Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Omikron in posledice

Omikron in posledice

Brez hujših težav prebolevam omicron. Imam vprašanje za vse, ki ste ga preboleli. Imate kakšne posledice ? Težave…?

Pravijo naj pri omicronu ne bilo izgube okusa in vonja a jaz sem ju izgubila. Zdaj že 14 dni delam, torej sem zdrava a okusa in vonja še nimam. Tudi utrujena sem bolj kot sem bila.

Odgovor na objavo uporabnika
otožna, 02.02.2022 ob 13:58

Pravijo naj pri omicronu ne bilo izgube okusa in vonja a jaz sem ju izgubila. Zdaj že 14 dni delam, torej sem zdrava a okusa in vonja še nimam. Tudi utrujena sem bolj kot sem bila.

Pač ni bil omikron, ni zdaj vsaka okužba omikron. Prav tako kot ni vsak prehlad korona.

Jest isto nimam vonja, okusa. Trenutno prebolevam okužbo, karkoli jem mam občutek, da je žaganje oz. Ni okusa pravega. 😯 ,

Izpadajo mi lasje ,

hfdh, 02.02.2022 ob 14:25

Pač ni bil omikron, ni zdaj vsaka okužba omikron. Prav tako kot ni vsak prehlad korona.

kaj sploh komplicirate, saj je vendar pisalo, da covid ne obstaja, omikron ima pa še blažje posledice🤪

Kolegica je proti koncu dobila še pljučnico.

Marksella, 02.02.2022 ob 15:10

Izpadajo mi lasje ,

Kdaj so ti pa začeli izpadati lasje? Koliko časa po preboleli bolezni?

Jaz sem omikron prebolela 14 dni nazaj. Par dni sem bila zelo boga, težko sem dihala, imela vročino, bolele so me mišice in kosti. Prejšnji teden sem se hitro utrudila. Pred korono sem se redno vsakodnevno rekreirala in prejšnji teden sem poskušala s tem normalno nadaljevati, pa še ni šlo, kot bi moralo. Ta teden je že boljše.

Dva meseca po preboleli koroni mi precej izpadajo lasje . Zadihanost in utrujenost je pa tudi večja kot prej.

Baje imela omicron, cepljena, zelo blago obliko. Voh pa okus se mi je pojavljata pa izginjata že kak mesec po preboletju. Danes ima nekaj običajen okus, jutri mogoče spet zelo blag. Ostalo pa OK.

Prebolevam že cca. 1 teden. Dva dneva temperature tam do 37,8 in glavobol. Izgubil vonj (določene ostre stvari še vedno vonjam) in okus (arome). Sladko, slano, kislo še vedno okušam.

Ne vem kaj sem – imela posledic nobenih, znakov nobenih edino PCR +

Imate znake delte in ne omikrona.Saj ti pri testiranju ne povejo kateri sev imaš…jaz sem imela alfo,mislim da je bila najhujša.

Cepljeni težje prebolevajo omicron,sploh dvakrat cepljeni.

Isto jaz, poln nos tri dni, to je bilo vse. Tudi moz in otroka minimalno simptomov.. .. Zakaj bi bile posledice, a prej nikoli niste imeli kaksne viroze?

Prebolela v parih dneh malo smrkala, malo bolelo grlo, brez vrocine. Vsak drug prehlad me je bolj zdelal.

Marksella

Imam štiri otroke. Vsi so lepi, zdravi in pametni in seveda cepljeni. Proti vsem otroškim boleznim in tudi proti Koroni.  Smo situirana, visoko izobražena družina in  cepljenje podpiramo. Veliko potujemo, tako , da se cepimo večkrat, kot povprečen Slovenec.

Dva meseca po preboleli koroni mi precej izpadajo lasje . Zadihanost in utrujenost je pa tudi večja kot prej.

Posledice nadpovprečnega števila cepljenj. Visoko izobraženim tudi bolj izpadajo lasje, zlasti takim, ki so prepotovali učno uro o ločilih.

Moja mama ima od prebolelosti dalje hude glavobole. Ni pa bila cepljena. .

Cepljenje je najpomembnejši javno zdravstveni ukrep.  Kdor misli dugace je neumen, ne pa svoboden.

Pri meni pozitiven pred 7 dnevi naslednji dan in vse do koca karantene negativen.

Sploh nisem vedel da je z mano karkoli narobe.

Temu se rece kot da nic ni bilo.

Glede cepljenje je pa tako vsak posameznik se odloči ali se bo cepil ali ne.

Nobenega nimaš silit v nekaj kar on sam noče.

Tudi ženske ne moreš siliti v sex če si tega ne želi.

Cepljenje te zaščiti za 4 mesece in to je bolano potem pa spet fašeš in se stvar ponavlja.

Vsak sam je tisti ki za svoje zdravje odgovarja in tudi prav je tako.

Neli369, 02.02.2022 ob 23:33

Imate znake delte in ne omikrona.Saj ti pri testiranju ne povejo kateri sev imaš…jaz sem imela alfo,mislim da je bila najhujša.

Jaz sem imela omicron, pa sem imela hude bolečine v mišicah in kosteh, težko dihanje, mrzlico in kašelj,nisem pa izgubila okusa (čeprav se lahko okus in vonj izgubita tudi pri omicronu, le ne tako pogosto kot pri prejšnjih sevih). Kako vem? Ker je bila na našem območju ko sem se okužila prevalenca omicrona 98%, ker je bila inkubacijske doba 2 dni in ker je zbolelo 90% učencev v si novem razredu. Je tudi zdravnica rekla, da je sigurno omicron. Simptomi so pri vseh sevih zelo podobni, le da je pri omicronu manj izgube okusa in vonja in manj pljučnic. Pa kašelj je pri omikronu bolj suh, ker so bolj kot pljuča prizadeti bronhiji.

Jaz imam po preboleli delta različici bolečine v sklepih na rokah. Grozno… Upam, da minejo čimprej 😫

Pa novem obstaja samo še korona ? Vse ostale bolezni so izginile in diagnoza bo po novem sistemu izpisana samo z grško črko. Posledica tega bo, da bo človeštvo zasovražilo grško abecedo.

Izgubila vonj za par dni, drugace pa potek bolezni prakticno brez simptomov..necepljena..

Koliko opazam v svojem krogu, bolj so cepljeni, tezji potek so imeli.. Zdaj ne vem, a je to psihicno, ker so bili vsi panicni ze prej, kaj bo, ampak je res.. Necepljeni so pa  opravili z virusom  prakticno mimgrede..

Moz je imel delto, je bilo hudo. ca 8 mesecev bo od tega, nobenih posledic hb. Zakaj.? Ker sva opravila razne preiskave (vse na lastne stroske) in je bil pravocasno zdravljen. Posledice imajo ljudje za katere se noben dohtar ne pobriga (ne med korono, niti po preboleli bolezni), ker jim dol visi za vase tezave in posledice, ki vas doletijo. Se vedno so tezje oboleli manjsina. Vecina ljudi preboli bp in tudi zivi po bolezni brez posledic.

New Report

Close