Opel Corsa-kakšno mnenje
Imam Corso, ki bo vsak trenutek dopolnila 10 let.
Na njej je bil dvakrat zamenjan auspuh, to pa je poleg redne menjave olja tudi vse. Poraba minimalna.
S to Corso se bom vozila, dokler bo šla brez problemov.
In moj naslednji avto bo spet Corsa, o tem ni nobenega dvoma.
Pri hiši smo imeli tudi Peugeot 206, pa smo imeli z njim v štirih letih,
kolikor je bil star ob prodaji, več težav kot s Corso v 10 letih.
Moja Opel Corsa je stara 8 let, imela sem že nešteto popravil, od tega, da je pri 4 letih crknil računalnik-kar ni bil mali strošek (takrat 200 jurčkov), auspuh so mi menjali dvakrat, lak /barva je fuulll slaba, najslabša …, poleg tega mi je dvakrat stekel hladilnik nekakšen (sem imela notri pod radiem vse mokro; akumulator so mi menjali že 3x, kar izprazne se, pa imam vrata in luči na ‘pisk’ opozorilo, in nikdar ne pustim nič prižgano…Zdaj ‘ugotavljajo’ da so mi (pri Opel Celje) morda narobe kaj zvezali , ko so mi montirali radio…(Ampak še niso ugotovili, kaj je narobe. Akumulator pa se mi je v 3 mesecih spet spraznil…
Meni so Opli zadnje čase zelo slabi avti. Prij. ima vektro-jo je hitro zamenjal, sosed pa astro-je že tud menjal bremze pri 1 leto stari, pa zablokiral mu je ABS. Je jezen ko hudič na njo…
Corsa se mi pa zdi itak najslabša od teh-cena pa pretirana. Jaz jo še imam, ker trenutno ni financ za menjavo…Ne bom pa je več kupila…Ni šans. Ko bo čist crknila (kar bo verjetno kar kmalu…imam 80000 km prevoženih) si bom siguno kupila drugo znamko.
Mazda , tud Suzuki, so super.
Mislim, da so danes vsi avtomobili načeloma dobri in zelo podobni.
Ti, DFG, si očitno imela pri Corsi smolo.
Pri nas smo pred leti imeli Forda, ki je imel kup napak in popravil še v času garancije, pa kasneje tudi. Takrat so mi rekli da zato, ker je bil
to avto, ki je bil izdelan v prvi seriji – ko je imel še “porodne” težave.