Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek onesnažena mivka v več kot 20 vrtcih

onesnažena mivka v več kot 20 vrtcih

Na rtvslo.si je vest. Jaz sem čist panična.

Ma dajte nehat že paničarit s to mivko! Tam, kjer jo imajo, itak otrok ne bodo pustili na peskovnik dokler je ne zamenjajo. Zakaj si že panična?

priporočam da obiščeš psihiatra edino on ti lahko pomaga!

Isto mivko imate v notranjih finih ometih po stanovanjih! Kaj pa to?

Panična bodi raje zato, ker ti nesposobni ljudje varujejo otroka in ne zaradi ene mivke, ki smo jo vsi prežveli, še huje, saj veš v čim si ti vse kopala kot otrok in ni bilo nobene panike!

zdaj so raje dali to v javnost, da se bo folk s tem obremenjeval, namesto z tragedijami, ki se zadnje cajte dogajajo po vrtcih, otroci uhajajo, dobijo polovično hrano, ker ostalo nosijo domov vzgojiteljice, delajo prepihe, da bo ja čim več bolanih in tako dalje, to te naj skrbi, ne pa ena mivka!

ja in še veliko drugega, strehe krite z azbestom, pobarvana stanovanja z barvami ki tudi škodijo, pohištvo iz iverk, vse okoli nas nas zastruplja, halo, mar to veste šele sedaj???? Ja, najbolje je umret ja..hihi

A se zavedate kje vse povsod na nas in na naše otroke prežijo take in drugače nevarnosti? Ja, ampak zdej je treba spet po vrtcih udrihat. Mislim, no!

Kaksni odgovori, ne morem verjet. Prestrasena ponovno, jaz te popolnoma razumem in tudi mene bi skrbelo za mojega otroka. Ocitno zgornji osebki nimajo otrok v ogrozenih vrtcih. Cedalje hujse stvari se dogajajo v vrtcih in starsi naj samo nemocno opazujemo in placujemo se visje zneske ? To je zato, ker je toliko ljudi kot so tile z zgornjimi odgovori, ki samo zamahnejo z roko. Kaksni starsi, da vas ni sram. Kdo bo poskrbel za varnost nasih otrok, ce ne mi sami. Ce sumimo, da je kaj narobe v vrtcu, smo mi ravno tako odgovorni, da na te stvari opozorimo in dobimo odgovore, ki nas bodo popolnoma prepricali. Ljudje, za nase otroke gre, ne mores kar zamahniti z roko !!!

Majku mila, a ti pa nisi panična? Če imaš za svoje trditve dokaze vzemi raje pot pod noge in pojdi v vrtec razčistiti, zakaj tvoje dete dobi le pol obroka, ker namerno delajo prepihe, ker otroke varujejo nesposobni ljudje itd. Resno me zanima zakaj imate nekateri otroke v vrtcu, če pa je vse tko u bedu?!

LP

----------------------------------------------------------------------------------------------- Naučil sem se, da nihče ni popoln dokler se ne zaljubiš vanj. (Andy Rooney) ------------------------------------------------------- Slovenec ti odpusti vse, samo uspeha ne! :)

Ne vem zakaj ste tako prestrašene. Kaj pa ljudje in otroci, ki živijo vse svoje življenje v Mežici? Pa Trbovljah? Pa ostalih bolj onesnaženih področjih? Za njih pa ni nikomur mar….

Pa da so se otroci 30 let nazaj in več igrali z igračami, ki so bile barvane s strupenimi barvami? Pa da so nas pitali s Humano in prepovedovali dojenje?
Pa cepljenje otrok? pa onesnažena voda povsod, praški in plastična hrana?

Mame so takoj bolj skrbne, ko se nekaj v vrtcu zgodi…. pa je marsikatera tudi doma verjetno natresla v peskovnik mivko…in so se tam dlje igrali kot v vrtcu….sam…treba je nekoga pokazat:) in vrtec je dober grešni kozel, za vse…

Nimam otrok v vrtcu, pa tudi vzgojiteljica nisem;) Samo ne zdi se mi prav, delati tako paniko, ko pa je stup na vsakem koraku!
je pa na celotni družbi, državi…da se začnemo zavedati in ukrepati, ne pa iskati krivce!

Lp

Stvar je bila odkrita in otroci ne bodo šli v te peskovnike. ZAKAJ TOREJ PANIKA? Meni se zdi večja panika, če je vrtčevsko igrišče ob prometni cesti, vratca so pa odprta – kot pa pesek v peskovniku, kamor jih sploh ne spustijo.

Ja, ne spustijo jih zdaj. So se pa igrali v njej mogoče tudi eno leto ali še dlje. Ampak res, kakšni odgovori. Ja, včasih so se otroci igrali s strupenimi igračami in igrali. Ampak iz nevednosti, ne zato, ker je bil sklenjen nek čuden posel, pri katerem se niso ozirali na varnost. In je moralo biti par otrok prizadetih, da so ugotovili, v čem je problem. Koliko otrok bi moralo imeti tukaj posledice, da bi rekel: O, šment, mogoče je pa res treba povzdigniti glas. Ne pozabite, gre za nedovoljenec koncentracije, ki imajo na majhno otroško telo bolj uničujoč vpliv kot na odraslega. Zame je kriminal, da se je to zgodilo. Pa nimam otroka v teh vrtcih.

Meni se zdi pa bedno, da vas skrbi samo tisto, kar vidite. Če škodljivega vpliva ne vidite, ga pa ni???

Kak kriminal je potem živet v Mežici ? Pa ne leto ali dve ampak vse življenje, od novorojenčka do starčka, jaz sem pol dneva soseda podjetju, ki proizvaja to mivko. In problem v tej mivki so našli zdaj, ko je že itak prečiščena kolikor se da, ta mivka ni od včeraj in včasih niti prečiščena ni bila, pa se je kljub temu uporabljala. Mivka je primerna za gradbeni material in ni primerna za peskovnike in ne glede na to, kdo je sklepal posle, je problem v tistem, ki je to nabavil za vrtec in ni preveril ustreznosti.
Se pa ta mivka prodaja že leta in še leta se bo, le cena ji zdaj najbrž ne bo poskočila navzgor, ampak navzdol. Morda je bil pa to namen te afere in morda je nekdo to namenoma sprožil, drugače pa ne bi vedeli in otroci se bi tam noter igrali še leta in kar je najhujše, nihče ne bi bil paničen kot ste panični danes, ker nihče NE BI VEDEL. Se ne bi čudila v tej naši državi, če bi bila afera sprožena zato, da pade kakšen posel ali kakšna cena, ker ne gre le za ceno mivke, temveč ceno podjetja.
V končni fazi pa, panika je odveč, mivko vam bodo zamenjali. Dajte pa na pregled pohištvo v vrtcih, to bo šele afera, samo da se nekdo spomni. V vtrcih je namreč večina pohištva iz iverke, ki je obdelana s formaldehidom – naj me kdo popravi, če se motim – ki se še par 10 let potem sprošča v ozračje in je zelo škodljiv, predvsem otrokom.
Pa nikar ne pozabite na uno bio zelenjavo kupljeno na LJ tržnici, ki prihaja tudi od naših okoliških kmetov in je pridelana v zemlji polni svinca, pa je kljub vsemu bio….in še koliko bi se našlo…..

Mežica, ni kriminal živeti v Mežici, je pa kriminal, kar se tam dogaja. In kriminal je tvoj način razmišljanja. Če moram jaz živeti s tem, dajte pa še vi??

Ni verjetno mislila tega.
Želela nam je verjetno povedati nekaj podobnega, kakor sem jaz malo višje napisala….pa tudi ne vem, če je bilo prav razumljeno.
Afera je zdaj zaradi mivke, v kateri so se igrali otroci po kako uro na dan, v celem letu verjetno ne več kot dva ali tri mesece…..
Ni pa afere za vse ostale vplive onesnaževanja, ki so prav tako samo posledica okoriščanja velikih korporacij z dobičkom.
Kolikor otrok bo imelo posledice od te mivke, ne bo moč nikoli dokazati, bo pa vedno zmagal bogatejši. Naprimer, vsi smo seznanjeni, da je cocacola škodljiva za zdravje (ima bolj vidne posledice, kot naprimer ta mivka, tudi že hude oblike okvar so pri američanih) pa nihče ne ukrepa, ne v sloveniji, ne na svetu. Ker gre pač za veliko korporacijo.
Prav tako vsa industrija hrane, tudi otroške, temelji na zelo škodljivih kemikalijah, ki so dodatne hrani, sladkarijam. Dalje, tudi oblekam, pohištvu in igračam. Pa porast registriranih Eko-kmetij!? Pa krasni pridelki, ki jih ljudje dražje plačujejo…..tudi na ta račun jih nekaj na veliko služi…torej na račun naivnih uporabnikov.

Pa ne zagovarjam zdaj niti uporabe te mivke, niti kupcev in prodajalcev le te.
Ne zdi se mi fer, delati tak halo, sploh ne tako, kot to počnejo vsi ti “skrbni” starši…ki potem, ko prevzamejo otroka iz vrtca, peljejo le tega v Mcdonadls, na cocacolo in pomfrit, kupijo kosilo iz zamrzovalnika in ga pogrejejo v mikrovalovki in pošljejo otroka na vrt, kjer so mu uredili krasen peskovnik z mivko…..da ne govorim, kje vse smo še mi in naši otroci izpostavljeni strupom iz okolja, ki jih najraje kar spregledamo, samo da sledimo vsem trendom sodobnega človeka. (krasni veliki avtomobili tudi ne spuščajo v zrak arome kamilic, velike hiše, prepletene z raznimi električnimi, sesalnimi “pametnimi” sistemi tudi verjetno krasno vplivajo na zdravje otroka., pa vse obloge, gradbeni materiali, izolacije….to je vse….po meri sodobnega zemljana)

Ne nakladaj in ne mesaj hrusk in jabolk.

Panika je nastala samo zaradi medijev. Tako kot za ptičjo gripo in zdaj pa prašičjo kugo. Kaj res ne vidite, da mediji vse stvari prenapihnejo? Pa ne mislim zdaj, da je prav, da se ta mivka uporablja v vrtcih (imam tudi sama otroka v vrtcu). Pravim samo, da moramo biti sami toliko obveščeni, da znamo videti škodljive stvari tudi tam, kjer mediji o tem ne pišejo, ne pa, da samo čakamo, kaj bodo mediji objavili, mi pa v paniko.

Nikjer nisem zapisala, da če moram jaz živeti s tem, dajte pa še vi. In niti slučajno nobenemu ne privoščim. Želela sem povedati le to, da se ta mivka uporablja že leta in leta in je od vseh ostalih škodljivih stvari še najmanj kritična. In seveda je ne bi smeli uporabljati v vrtcih, vendar je kriv tisti, ki je za vrtec nabavljal. Podjetje bo še vedno prodajalo to mivko, dokler bo primerna za gradbeni material, za kar je testirana.
Dobro je tudi, da veste, da je bila ta mivka v veliko več vrtcih, kot je danes, vendar so jo zamenjali potiho pred par leti, ko se je delala študija o onesnaženosti mežiške doline in so dobili porazne rezultate. In prav zaradi teh poraznih rezultatov so stvar potiho potisnili v predal, nekaj smo izvedeli le na koroškem, ni pa bila stvar predstavljena na državnem nivoju.
Pa menim, da ne razmišljam kriminalno, če povem, da otroci zaradi izpostavljenosti tej mivki ne bodo na smrt bolni. Tudi menim, da je prav tako zastrupljeno igrišče, ki je locirano tik ob glavni cesti, zaradi vseh izpušnih plinov avtomobilov in kamionov. Pa tudi menim, da mi tukaj kljub svincu in kadmiju v zemlji živimo vseeno v bolj zdravem ozračju, kot nekdo v centru mesta ali morda kakšnega velemesta.
Še enkrat, sem proti tej mivki v vrtcih, in z vsem se strinjam z mirello.

Točno to. In točno zato, ker je toliko “paničnih” ljudi, ki samo čakajo, kaj senzacionalističnega bodo spet mediji objavili, se te novice tudi napihujejo do onemoglosti.

Nehaj ti, frca in vsi ki enako mislite.

Vsakega, ki ga za nekaj konkretnega skrbi in bi želel spremeniti najraje popljuvate z revščino južne Afrike ali čim podobnim.
Probleme se rešuje in NE zamahuje z roko, češ saj drugje je pa še slabše, saj tam pa še vrtca nimajo……in podobnimi neumnostmi.
Potem se pa čudimo, če nas pri upravičeni zahtevi povozijo še tisti, ki so v isti kaši IN BI NAS MORALI PODPRETI!!!!!!

Prav je da je panika!!!!

Madona, eni se pa res ne zante potegnit za svoje pravice in pravice svojih otrok!

Vedno eno in isto nakladanje, kako je še kaj drugega škodljivo. Če veste, da kaj škoduje vašemu otrku in zamahujete z roko v stilu:”eh saj je še kaj drugega škodljivega tudi”, potem ste zelo neodgovorni starši! Treba je kaj narest, se zbunit, opomnit, predlagat, razmišljat…..

Taka mivka tudi po hudi pomoti NEBI smela pristati v peskovnikih! PA kaj imate eni pamet????!!!!!!

KO gre za tvojega otroka, ti je daleč od vseeno, ali jemivka ok, ali pa vsebuje strupene snovi. res je da živimo v okolju, ki postaja čedalje bolj strupeno in se je nemogoče umakniti tem stvarem, pa vendar mene ob vsem tem razjezi totalna ignoranca insprenevedanje vodilnih kadrov vrtcev in na drugi strani dobaviteljev. Nihče ninič kriv inodgovornost se prelaga na druge. Dolžnost vse vpletenih je bila in bi morala biti v bodoče zagotoviti otrokom v vrtcih varno okolje. kar pa tale mivka zagotovo ni.
In konec koncev nekateri plačujemo visoke vsote za vrtce in ko zveš, da plačuješ posredno tudi za tole sranje od mivke, pa postaneš razjarjen. Vsaj jaz.

Mirella, kaj ima mivka s kokakolo. Pri kokakoli ima človek možnost izbire. Jaz vem, da ni zdrava in je ne pijem. Moji otroci tudi ne. Pri mivki nas ni nihče vprašal, ali se strinjamo.
In kaj ima to spet z bližino peskovnikov in ceste? Vsakdo ima možnost, da izbere alternativno varstvo in otroka pač ne da v tak vrtec.
Pri marsičem imamo izbiro. Pri vrtcih pa bi morali sploh stremeti k zdravemu okolju, ne pa odmahnit, eh, pa kaj vseje še nevarno.
Kriv je pa valjda tisti, ki je nabavljal.

In, kako boš ti osebno rešila ta problem? Tako, da bo to vsaka druga tema na forumu, prav gotovo ne. Ali mogoče s paniko? Ta je vedno pomagala pri reševanju perečih problemov, ne?

New Report

Close