Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek operacija čeljusti-kaj bi še jedla

operacija čeljusti-kaj bi še jedla

Za mano je operacija čeljusti. Sedaj se doma borim kaj jesti. Karkoli poje sem čez uro spet lačna. Cel dan preživim v kuhinji. Veliko sem uživala tudi na mlečni osnovi (šejki,puding,čokolino) in sedaj imam še drisko. Verjetno od preveč mlečnih stvari še kombinacija z antibiotikom.
Kdo,ki ima izkušnje z tekočo hrano, prosim za kakšen predlog. Počasi se mi tole hranjenje upira. 🙁

Kaj pa zmiksano? Pred leti sem imel poseg v ustih, par dni sem ostal v bolnici. Dobil sem običajno hrano, le vse zmiksano. Po jedi sem ustno votlino splaknil z Hexoralom (mislim, da imajo sedaj v lekarnah nekaj drugega.

Med obroki sem pil mlačen čaj.

V blender (mikser)dajaj sadje, zelenjavo-kak jabolcni kompot, pa prekuhano zelenjavo, da ne bo driske. Ohladi in zmiksaj in popij-odlicna je spinaca v kombinaciji s kuhanim krompirjem , kuhan krompir v kombinaciji s katerokoli kuhano zelenjavo-te bo nasitilo.

Tudi meso-kuhana godenia, piscanec, puran-ce g jes, zmiksaj skupaj s krompirjem, paradiznikom, cesen, ce imas rada-se da vse, okusi so enaki, samo da ni potrebno gristi. lahko tudi palicni mesalnik, ce nimas blenderja.

kaj pa kremne juhe, zelenjavo pač zmiksaš?
pire krompir
riž razkuhaš, da je čisto sluzen in ne rabiš grist
špagete skuhaš zdrobljene in omaka z zmletim mesom…

Mlečnih izdelkov zraven ab je treba čimmanj !!!

Jaz sem jedla tako:

čokolino, gres, jogurti, zmiksani smoothiji (brez mleka), zelenjavne juhe (vse sorte zelenjava), pila sem nesladkan čaj v ogromnih količinah, sladoled neomejeno 😀

Potem ko je bilo malo boljše (rana se začne celit, ni krvi) pa makarone razkuhane samo s paradižnikovo omako, brez mesa. Gre tudi rižota razkuhana, prav tako brez mesa. Pire krompir pa dušene bučke, korenčkova omaka itd…

Ne moreš grizt, zato se res izogibaj mesu. Pa tudi če samo pogoltneš, te samo želodec boli. Ni vredno.

Good luck!

Pozdravljena!
Mene pa zanima, za kakšno operacijo čeljusti gre?
Hvala za odgovor:)

Hvala za nasvete. Problem je,ker se hranim po brizgi. Vse te razne juhice zaležejo za uro,dve. Mlečne stvari pa so mi očitno povzročile drisko, da je joj. Sanjam že rižek, pire krompir,samo ta ne gre čez cevko. Če pa razredčim z mlekom pa sem spet na školjki. Začaran krog in izgubljam energijo in voljo.

jeziček: gre za ortognatsko operacijo.

Zapomni si, da od mlečnin le frmentirane – torej kefir, jogurt, kislo mleko. Nikarte samega mleka. Mogoče res s sadnimi smutiji, pa mogoče en navaden beljakovinski prašek dodaj sadju ali vodi (ne mleku). Bo bolj gosto, a še zmerej tekoče. Navaden beljakovinski prah je povsod – dm, muller, ne rabi bit iz specializirane trgovine. Bolj tekoč pire, res zmiksane krem juhe (cvetačna, bučke+korenje).

Vsa ta mikserija bo malo bolj obležala v želodcu in dala občutek sitosti le z beljakovinskim/proteinskim praškom ali žlico fajnega olja.

Se strinjam in še dodajam: za gostilo lahko uporabi tudi otroško riževo kašo v kosmičih, lahko tudi brez glutena. je odlična in tudi nasitila bo z ostalim, ker bo zgostila in dodala tistih 130 kalorij na 100 gramov.

Primer-opis sestave in kalorične vrednosti:
http://www.hipp.si/upload/doc/484_deklaracija.pdf

hrenovke lahko tudi spasiraš,špinača,pire .
razne zelenjavne omake itn

Lahko razredčiš z vodo, v kateri se je kuhala hrana, dodaš olivno ali laneno olje.

New Report

Close