Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika omake za tortilje

omake za tortilje

ali ima kdo kakšen dober recept za omake (“dipe”) za tortilje? sem zasledila matejo pisati o tem, mateja prosim ce to preberes, oglasi se s kaksno idejo

hvala za odgovore
sonja

živjo,

nekaj časa nisem imela dostopa do interneta, zato ti pišem šele zdaj. Upam, da ni preprozno.

Recepti:

1.) guacamole I.

Zmečkaš olupljen, zrel avokado, dodaš na drobno nasekljano manjšo čebulo, česen, oljupljen in narezan paradižnik. Zmes dobro premešaš, po potrebi spasiraš z vilico (mora biti gosta). Potem začiniš po okusu: limonin sok (prb. pol limone), Tabasco, čili, poper. Pravi guacamole naj bi bil zelo začinjen, predlagam pa ti, da ga narediš v 2 variantah: hot in malo manj začinjenega.

2.) guacamole II.

Zmečkaš olupljen avkado, dodaš na drobno nasekljano čebulo, česen, sok pol limone in pol lončka kisle smetane. Spet zmešaš in začiniš (meni je najbolj všeč kombinacija kajenskega popra in čilija) po okusu.

3.) salsa

Salso lahko narediš v več variantah. Osnova je narezan surov paradižnik (v tem letnem času paradižnik ni ravno najboljši, ker je preveč voden), ki mu dodaš čebulo, česen, papriko in začimbe po želji. Kadar imamo mi zabave, se punce zmenimo in naredimo različne varinate: samo paradižnik, paradižnik + čebula, paradižnik + paprika. Glede na to, da nekateri ljudje ne marajo zelo začinjene hrane, se lahko poigraš s količino čilija in/ali Tabasca, kajenskega popora (po okusu pač).

4.) zelo preproste so tudi omakice, katerih osnova je kisla smetana (lahko ji dodaš še navaden jogurt), v katero zmešaš zelišča (npr. drobnjak).

Vse omake morajo biti goste (sestavin ne smeš zmiksati v mikserju, ampak jih pretlačiš z vilico ali tlačilko za pire krompir), da ne padajo s čipsa. Preden jih postrežeš morajo stati vsaj pol ure v hladilniku, da se okusi prepojijo.

Upam, da ti bodo všeč in dober tek!

mateja

New Report

Close