OPEL VECTRA
Lep Pozdrav!
Zanima me kakšno mnenje imate o naslednji zadevi. Namen sem imel kupiti OPEL Vectro, med tem ko sem zbiral denar za avto ga je kupil prijatel in sicer OPEL Vectro karavan letnik 1999 2.0 16V.
Ker se mi je zbiranje denarja za avto ustavilo zaradi službe se čez kakšno leto in pol pogovarjava z omenjenim prijateljem in pove mi, da mora avto peljati vsake 6 mesecev na optiko. Na vprašanje zakaj, mi odgovori “slabe ceste”.
Ker se o podvozjih avtomobilov ne spoznem v detajle me zanima kaj pravite vi? Je možno? Kolega je povedal, da je imel avto na števcu cca 114.000 km ko ga je kupil in pa vožen večinoma po nemških avtocestah (seveda če se mu prodajalec ni mogoče zlagal). Ali je možno da je bil avto karamboliran?
lp, Boštjan
hehe, Opel je itak nemški Yugo 🙂
Možno je, da je potrebno vsakih 6mesecev peljati avto na optiko. Priporočljivo je enkrat letno pri menjavi gum.
Je pa zelo odvisno od načina vožnje tvojega prijatelja, ter po kakšni cesti se vozi. Če vozi zelo agresivno čez ovinke in na pločnik se lahko podvozje hitro zamakne. Dovolj je ena udorna jama in že je treba na optiko.