Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek operacija ciste v ustih

operacija ciste v ustih

zdrav,

zanima me če je kdo že imel operacijo ciste v ustih ki je nastala zaradi gronoloma. Kako izgleda, je grozno?

te lahko vprašam, kakšne simptome pa imaš, če imaš to cisto? Te kaj boli, čutiš kakšno zatrdlino…? Hvala za odg.!

Joj, zdaj si pa meni na žulj stopila. :((
Imam cisto, en zobozdravnik je predlagal izrezanje, ker se drugače ne ve, za kakšno cisto gre, drugi pa pravi, da on sploh ne bi drezal v to, ker gre najbrž le za zamašeno žlezo, ki izloča slino.

mandarina1, cisto jaz cutim kot bunkico, ki se dobro cuti tudi, ce se “pobozam” po licu. Ce razmisljam o njej, me boli in moti, ce ne pa ne. 😉

joj, kinka, zdaj si pa še ti meni na žulj stopila :))

jaz tudi čutim eno bunkico s strani lica in sem tudi pomislila na cisto, pa še na kake hujše stvari, pa si kar ne upam k (zobo)zdravniku… kje pa čutiš to bunkico, tik nad zobom ali višje? (v primeru, da je zgoraj)
A se te ciste vidijo na rtg posnetkih?

no…moja prijateljici se je tudi začelo na notranji strani lica…3 tedne je tega kar ima diagnozo rak!

mah jaz sem imela gronolom in mi nikakor ne neha otekat, zdej pa mi je ratala bulica in doktor pravi da je to cista-jst močno upam da bo to odšlo ker me je prov strahhhh

Moja cistica je nekako v višini zob, ampak ne na dlesni, ampak v koži lica.
Ne zganjem panike, ker verjamem zobozdravniku, pri katerem sem nazadnje bila. Moja bunkica včasih malo zraste, potem se spet zmanjša, pravi, da gre za zamašeno žlezo, da lahko se včasih malo odmaši, pa spet zamaši… Da zginila najbrž ne bo nikoli.

Da če bi bilo kaj hujšega (rak), bi se to drugače videlo, predvsem bi se v tem primeru kaj tudi videlo (na sluznici), ne le čutilo.

Po moje te to nima bit za kaj strah.
Kar pogumno, vse bo ok!

“gre”, najbrž jih želiš samo prestrašiti, po vsej verjetnosti pri nobeni ne gre za raka, sicer je pa to, čemer ti pišeš, druga stvar – ne v čeljusti, ampak na notranji strani lica, torej na ustni sluznici – tam pa včasih nastane rak, predvsem pri kadilcih, ja. Kolikor pa razumem, so tukaj omenjale cistico v čeljusti (ob zobu), ne pa na notranji strani lic.

ja ob zobu, zaradi gronmoloma

Cisto v ustih-nad zobmi operirajo v lok.anest., naj-bolj boleče so lok.enekcije, vse ostalo je zanemarljivo-(ob pogoju: kdo je oralni kirurg)

New Report

Close