omejitev hitrosti na dunajski
Omejitev na Dunajski (od Lorealla proti Črnučam) je 50km/h. V to sem 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} prepričana, ker je bilo objavljeno v enem prispevku pri oddaji Preverjeno.
Kakšna je omejitev pred tem križiščem ne vem, ker pridem iz smeri Šiške po obvoznici in grem proti Črnučam, a mislim da je tudi 50km/h, ker voziš skozi naselje.
Opažam, da tega skoraj nihče ne ve.
Na DUnajski je tako, kot ste gor napisali – do Smelta (oboznice) je 60 km/h – so čisto lepo znaki postaljeni za vsakim križiščem, nato 50 km/h do konca Črnuč – brez znakov, ker je splošno postavljena omejitev za naselje. Tist radar je nasproti AMZS, kjer je omejitev 60. Policaji pa zelo radi stojijo pri Ruskem carju in merijo, ker tam malokdo ozi 50, kot je omejitev.
Po TV je bil prispevek, da omenjenega radarja NE bodo (še) uporabljali za “pobiranje” kazni prehitrih voznikov. Je pa bilo enormno število prekrškarjev, ki so prehitro vozili mimo le tega. Zato vprašanje; Ali to še vedno velja (da bo le na testiranju) in KDAJ ga bodu vključili v mrežo “aktivnih” radarjev? Tudi sama sem prehitro peljala tam mimo, a po prazni cesti in v upanju, da se ne prižge rumena ter rdeča…
In me je pofotkal. Žal.
Samo dopolnim zgornji seznam:
Omejitev 50 na Dunajski cesti je tudi od križišča s Tivolsko cesto (podvoz) pa vse do Linhartove ceste (Plava laguna), vendar le v eno smer (proti Bežigradu). V drugo smer je omejitev 60 km/h!
Žal sem to izvedel danes, ko sem dobil 250EUR + 3 točke kazni.
So mi policaji razložili, da je omejitev po Tivolski cesti sicer 60, križišče z Dunajsko to omejitev razveljavi in ker ni nikjer znaka za omejitev vse do Linhartove ceste, v to smer velja splošna omejitev v naselju 50km/h, kljub temu, da je v nasprotno smer omejitev 60 (in lepo označeno z znaki).
Od Križišča Linhartova pa do obvoznice je omejitev zopet 60, nato pa mimo Ruskega carja zopet 50, kjer so zopet “pozabili” postaviti znak!
Ko sem policaju omenil, da tujec brez znaka za omejitev 50 sigurno ne bo razumel naših omejitev, mi je policaj razložil, da prometnih znakov ne postavljajo oni, postavljajo le radarje na teh točkah. (Ker je tam seveda najlažje “loviti”).
Hmm.