operacija čeljusti-kaj bi še jedla
Za mano je operacija čeljusti. Sedaj se doma borim kaj jesti. Karkoli poje sem čez uro spet lačna. Cel dan preživim v kuhinji. Veliko sem uživala tudi na mlečni osnovi (šejki,puding,čokolino) in sedaj imam še drisko. Verjetno od preveč mlečnih stvari še kombinacija z antibiotikom.
Kdo,ki ima izkušnje z tekočo hrano, prosim za kakšen predlog. Počasi se mi tole hranjenje upira.
V blender (mikser)dajaj sadje, zelenjavo-kak jabolcni kompot, pa prekuhano zelenjavo, da ne bo driske. Ohladi in zmiksaj in popij-odlicna je spinaca v kombinaciji s kuhanim krompirjem , kuhan krompir v kombinaciji s katerokoli kuhano zelenjavo-te bo nasitilo.
Tudi meso-kuhana godenia, piscanec, puran-ce g jes, zmiksaj skupaj s krompirjem, paradiznikom, cesen, ce imas rada-se da vse, okusi so enaki, samo da ni potrebno gristi. lahko tudi palicni mesalnik, ce nimas blenderja.
Jaz sem jedla tako:
čokolino, gres, jogurti, zmiksani smoothiji (brez mleka), zelenjavne juhe (vse sorte zelenjava), pila sem nesladkan čaj v ogromnih količinah, sladoled neomejeno
Potem ko je bilo malo boljše (rana se začne celit, ni krvi) pa makarone razkuhane samo s paradižnikovo omako, brez mesa. Gre tudi rižota razkuhana, prav tako brez mesa. Pire krompir pa dušene bučke, korenčkova omaka itd…
Ne moreš grizt, zato se res izogibaj mesu. Pa tudi če samo pogoltneš, te samo želodec boli. Ni vredno.
Good luck!
Hvala za nasvete. Problem je,ker se hranim po brizgi. Vse te razne juhice zaležejo za uro,dve. Mlečne stvari pa so mi očitno povzročile drisko, da je joj. Sanjam že rižek, pire krompir,samo ta ne gre čez cevko. Če pa razredčim z mlekom pa sem spet na školjki. Začaran krog in izgubljam energijo in voljo.
jeziček: gre za ortognatsko operacijo.
Zapomni si, da od mlečnin le frmentirane – torej kefir, jogurt, kislo mleko. Nikarte samega mleka. Mogoče res s sadnimi smutiji, pa mogoče en navaden beljakovinski prašek dodaj sadju ali vodi (ne mleku). Bo bolj gosto, a še zmerej tekoče. Navaden beljakovinski prah je povsod – dm, muller, ne rabi bit iz specializirane trgovine. Bolj tekoč pire, res zmiksane krem juhe (cvetačna, bučke+korenje).
Vsa ta mikserija bo malo bolj obležala v želodcu in dala občutek sitosti le z beljakovinskim/proteinskim praškom ali žlico fajnega olja.
Se strinjam in še dodajam: za gostilo lahko uporabi tudi otroško riževo kašo v kosmičih, lahko tudi brez glutena. je odlična in tudi nasitila bo z ostalim, ker bo zgostila in dodala tistih 130 kalorij na 100 gramov.
Primer-opis sestave in kalorične vrednosti:
http://www.hipp.si/upload/doc/484_deklaracija.pdf