Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Opečena koža – kaj pomaga?

Opečena koža – kaj pomaga?

Ko sem delala na vrtu me sonce tako opeklo (zgornji del ramen), da so se mi pojavili kot neke vrste mehurčki. S čim naj si to odpravim? Pa to je od prejšnjega tedna, samo se še ni pozdravilo.

aloe vera gel

malce za dušo.......https://www.facebook.com/stvari.ajdovscina/

In se tudi ne bo “pozdravilo”. To so očitni znaki opeklin, pod mehurčki se bo nabrala tekočina, kasneje se bodo predrli, koža olupila.
In potem bodi spet pametna in pojdi t tisti svežo, nežno kožo na sonce brez zaščite.

Šentjanževo olje! Pa soncu se ne smeš izpostavlajti, ko ga uporabiš!

NE RABIM POTRDILA, DA SEM NEUMEN, IMAM POTRDILO O DRŽAVLJANSTVU!

Bepanthen plus…ribje mazilo…vprašaj.

Če imaš doma alojo odreži list, prereži ga po dolžini na pol, da dobiš 2 “fileja” in si daj to direkt na kožo. Mehurčki – če so to tisti drobceni, pa zraven srbi – so zato, ker se boš oluščila, tega ne boš preprečila z ničimer več. Drugič pa pamet v glavo in zaščito na kožo 🙂

Ne, nič ne srbi. Mislim, da je voda notri, vsaj tako je videti (tam je svetlejša koža), pa rdeče je tudi še.

aloe vera pri takih opeklinah ne pomaga več – prej dražila bo … če so mehurji – je dobro it direkt k zdravniku … pa šentjanževka, kot je nekdo omenil – ampak striktno v senci
tudi krema čajevca ali kamilice ali ognjiča bi pomagala – čeprav ognjič bi znal dražiti glede na stopnjo opečenosti …

p.s. pa gazo si obveži čez mehurje in letos sploh ne izpostavljaj več ramen soncu (tja do jeseni, ko se itak začnejo nositi dolgi rokavi)!!!

Še preden se naredijo mehurčki, pomaga soda bikarbona. Čisto krpo namočiš v hladno vodo, kateri si dodala sodo bikarbono. Obkladek položiš na opečeno mesto. Čez dve uri (oz.po potrebi) zamenjaš. Če to storiš do časa, se mehurčki sploh ne neredijo. V vsakem primeru pa manj peče, boli.

Hvala za nasvete.

Hladilno mazilo za dojenčkovo ritko ali glede na to, da so mehurčki vodni in da se bodo delale ranice, Bepanten. Pa hladne obloge. Kožo pa res bogato masti in nikakor več na sonce, ker to je ranjena koža!

..zelo pomagajo tudi krpice iz koloidnega srebra.Super pomaga.Preverjeno.Lekarna…

Keri nasveti!!!!!

Ej, kaj pa če bi se PREDEN greš na sonce, namazala s kakšno kremo z zaščitnim faktorjem?? To nisi pomislila???

KOKOŠ.

Naredila sem takole. Najprej sem se namazala s navadno nivea kremo, potem še z olivnim oljem ter nato še s smrekovim mazilom, ker je bilo vse to dosegljivo (doma).
Rezultat…. se že na veliko luščim, struktura kože je čisto druga že na videz… skratka neverjetno in vse to v parih urah….
Sej prej sem se stalno mazala, samo očitno ne s pravimi kremami…. Res pa je, da se tole vleče že en teden.

No, tole zadnje bi lahko prišparala.Prav grdo je, da veš!

Ampak – to je tvoja kultura….

New Report

Close