omejitev gibanja
Mene strašno moti omejitev gibanja med občinami. Prav ovira me, ker živim v zelo majhni občini in sem poklicno in sorodstveno zelo vezana na sosednjo občino. Pa si ne upam zapeljati ven iz svoje občine.
Če so že uvedli ukrepe, naj jih uvedejo za tiste, ki potujejo in počitnikujejo in se oddihujejo oziroma razgrajajo po “počitniških” in turističnih občinah, vendar te male naj pustijo pri miru.
Saj bomo upoštevali omejen čas, maske in razkužila ter rokavice, samo odpraviti nujne skrbi naj nam le pustijo.
V Italiji, ki je blizu naše države je do zdaj umrlo preko 13.000 ljudi, od tega v Lombardiji, ki je prav v neposredni bližini Zahodne Slovenije, jih je umrlo 8.000.
To je svetvna bolezen, a veste koliko dotikov, objemov je bilo med temi ljudmi, ki so sedaj okuženi, mogoče pa niso testirani.
Ljudje izogibajte se stikov z ljudmi, razkužujte nosite maske, rokavice in vsaj malo poskusimo preprečiti to zlo, ki so ga ustvaerili na Kitajskem in ga zaradi globalizacije prinesli k nam.
očitno ne hodiš v na šiht. marsikje so tudi ukrepi pomanjkljivi in delo takšno da se tesnejši stikom ne moreš izognit. In če je tako, potem bi moralo biti tudi v domovih za ostarele že bistveno manj okužb. Samo skrb v domovih pač je nekaj nujnega za razliko od dodelavnih poslov za avtoindustrijo ali kaj podobnega. in mimogrede, če trdiš, da so ti ukrepi zaradi takšnih, ki se ne držijo ukrepov, zakaj bi se jih potem držali v službah?
očitno ne hodiš v na šiht. marsikje so tudi ukrepi pomanjkljivi in delo takšno da se tesnejši stikom ne moreš izognit. In če je tako, potem bi moralo biti tudi v domovih za ostarele že bistveno manj okužb. Samo skrb v domovih pač je nekaj nujnega za razliko od dodelavnih poslov za avtoindustrijo ali kaj podobnega. in mimogrede, če trdiš, da so ti ukrepi zaradi takšnih, ki se ne držijo ukrepov, zakaj bi se jih potem držali v službah?
[/quote]
Ovce pa ste res, dokler boste sami vozili avto in imeli masko čez obraz vam ni pomoči, a se bojite, da bi sami sebe okužili v svojem avtu? Človeška neumnost ne pozna meja. Zaprite se za eno leto med štiri stene, mogoče bo kej bolje.
Nisem zasledila, da bi dejansko kak Italijan na tej strani meje okužil Slovence, temveč so Slovenci šli po virus v Italijo, in to zdr. delavci, ko je bilo tam že zdavnaj grozno. Ampak smučišča so delala. In dva od teh zdr. delavcev sta družno prispevala eno četrtino primerov, ki so zdaj v bolnici.
Najmanj okuženih je na obali in S. Primorski, sosednji pokrajini od Italije.
Jaz sem sedaj v stiku z ljudmi, ki prihajajo direktno iz žarišč – Italije, že dober mesec. Pri delu ne uporabljam maske, ker bi jo zelo hitro premočil, kar je seveda še slabše. Vsi zunanji obiskovalci imajo maske, ki so ali pa tudi niso pravilno uporabljene. Kar opažam je, da si jih stalno popravljajo, kar je spet narobe, saj potem pusti virus z dotiki na vseh površinah, pisalih – ko podpisuje dokumente. Jaz držim distanco od njih, kar pa ni vedno mogoče zaradi nerazumevanja in procesa dela. Roke pa razkužujem na 3 ure. Med delom uporabljam rokavice. V tem času se ne dotikam sebe.
Ko pridem domov si razkužim roke in vse površine katerih sem se dotaknil. Karantene se držim že 1 mesec. Tudi ne uporabljam storitev, ki so še na voljo (trgovina). Gorivo točim na samopostrežnih terminalih. Nimam stikov z nikomur razen domačimi. To počnem ravno zato, ker nikoli ne vem kdaj bom okužen in mi nakraj pameti ne pade, da bi lazil nekam, kjer bi nekoga srečal. Zaenkrat smo še zdravi.
Peš na sprehodu z ženo prečkal mejo občine in dobil kazen. Dobrih 40 € (polovička 20). Očitno je tudi sprehajalcem odklenkalo.
Varuhi reda in miru očitno temeljito in strogo izvajajo odlok o omejitvi gibanja.
Barabin, ki krši zakone? Ali žrtev, ki se ji je zgodila krivica? Kakorkoli, nekdanji slovenski nogometni reprezentant Alfred Jermaniš, ki je lani poleti skupaj z Gabrielejem Nardinom želel prevzeti Olimpijo, mora plačati kazen, ker je kršil odlok o omejitvi gibanja med – občinami! Ob tem je skorajda bizarno, da so Jermaniša, nedolgo tega tudi pomočnika trenerja pri tedanjem prvoligašu Ankaranu, pri “kršitvi ujeli”, ko je z ženo hodil ob morju! Pač se je želel sprehoditi, toda njegova napaka je bila, da je med sprehodom prečkal navidezno črto med obalnimi občinami! On živi v Kopru, “ujeli” so ga v sosednji Izoli.
Posledica? Izrečena globa v višini 41,73 evra. Ali 20,86 evra ob takojšnjem plačilu oziroma plačilu “polovičke”. No, odlok je odlok. Toda morda bi bilo vendarle bolj na mestu, če organi ne bo lovili tiste, ki tako ali tako živijo ob obali, marveč predvsem tiste, ki misel “ostani doma” razumejo tudi kot “izlet na morje”…
Poostren nadzor prehodov med občinami:
https://www.rtvslo.si/slovenija/poostren-policijski-nadzor-prehodov-obcinskih-meja/519460