Najdi forum

Omrežje na klic

Pozdravljeni vsi ljudje dobre volje. Imam en problemček, ki sicer ni kritičen, je pa moteč. Klemenxx ali kdor pač lahko pomaga, prosim naj prisluhne. Gre namreč za tole: Ko se povežem preko modema na internet (uporabljam Expl.5.5 in Outlook Exspres ter Win ME Slo) se normalno povežem in ekrančka skočita v Sistem tray. Ko pa hočem zapustiti Internet in zaprem naprimer Explorer bi moralo iz sistem traya skočiti okno za zapiranje oz. informacijo o povezavi. Ko so windowsi na novo naloženi, to deluje normalno, kar naenkrat pa noče več. In zato moram v sistem trayu z desno klikniti ekrančka in klikniti “prekini”. Naj omenim, da windowse dokaj dobro obvladam, vendar nisem ekspert in tega problemčka mi še ni uspelo razvozlati, čeprav sem poskusil že vse mogoče. Ali mi lahko kdo svetuje kaj narediti? Lep pozdrav.

Živjo Celjan.

To narediš v Internet Explorerju takole: (imam slovenskega)

Orodja (tools)
Internetnet možnosti (internet tools)
Povezave (Connections)
Klikni na Vedno vzpostavi privzeto povezavo

V glavnem samo tam imaš za nastavljat Izberi si še povezavo, npr. Siol, ali Volja
ali karkoli pač imaš in klikni na Lastnosti — Nastavitve — Dodatno
tam imaš napisano Prekini povezavo, ko ta ni več potrebna

Malce tam poglej, če imaš vse nastavljeno tako kot mora biti..

Nočko

Živjo Klemenxx. Veš na žalost imam vse to nastavljeno kot mora biti, zato me tudi jezi, ker ne vem kje naj še pogledam. Nočka.

Hja..

Ne vedel bi!
Mogoče imaš pa kak program, ki ti visi na Net-u.
Ali si pogledal s kakim programom, če nimaš mogoče virusov ali kaj podobnega.
Mogoče trojanskega konja??

lp

Tudi to je vse čisto. Uporabljam Sophos, ki je vsak teden obnovljen( imamo ga kupljenega v firmi), tako, da z virusi ni problema(da bi le tako ostalo). Tudi programa nimam nobenega takega, ki bi hotel viseti na mreži, tako da sem že prav radoveden, kaj se dogaja. Lep pozdrav iz Celja.

Pozdravljen!

Poskusi tole:
V registru poisci kljuc:
HKEY_CURRENT_USER
Software
Microsoft
Windows
CurrentVersion
Internet Settings

Poisci niz “EnableAutodisconnect”

Vrednost mora biti 01 00 00 00
Ce imas 00 00 00 00 jo spremeni v zgoraj napisano

POZOR:
Samodejni izklop se lahko ponastavi na to vrednost tudi, ce povezavo uporablja kaksen drug servis [recimo tvoj Sophos, Active Desktop, doloceni ohranjevalniki zaslona, offline content za Explorerja, doloceni postopki, ki so morebiti nastavljeni v schedulu …]
Ko bos spremnil vrednost, pozapri vse aplikacije in trdo zresetiraj makino.
Drzim pesti!

LP
B

Živijo BlaJo. Lepo, da si si vzel čas, ampak na žalost je bila nastavljena vrednost že 01 00 00 00. Lep pozdrav. C

To dela samo za programe, ki znajo NEPOSREDNO delati z omrežjem na klic – OE, IE, Gozilla, etc. V drugih programih tega večinoma ni in moraš to opravljati ročno, saj ti programi niso tako “očetovski”, da bi želeli, da prekinemo delo z netom, ko gremo ven iz nekega programa.

A je mogoče sophos antivirusni program vsak teden obnavljat? Kolikor jaz vem je na voljo “samo” mesečni update z IDE filesi !!! Ali se motim?
Lp
Bogdan

Živjo Bogdan.

Motiš seeee zeloooo se motiššš.

Na Sophosovi strani: imaš dnevno
ažurirane ide datoteke s podpisi virusov.
Malce razmisli:

– Sophos npr. 1.1.2001 izda novo verzijo Sophos-a.
– Sophos npr. 1.2.2001 izda novo verzijo Sophos-a

Ej ali misliš, da en mesec ni virusov ???? Prav veselo jih ljudje pišejo, pa
generatorje virusov uporabljajo in podobno.
Sophos izdaja dnevne verzije virusovih podpisov, tako, da si jih le snemi dol,
mogoče ne vsak dan, ampak 1x na teden pa le naredi to.
Pa najprej poglej, katero verzijo Sophos-a imaš (običajno je Current CD version – kar taprava izbira).

Pa še malce navodila (RTFM):
Najprej v direktoriju kjer imaš instaliran Sophos pobriši vse *.ide datoteke,
potem pa nove *.ide datoteke (iz zip datoteke) prekopiraj v ta direktorij.
– Če imaš Windows 9.xx ver. pojdi v MS-DOS – v Sophos direktorij in odtipkaj
Setup /update, da ti Sophos “včita” nove virusne podpise
– Če imaš pa Windows NT, pa lahko narediš isto kot za Win 9.xx, ali pa restartaj
servisa, ki sta od Sophos-a.
– Če imaš pa mašino v LAN-u pa zato skrbi omrežni administrator.

– Če ti to ne gre pa samo restartaj računalo in – narejeno.

lp

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close