Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem opel vectra TD

opel vectra TD

Pozdravljeni!
Kupujem rabljen avto nekje do 1.300.000. Najraje TD, obvezno klima!
Vidim, da je velika ponudba Oplov Vecter 1.7TD – 82KM!
Avto mi je tudi vsec….Ali ima kdo od vas izkausnje z njim!??
Poraba je baje nekje okoli 6l dizla!
Ali je 160.000 km veliko za tak avto?
Kako je z zanesljivostjo in cenami rezervnih delov?
Hvala za pojasnila!

Po mojem si malce zamešal informacije – dizel motor 1,7 se po meni znanih in informacijah ni nikoli »vrtel« v VECTRA-h.
Možno je sledeče;
– da gre za OPEL ASTRO CARAVAN z motorjem 1,7 dizel
– da gre za OPEL VECTRO CARAVAN v tem primeru bi moral biti dizel motor z 2 litra delovne prostornine in močjo 88 oz 101 “konjev”.
Preveri malce, pa napiši za katero »zadevo« gre. Pa si nato kakšno “rečemo” o tej “zadevi”.

LP, Škorpjon

Mislim da imam prav!
http://www.avto.net/rabljena2002/oglasPodrobnosti.asp?id=86672

Prosim za vaša mnenja…!

A za 1.300.000 že dobiš tako Vectro???

jeps!

Upssss! Se opravičujem za napako – vse kaže, da jutranja kava še ni prišla v žile.
Takšne VECTRE nisem imel, poznam pa bežno lastnika ene solidno ohranjene, kupljena pa je bila v Sloveniji.
Dizelski motor 1,7 litra z 80 »konji« je redek gost na naših cestah, no vsaj v okolici mojega kraja vem le za dve. Vgrajen pa je bil v prve serije. Motor je za okrog 1,3 tone »suhe teže« razmeroma hud zalogaj.
Najbolje se bo tak motor počutil ob zmerni vožnji. In v tem primeru lahko pričakuješ porabo okrog 6 litrov/100 km. Prehitevanja bodo težavna, klanci pa bodo zahtevali pretikanja v nižjo prestavo. In posledično se bo povečala poraba.
Ravno zaradi omenjenih slabosti je tovarna v kasnejših serijah ta motor nadomestila z 2 litrskimi agregati. Tisti 88 »konjski« je bil ravno na meji še zadovoljivega, 100 »konjski« pa je bil soliden, glede na konkurenco pa malce »švoh«. Posledično je ta konkurenca pri enakem letniku za okrog pol milijona dražja.
Zanesljivost; no temu človeku avto deluje brez večjih napak. Je pa redno servisirana. Za ostale ne vem.
Cena 1,3 milijone je OK le za avto, ki ga dobro poznaš. Torej zgodovino, lastnikovo vožnjo in njegovo vzdrževanje in odnos do avtomobila.
Če avtomobila ne poznaš se mora cena spustiti proti milijonu. Veliko takih avtomobilov je namreč uvoženih in glede na statistike imajo taki avtomobili realno vsaj nekje med 200 in 300.000 km. Ti kilometri pa že »kličejo« s stroški povezana popravila.

LP, Škorpjon

New Report

Close