Opel Meriva
“Opel Meriva” Rad bi slišal nekaj vaših mnenj o tem vozilu. Na začetku so bili res kar dragi, sedaj pa dajo klimo gratis. Navdušen sem nad motorjem 1.6 16V, 100 KM. Je to dovolj za tak avto za mirno “domačo” vožnjo. Pospešek do 100 KM/h okrog 13 sek.
Cena okrog 2800.000. Potrebno je le še doplačat dodatke, kakšen radio in to, klima pa kot rečeno gratis.
V prodaji je okrog 4 mesece. Zato se jih vidi zelo malo.
LP.
Glede Merive sicer ne vem, ampak pri nas imamo Astro s tem motorjem, ki ga omenjaš (1.6 16V 74KW). Mi smo z njim zelo zadovoljni, poraba se vrti okoli 7 – 7,5 l/100 km, avto ima tudi klimo. Pospeški sicer niso preveč športni, ampak za lagodno družinsko vožnjo, kakršno se gremo pri nas, še vedno OK. Tudi prehitevanje ne predstavlja nobene umetnosti in tudi končna hitrost je dovolj visoka.
Je pa sama oblika Merive tudi meni zelo všeč
Pred kratkim sem prvič sedel v Merivo. In bil noro navdušen. Še vedno sicer majhen avto s pripadajočim (pre)visokim težiščem, fleksibilnst prostora pa navdušuje. Odločno predraga za svoje dimenzije, vendar je jasno, da prvi v (pod)razredu pobere smetano. Motor 1,6 se mi zdi optimalna družinska izbira, močnejši 1,8 (125 KM) bi te utegnil zapeljati, da bi počel z Merivo stvari, ki jih njeno podvozje (in visoko težišče) več ne dopuščata. Osebno bi razmislil še o ESP dodatku, sicer pa je po mojem mnenju to eden boljših avtov takšnega tipa.
Morda še namig: ko sem pregledal cenik, sem ugotovil, da bi bil pri mojem izboru opreme novi Scenic dražji od Merive za zgolj cca. 500 kSIT, pa se splača morda tudi tja pogledati…
lp,
mačkon
Vendar eden ki je povedal svoje mnenje. Torej o Senicu mislim da ne bo držalo. Kolikor vem malo bolje opremljen Senic je okrog 4.5 milijona SIT.
Torej je to ker milijon več.
MERIVA ima sedaj po 14. dneh okrog 1400 Km. ESP ima kaj bo pa bomo videli. Res pa je da se jih vidi bolj malo.
Res ni poceni ta Opel, vendar po mojih velikih kombinacijah daleč najcenejši. Kia in podobni, ki so res bolj terenci kot enoprostorci za 100 % višja cena. Meriva je narejena menda v Španiji. Seat Alahabra tudi in koliko ta slednji stane??? Zanj je treba odšteti kar okrog 8 milijončkov SIT.
LP pozdrav in srečno vožnjo.