Onkološki bolniki so sedaj naslednji
pa kje je tu logika – oseba, ki ima že tako ali tako razštelan, oslabljen imunski sitem, če je onkološki bolnik, ki prejema že tako ali tako toliko in toliko koktejlov zdravil in obsevanj, naj se cepi s cepivom, ki še bolj razštela in uniči imunski sistem? In ja, prostovoljno se cepite/se boste cepili.
A ne bi raje cepiva ponudili zdravim npr. 25 letnikom, ko je njihov razvoj tudi možganov že zaključen, pa so zdravi, imajo tudi zdrav in neoslabljen imunski sistem?
https://www.24ur.com/novice/korona/onkoloski-institut-bo-cepil-onkoloske-bolnike.html
ker je verjetnost, da onkološki bolnik umre za posledicami covida neskončno večja, kot da zdrav 25 letnik umre za posledicami covida
mlade zdrave bomo cepili samo zato, da virusa ne bi širili dalje. in da se preprečijo nenehne nove mutacije virusa
stare in bolne pa, ker je verjetnost, da jih virus potamani visoka. torej, so najprej na vrsti
torej: samo malo pomoči, da bo prej? A ti sploh veš, kako ima onkološki bolnik imunski sistem na “izvoli” in kaj cepljenje zanj pomeni :DDDD ?
[/quote]
No… jaz vem, ker sem dal sam in mnogi kolegi to skozi.
In prispevek zgoraj, ki razlaga o večjem tveganju kot pri zdravih 25 letnikih ima čisto prav.
Hvala bogu, da bo šlo tole skozi in bodo onkološki bolniki manj izpostavljeni še temu sr**** zraven osnovne bolezni.
Čakaj MALO…a sedaj je že info da ne boš širil virusa…par dni nazaj je bila inf. da, cepivo je samo ZAGOTOVILO da NE boš zbolel v TEŽJI obliki, da prenašalec virusa boš pa kljub temu.
Bodi pameten če si lahko!
[/quote]
Spet površno branje ali namerna manipulacija? Na začetku še ni bilo ZNANSTVENO POTRJENO da cepljeni ne bo širil virusa, čeprav se je predvidevalo, da bo tako. Zdaj je tudi to že znanstveno dokazano.
No… jaz vem, ker sem dal sam in mnogi kolegi to skozi.
In prispevek zgoraj, ki razlaga o večjem tveganju kot pri zdravih 25 letnikih ima čisto prav.
Hvala bogu, da bo šlo tole skozi in bodo onkološki bolniki manj izpostavljeni še temu sr**** zraven osnovne bolezni.
[/quote]
Meni se pa zdi vsak, ki reče da ve, sumljiv.
Spet površno branje ali namerna manipulacija? Na začetku še ni bilo ZNANSTVENO POTRJENO da cepljeni ne bo širil virusa, čeprav se je predvidevalo, da bo tako. Zdaj je tudi to že znanstveno dokazano.
[/quote]
Ne vem če je temu res tako.
NIJZ pravi takole: Zaenkrat nimamo dovolj dokazov, da bi lahko trdili, da cepljeni posamezniki ne morejo prenašati virusa, zato si vseeno prizadevajte, da preprečite širjenje. Držite se priporočenih ukrepov
Čakaj MALO…a sedaj je že info da ne boš širil virusa…par dni nazaj je bila inf. da, cepivo je samo ZAGOTOVILO da NE boš zbolel v TEŽJI obliki, da prenašalec virusa boš pa kljub temu.
Bodi pameten če si lahko!
[/quote]
Ne gre za pamet – gre samo za spremljanje raziskav in natančno branje – pa tudi statistiko.
Zdaj že npr Izraelske raziskave kažejo, da kot cepljen tudi prenašalec nisi -z vsaj (mislim da je št prava) 90 – 95 verjetnostjo – za cepivo Pfizer Biontech.
Ne gre za pamet – gre samo za spremljanje raziskav in natančno branje – pa tudi statistiko.
Zdaj že npr Izraelske raziskave kažejo, da kot cepljen tudi prenašalec nisi -z vsaj (mislim da je št prava) 90 – 95 verjetnostjo – za cepivo Pfizer Biontech.
[/quote]
In točno zaradi verjetnosti – pa ker to še ni narejeno in preverjeno (peer reviewed) za vsa cepiva, na NIJZ piše kot si citirala.
Hec je v tem ker imam drugačne izkušnje. In zdi se mi da so prepričani samo najbolj arogantni.
[/quote]
Veš da se načeloma strinjam… dokler to ne velja zame;
Pa ti povem zakaj – ker sam uporabljam pojem “vedeti” takrat, ko imam več kot 60{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} gotovost v nekaj. To pa imam tu zato, ker sem še vedno v onko sceni in imam ogromno prijateljev, kolegov in znancev iz tega (na strani pacientov in zdravnikov oz sester) in vidim njihova stanja, zdravljenja, procese in zdravstveno stanje. Vsi skupaj pa predstavljajo takšno množico, da tudi statistika že nekaj pomeni.
Zato mislim da vem – in čisto nič ne zamerim tistim, ki ne verjamejo mojemu “vem” oz sami vedo drugače.
Veš da se načeloma strinjam… dokler to ne velja zame;
Pa ti povem zakaj – ker sam uporabljam pojem “vedeti” takrat, ko imam več kot 60{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} gotovost v nekaj. To pa imam tu zato, ker sem še vedno v onko sceni in imam ogromno prijateljev, kolegov in znancev iz tega (na strani pacientov in zdravnikov oz sester) in vidim njihova stanja, zdravljenja, procese in zdravstveno stanje. Vsi skupaj pa predstavljajo takšno množico, da tudi statistika že nekaj pomeni.
Zato mislim da vem – in čisto nič ne zamerim tistim, ki ne verjamejo mojemu “vem” oz sami vedo drugače.
[/quote]
Pošteno.
Lahko citiraš ta znanstveni dokaz in navedeš vir?
[/quote]
Izvoli:
https://www.google.com/amp/s/mobile.reuters.com/article/amp/idUSKBN2AQ1A7
Za tistega z demenco, če ima hudo, ne vem.
Za tistega, ki ima samo raka, je pa odvisno od stadija in prognoze. 83 letni bolnik se lahko čisto dobro pozdravi in kvalitetno živi še 10 let.
S slabšo prognozo, slabšim splošnim zdravstvenim stanjem… pa lahko tudi ne in nima smisla.
[/quote]
Zresni se. 80+ letnik po raku po tvoje lahko rpicakuje kvalitetno zivljenje še desetletje; ja, pisati je lepo, reala ej pa povsem drugacna. Ja, zelje so eno, amapk dejasnko cloveka dostojno zivljenje pricakovati pri taki bolezni še desetletje..je pesek v oci. Bi bil skrajni cas v ozir vzeti, da podaljsana zivljenjska doba ni vse – merodajen podatek je, koliko starostnikov Zivi cloevka vredno V pozna leta, ja, medicini to ni pommebno, njim je vazno le, da statisticno cloevk zivi skoraj 10 let vec kot pred par desetletji…