Onkološki bolniki so sedaj naslednji
Zresni se. 80+ letnik po raku po tvoje lahko rpicakuje kvalitetno zivljenje še desetletje; ja, pisati je lepo, reala ej pa povsem drugacna. Ja, zelje so eno, amapk dejasnko cloveka dostojno zivljenje pricakovati pri taki bolezni še desetletje..je pesek v oci. Bi bil skrajni cas v ozir vzeti, da podaljsana zivljenjska doba ni vse – merodajen podatek je, koliko starostnikov Zivi cloevka vredno V pozna leta, ja, medicini to ni pommebno, njim je vazno le, da statisticno cloevk zivi skoraj 10 let vec kot pred par desetletji…
[/quote]
torej je to za take ene vrste potem uradna evtanazija lahko….
Zresni se. 80+ letnik po raku po tvoje lahko rpicakuje kvalitetno zivljenje še desetletje; ja, pisati je lepo, reala ej pa povsem drugacna. Ja, zelje so eno, amapk dejasnko cloveka dostojno zivljenje pricakovati pri taki bolezni še desetletje..je pesek v oci. Bi bil skrajni cas v ozir vzeti, da podaljsana zivljenjska doba ni vse – merodajen podatek je, koliko starostnikov Zivi cloevka vredno V pozna leta, ja, medicini to ni pommebno, njim je vazno le, da statisticno cloevk zivi skoraj 10 let vec kot pred par desetletji…
[/quote]
Pomoje je mišljeno za onkološke bolnike pod 65, ki jih bodo cepili z AstraZeneco. Tisti 85+ so itak že bili, če so hoteli.
[/quote]
Hvala, sem čisto resen ob temle pisanju. Takšne ljudi poznam, zato sem napisal. Tudi moj bližnji ima 82 in je po prebolenem raku že kar nekaj časa in živi krasno in po njegovo tudi kvalitetno.
Saj lepo pišem, da smo ljudje različni – nekateri so praktično za umret in je eno samo mučenje že pri 60-ih, drugi pri 80 skakljajo okrog.
Tako da – ja, nekateri lahko pričakujejo še leta kvalitetnega življenja, drugi pač ne. Odvisno je od tega kaj si počel sam s sabo že nekje od 20-ih let dalje in od dedne zasnove.
Hvala, sem čisto resen ob temle pisanju. Takšne ljudi poznam, zato sem napisal. Tudi moj bližnji ima 82 in je po prebolenem raku že kar nekaj časa in živi krasno in po njegovo tudi kvalitetno.
Saj lepo pišem, da smo ljudje različni – nekateri so praktično za umret in je eno samo mučenje že pri 60-ih, drugi pri 80 skakljajo okrog.
Tako da – ja, nekateri lahko pričakujejo še leta kvalitetnega življenja, drugi pač ne. Odvisno je od tega kaj si počel sam s sabo že nekje od 20-ih let dalje in od dedne zasnove.
[/quote]
Kdo ti daje pravico, da ljudem sodiš o njihovi kvaliteti življenja in kaj so počeli v življenju. Tudi ljudje, ki so zdravo živeli, lahko hudo zbolijo, tako, da bodi raje tiho in zase poskrbi!
ja stari đabe se pizdiš… to je tako. zakone zdravja je treba spoštovat!
če si z tamalim po koprivah… a ni glupo pričakovat da ne bo zapeklo?
mislim da sem enkrat to že pisal… tam si pil, kadil, se nezdravo prehranjeval, nisi se gibal oz bil fizično aktiven, nisi se čuval, nisi zagotovil telesu počitka, dovolj spanca… potem ko pa pride za tabo ta tvoj način življenja je pa “aj uj”… pol je pa dohtar spašavaj ko telo ne “sfolga” več in ne prenese naporov in (da rečem) “zlorab”… ne,ne…. zajebi frajeru.
Kdo ti daje pravico, da ljudem sodiš o njihovi kvaliteti življenja in kaj so počeli v življenju. Tudi ljudje, ki so zdravo živeli, lahko hudo zbolijo, tako, da bodi raje tiho in zase poskrbi!
[/quote]
Za svoje pisanje si dajem pravico sam in stojim za zapisanim. Tudi zase poskrbim.
Prav tako kot mora vsak sam prevzeti odgovornost za svoje razumevanje prebranega. V tem pisanju namreč ne gre za obsojanje.
In če bi natančno prebral/a, bi opazil/a, da je jasno omenjena dedna zasnova. Najbrž je primerno dodati “še nekaj sreče oz naključja”.
Rok-1 je povedal pravilno , da je potrebno za zdravje skrbeti že od mladosti dalje. Bom še jaz malo napisala, težila , da boste pazili na svoje zdravje.Ko si mlad imaš veliko energije, zdravja, in takega nasveta , žal ne jemlješ resno in ti je odveč.
Saj to se že ve, a ne , da vsaka bolezen, kajenje, pitje alkohola itd.pusti lahko neg. posledice in to se vse z leti (sešteva) in pokaže tudi..na in v ..telesu .Na nekatera dejanja/stvari,lahko sami vplivamo ,da zmanjšamo možnost za nastanek bolezni, žal na vse pa ne.
A ni, bolje preprečiti nastanek bolezni, kot biti bolan in misliti, saj se meni, pa to nemore zgoditi in igrati na srečo.
In vsak dober , pravilen, nasvet je dobrodošel.