pa sem mislila, da boš nam zaupal kak recept za tako malo bolj gosto.

_______________________________ "Umazanija z rok se lahko umije, z duše pa nikdar." - N. S. Hruščov

New Report

Close