Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Nega, ličenje in style opazno redkejši lasje še tri leta po porodu

opazno redkejši lasje še tri leta po porodu

Pozdravljeni,
odkar pomnim sem imela goste, močne temno rjave lase z malo rdečkastim odsevom poleti. Las si ne barvam oz.občasno uporabim preliv, trajne tudi nisem imela že celo večnost, preparatov (lakov, gelov..) pa ne uporabljam, ker se mi lasišče vname in celo olupi. Ko si umijem lase, pa je spet OK.
Vendar pa sem opazila, da so mi več kot leto po porodu, ne prej, lasje začeli močneje izpadati. Saj se obnavljajo, je prav hecno gledati tiste kratke laske, ki poganjajo, vendar pa nikakor ne uspem zmanjšati izpadanja ob sezoni menjave.
Kar pa mi povzroča kar nekaj težav, saj bi rada imela še naprej dolge lase.
MI lahko svetujete, kaj naj storim, da bi se menjava las zmanjšala?
Hvala in lep pozdrav,
Petja

Pozdravljena!
Izpadanje las po porodu je značilno. Enim izpadajo takoj po porodu, drugim malo kasneje. Če se lasje obnavljajo ni to nič hudega. Lasje imajo tri faze rasti. Ena izmed njih je izpadanje, ki je normalno. Če bi opazila, da lasje izpadajo v šopih in bi potem tam imela plešo, je potreben posvet z zdravnikom, ker je lahko potem izpadanje, bolezenskega značaja. Reševanje le tega pa ni več v pristojnosti frizerja.
Lasje se morajo obnavljati, to je povsem naravno. Moj nasvet je,da misli za nekaj časa preusmeri nekam drugam od svojih las, pa ne boš opazila več tako močno, izpadanja in obnavljanja las.
To ti govorim dobronamerno, kajti vse je v naših glavah!!
LP Alenka

Hojla,
izpadanje las se dogaja zaradi pomankanja vitaminov in mineralov v telesu. Otrok je za svoj razvoj očitno porabil vso tvojo zalogo, zato se je potrebno problema lotiti z vidika prehrane in ne kozmetičnih preparatov.
Želim ti veliko uspeha.
Nevenka

New Report

Close