OPEL MERIVA 1.7 DTI
Razmišljamo o nakupu nove opel merive 1.7 DTI. Dodatno bi vzeli bi funkcionalni paket s klimo in ABS-om. Ali ima kdo izkušnjo z diezlom 1.7 (75KM). Obstaja še različica 1.7 CTDI, vendar je cc 350 k dražja in presega novemu avtu namenjena sredstva. Torej prosim za vaše izkušnje s tem avtomobilom, mnenja, nasvete… Na leto delamo cca 20 – 25 kKM
lp
Anastazija
Kaj pa model in tip motorja sta v redu? Ali predlagate kakšno alternativo. Mnogo sem prebirala razne teste po revijah in netu. V glavnem so pozitivni, je pa pisalo da je bencinski 1,8 – 125 konjski motor za ta avto šibak oz “veliko dela”. Sedaj pa me bega kaj je z dieslom, ki ima borih 75KM.
lp
Anastazija
Nikoli nisem bila oplov fan, bom pa zapisala nekaj drugega. 1.8 125 KM šibak?! Če temu verjamete, potem se očitno odločate za napačen avto. Pa še to, ali ste prebrali podatke o povprečni porabi (ki so običajno tako umetno prikazani in avto v resnici troši še več) ? Mesto 10,9 in povprečje 8,2.
No, z vašimi 20-25.000 km na leto vsekakor ne bi kupovala bencinarja, ampak šibkejši dizel, seveda če bi mi bil po testni vožnji (še) všeč.
LP
Vem za akcijo, pa tudi picassoja sva z možem šla gledat, vendar je bila cena še vedno 4.000.000 SIT, kar je celo več kot za Merivo 1,7 CTDI. Sicer ima nekaj dodatne opreme več kot Meriva, v ostalem pa se mi zdi čisto rimerljiv avto. Pa še znanec nama je odsvetoval Citroena. Baje zaradi pleha.
Ali nima nihče osebnih izkušenj z Merivo?
lp
Anastazija
Težko boš našla koga, ki ima izkušnje, saj ta model ni tako pogost in tako dolgo v prodaji. Vsekakor pa, mislim, ne moreš zgrešiti, saj gre za dober avto. S temi km, ki jih opravljate letno, si pa ravno na meji rentabilnosti za dizla. Upam le, da to ni veliko kratkih voženj po mestu, ko se motor niti ne ogreje dobro. Ali si razmišljala o KIA Carens? Naredi primerjavo.
Sam imam Merivo-benzinca- že pol leta. Kot avto je v redu, lahko rečem zelo v redu. Samo vsi ki omenjate premalo konjev IPD, se morate zavedati, da to ni avto za hitrostne rekorde in s tem avtom ne boš najhitrejši na cesti! Za to si moraš omisliti kaj drugega.
Kar se tiče Merive dizel pa kolikor vem so dokaj glasni motorji.
Mislim pa da je cena precej višja od benzinca, tako da jaz ne bi vztrajal pri dizlu. Meriva dizel je blizu 4 milijone SIT.
LP in srečno vožnjo.
Koliko doda DCTI? Za laike dobrih 30 »konjev«. Za poznavalce; dobiš navor 240 Nm pri 2300 vrtljajih v minuti.
Gre za sodoben motor, ki ima s starim skupno osnovo, »nadgradnja« pa je najsodobnejše, kar ta trenutek dizel ponuja. Stari dizel ima t.i. razdelilno črpalko, nov ima vbrizg po sistemu skupnega voda, tlak v brizga 1800 barov, variabilno turbino …
S tem motorjem je MERIVA zmogljiv in varčen avto. Proti 1,8 bencinskemu motorju malenkost zaostaja pri pospešku do 100 km/h (dobre pol sekunde)in končni hitrosti (slabih 10 km/h). V vseh ostalih lastnostih pa je precej boljša, predvsem pri porabi. Slabost DCTI motorja je njen hrup, ki se pri MERIVI zaradi razmeroma slabe izolacije motornega prostora prenaša v notranjost.
1,7 litrski DTI je kot rečeno starejši izdelek, v večini lastnosti zaostaja za 1,8 litrskim bencinskim agregatom. Je pa po mojem prepričanju prijaznejši do voznika, prijetnejši za vožnjo, in seveda manj porabi. Zmogljivosti niso dirkaške, se pa da z njim dovolj hitro potovati.
ANASTAZIJA doplačilo je vredno vsakega tolarja, če pa proračun ne prenese … Poizkusi vzeti na preizkus DTI motor (nekateri zastopniki ti ga dajo tudi čez vikend) in “odjadraj” na kak izlet z družino (polno obremenjen avto). Če ti zadoščajo zmogljivosti OK. Če ne se ozri po ostali ponudbi OPLA oz konkurenci.
LP, Škorpjon
tudi sam imam naročeno Merivo 1.7 DTI, vozil sem pa obe 75 in 100 konjev, razlika je bila vidna, vendar me 350.000 jurjev razlike ni prepričalo.
Jaz jo dobim (upam) v ponedeljek, pa ti takrat lahko kaj več povem.
izbiral sem med Merivo in Ideo ampak je Meriva dosti boljša v izdelavi(notranjost ni tako plastična) in pa kvaliteti, občutek sedenja je boljši v Merivi.
Ceno si dobila s to opremo dobro (imaš ENjoy ali Essentio?)