Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem Opel Astra

Opel Astra

Letnik 99/12 (modelno leto 2000), 1.6, 75KM

Pije več kot sem pričakoval (povprečje dobrih 8), s klimo ki je pa crknila (kompresor, stroškov preko 300.000) pa tudi dobrih 10. Drugač pa kar zadovoljen, čeprav nič posebnega. Kake mate vi izkušnje z Astro (pa ne 1. modelom)?

MALO PLEHA
MALO ŽICE
EVO OPELICE 🙂

Astra 1.8, 200.000 km

Poraba okrog 8 litrov če vozi žena, okrog 18 litrov, če vozim jaz. Stroški vzdrževanja so precej manjši, kot pri safranu (ni baš neka primerjava, ampak edino to poznam dovolj dobro). Trenutno ima dosti večjo uporabno vrednost, kot tržno, zato je nikakor ne “spravimo od hiše”, sicer pa crkne malce tu, malce tam…

Malo denarja, malo muzike, če pa hočemo manj servisov, pa bo (kot kažejo nasveti na tem forumu) treba po kakšnem Japoncu pogledati…

lp,
mačkon

Astra karavan, l 95 1.6 140.000 km
Povprecna letna poraba je sedaj ze okoli 7.6, zaceli smo pa z 6.9.
Na relacijah porabi res malo, ceprav je kar obtezen (2 odrasla s primerno tonazo, dve najstnici, 30 kg pes in nekaj prtljage ter vcasih za dodatek se tasca). Samo po mestu mi zadnje case kar prevec zre. Skoda, ker vec kot polovico prevozov naredim v mestu.
Ga pa ne mislim menjati. Samo malo bo vseeno treba na servis (tam so pa dragi), pa skrbi me, kaj bo pri preizkusu katalizatorja ob registraciji.

LP Mateja

Zračunal sem porabo za mestno in primestno vožnjo, večinoma po omejitvah ali +10 preko – treba je upoštevat da je zima in da so gor zimske gume – poraba je 8.45L/100km s tem da sem ZELO šparal z gasom (do max. 2500 obratov). Drugač pa bi s klimo in ob malo težji nogi z lahkoto pristal na 11+

New Report

Close