Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek omejitev hitrosti na dunajski

omejitev hitrosti na dunajski

danes me je pofotkal tisti famozni radar pri AMZSju na Dunajski, vozila sem malo pod 60 (sem prav preverila hitrost, preden sem prišla v križišče). A ni omejitev na Dunajski 60km/h? A so to kakšni novi heci?

Jaz vsak dan vozim tam mimo tistega radarja, pa mi nikoli ne uspe hitrosti nabiti čez 6 km na uro. Ne vem, kdaj se ti voziš, da ti uspe tako hitro peljati. Ko se peljem jaz, je cesta nabita s plazečimi se vozili.

Niso novi heci. Ni tebe slikal, če si peljala pod 60km na uro. Žrtev je bil kdo drug. Tako da brez panike. :-))))))).

morebiti rumena luč?

ne, ni bila rumena luč, veš da ne bi šla izzivat, ko vem, da me tam radar čaka:)
ja, mogoče je bil res kdo drug žrtev, sej nas je blo kar nekaj, v svojo hitrost sem pa prepričana:)
no, upam, da ne dobim res kakšnih pozdravov domov… omejitev 60 še vedno velja, kajne:)

Na tvojo hitrost se dandanes na policiji požvižgajo…prav tako na tvoje eventuelne pritožbe…

In četudi dobiš pozdrave…a ti bo kapa iz glave padla?

¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸ Ne prekidaj ženu dok šuti... °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

ne bo:) je ne nosim:)

ne, sam zanimal me je, če so slučajno kaj spreminjal omejitev na Dunajski, da je pobliskalo. Če bom dobila pozdrave, jih pač bom. Upam pa da ne, ane.)

Omejitev je 50/h (naselje).

Žal vem iz lastnih izkušenj. Pred pol leta plačala 25 e polovične kazni plus tri fucking pike, ker sem peljala 63.

Ahm. 125 e polovične kazni, ne 25.

Grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

Na dunajski je omejitev 60, meri pa vse 4 pasove (tudi v drugo smer). Sicer pa ta radar menda ni od policije ampak od nekega inštituta, tako da verjetno ne boš dobila pozdravov 🙂

Omejitev na Dunajski (od Lorealla proti Črnučam) je 50km/h. V to sem 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} prepričana, ker je bilo objavljeno v enem prispevku pri oddaji Preverjeno.
Kakšna je omejitev pred tem križiščem ne vem, ker pridem iz smeri Šiške po obvoznici in grem proti Črnučam, a mislim da je tudi 50km/h, ker voziš skozi naselje.

Opažam, da tega skoraj nihče ne ve.

No ja, eni pa le vemo:)))

Na Dunajski je omejitev iz smeri centra do obvoznice 60, in od obvoznice naprej 50 km/h.

Je pa tam res mal varka, do obvoznice so znaki z omejitvijo, naprej pa ne.

Ja, vsako križišče prekliče znake. Če za križiščem znaka ni, omejitev na znaku več ne velja, torej se držimo tega, da je v naselju omejitev 50.

Na DUnajski je tako, kot ste gor napisali – do Smelta (oboznice) je 60 km/h – so čisto lepo znaki postaljeni za vsakim križiščem, nato 50 km/h do konca Črnuč – brez znakov, ker je splošno postavljena omejitev za naselje. Tist radar je nasproti AMZS, kjer je omejitev 60. Policaji pa zelo radi stojijo pri Ruskem carju in merijo, ker tam malokdo ozi 50, kot je omejitev.

Žal Dunajska cesta ima omejitev 60km/h. :-)))))).

Po TV je bil prispevek, da omenjenega radarja NE bodo (še) uporabljali za “pobiranje” kazni prehitrih voznikov. Je pa bilo enormno število prekrškarjev, ki so prehitro vozili mimo le tega. Zato vprašanje; Ali to še vedno velja (da bo le na testiranju) in KDAJ ga bodu vključili v mrežo “aktivnih” radarjev? Tudi sama sem prehitro peljala tam mimo, a po prazni cesti in v upanju, da se ne prižge rumena ter rdeča…
In me je pofotkal. Žal.

Citiranje žurnala24
10 Februar 2010
Ljubljana. Stacionarni
radar, ki je postavljen na
Dunajski cesti in meri v
obe smeri, bo Mestna občina
Ljubljana še naprej
testirala. Kdaj bo začel
meriti zares, na občini še
ne vedo. An. P.

Samo dopolnim zgornji seznam:

Omejitev 50 na Dunajski cesti je tudi od križišča s Tivolsko cesto (podvoz) pa vse do Linhartove ceste (Plava laguna), vendar le v eno smer (proti Bežigradu). V drugo smer je omejitev 60 km/h!

Žal sem to izvedel danes, ko sem dobil 250EUR + 3 točke kazni.

So mi policaji razložili, da je omejitev po Tivolski cesti sicer 60, križišče z Dunajsko to omejitev razveljavi in ker ni nikjer znaka za omejitev vse do Linhartove ceste, v to smer velja splošna omejitev v naselju 50km/h, kljub temu, da je v nasprotno smer omejitev 60 (in lepo označeno z znaki).
Od Križišča Linhartova pa do obvoznice je omejitev zopet 60, nato pa mimo Ruskega carja zopet 50, kjer so zopet “pozabili” postaviti znak!

Ko sem policaju omenil, da tujec brez znaka za omejitev 50 sigurno ne bo razumel naših omejitev, mi je policaj razložil, da prometnih znakov ne postavljajo oni, postavljajo le radarje na teh točkah. (Ker je tam seveda najlažje “loviti”).

Hmm.

no kolko lahko jaz potem pričakujem kazen če sem peljal po dunajski proti centru na števcu sem mel 77km/h???

živjo jst sm par dni nazaj pelal po dunajski cesti od obvoznice proti centru in sem šel mimo radarja z 64 km/h in me je slikal tko da nevem kaj naj pričakujem nisem šel niti za 5 km/h čez omejitvijo. ali že kdo ima kakšne izkušnje s tem radarjem v kratkem cajtu?

New Report

Close