Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek omiš

omiš

Odločamo se, da bi z družino preživeli dopust v Omišu.
Imam vprašanje za tiste, ki ste tam že preživeli svoj dopust.
Zanima me, koliko vpliva izliv reke Cetine v morje na temperaturo morja. Ali je zaradi tega voda dosti hladnejša kot v ostalih vaseh blizu Omiša?

Mi smo šli lani iz Brača za en dan na izlet v kanjon reke Cetinje in se za dve urci ustavili tudi v Omišu, kjer smo se kopali. Plaža je (vsaj zame) super in temu primerno v glavni sezoni tudi zelo oblegana (gužva). Sodelavka hodi tja večkrat na dopust za par dni izven glavne sezone (septembra) in ji je zelo zelo všeč. Vpliva zaradi izliva reke ni nobenega, saj se tudi v reki veliko kopajo. Sploh se mi je tam zdelo morje zelo zelo toplo. Ti zelo priporočam, sploh če imaš otroke. Samo mesto mi sicer ni bilo zanimivo (večinoma staro), okolica pa zelo zelo.

Praktično brez vpliva, nam je bilo super. Smo tam dopustovali večkrat.

Izliv Cetine ne vpliva prav nič na temperaturo morja, ker je potegnjen nasip daleč morje in se morska ter rečna voda mešata daleč stran od glavne peščene plaže. Uživajte! 🙂

o, lepo, da si spomnila, kje sem se imela lepo 🙂 … pa na razgledno točko (stolp) se splača povzpet – lep pogled na okolico.

lani smo šli na izlet v Omiš in na reko Cetino. Bila je glavna sezona in je bilo ogromno turistov. Obvezno se zapeljite ob reki Cetini do Radmanovih mlinic. Mi smo jih našli čisto slučajno in smo bili navdušeni. Tam smo se v Cetini tudi spuščali po brzicah. Za družinske počitnice je Omiš super.

Najlepša hvala vsem za vaše odgovore!

za super je: Ali mi mogoče lahko priporočite kakšen dober apartma?
mail: luki2000@gmail.com

Ko boste že tam, ne pozabite na Zipline! http://zipline-croatia.com/hr/
Jaz sicer nisem šla, ker smo imeli še malčka s seboj (ki je seveda premajhen za tovrstno zabavo in je nekdo pač moral ostati z njim), mož in najstniški sin sta bila pa navdušena in samo o tem govorita, kako bomo šli še enkrat. 🙂
Stanovali smo pa v apartmaju v vasi Gata, nekaj km nad Omišem proti Mosorju. Čudovit razgled dol na morje! Nimam pri roki njihovih kontaktov, malo poguglaj, jih v vasi kar nekaj oddaja in je povsod lepo. Meni je bilo najbolj všeč, ker je bil tak čudovit mir, prav za baterije napolnit, ni tiste gneče, kot v turističnih mestih. Z avtom si pa tistih 7 km do obale kot bi mignil.

New Report

Close