Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Omaka za hamburger

Omaka za hamburger

Ojla, jedci! Zadnje čase nam zelo pašejo hamburgerji, pa me zanima, če imate kakšne kuharske skrivnosti za dobre omake. Na netu jih je milijon, mene pa zanima kaj preizkušenega.

Zmešaj v enakem deležu: kechup, ajvar in majonezo
Klasični hamburger:
Bombetke popečečš, namažeš z omako, dodaš čebulo, solato, paradižnik, pleskavico, drugo polovičko kruha in dober tek:)

Obstaja pa kup variacij z zelenjavo, omako, fižolovi polpetki, itd. itn.. mesne in vege variante. Poizkušaj in odkrij svoj recept.

My secret burger recipe sauce:

ketchup s čimmanj sladkorja ( ne s sladili), majoneza 25{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} maščobe, worchesterska omaka, zenf – navadni od Ete ali Tina Nasovče, ne estragon, malo zrnatega česna, pa po želji še čili v prahu ali v tekočini. Premešam, pustim v hladilniku cca pol ure, prednonamažem na bunse.

Pravih razmerij ne povem, ker imajo vsake brbončice svoj okus 🙂

Zmiksam pelate, začimbnice po želji (origano, bazilika, rožmarin, šetraj …), česen, malček soli … Pustim malo stat, da se razvijejo in povežejo arome ter da se omaka zgosti.

Mi potem dodamo še sveže paradižnike, lahko daš tudi rukolo, če jo imate radi, sir. Bombice popečem posebej v pečici, da se sir stopi in da česen zadiši. Potem nadevam še s hamburgerjem, premažem z majonezo ali tatarsko. Rukolo tudi dodaš šele na koncu, da malček ovene od toplega kruha in mesa.

New Report

Close