Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek operacija dioptrije

operacija dioptrije

Rada bi si operirala dioptrijo na obeh očesih, imam – 1, ni zelo veliko, je pa toliko, da brez očal ne morem. Si je kdo dal to popraviti, kam? Kako ste zadovoljni? Ste bili samoplačniško, ali se da tudi na napotnico? Kakšno je bilo okrevanje? Vsem hvala za odgovore. Bi pa po možnosti osrednja Slovenija, ni pa nujno.

Ti to resno ob tako nizki dioptrji bi šla na operacijo? Ne vem no, ampak mislim, da se malo hecaš.
Če se pa ne imaš pa možnosti v Žalcu – Irman, Celje – Vidim ali nekaj takega, v LJ – Morela in v Novi Gorici – imena se ne spomnim.
Je samoplačniško, cena pa okrog 2 jurja in pol. Odvisno od tipa operacije.

Ti to resno ob tako nizki dioptrji bi šla na operacijo? Ne vem no, ampak mislim, da se malo hecaš.
Če se pa ne imaš pa možnosti v Žalcu – Irman, Celje – Vidim ali nekaj takega, v LJ – Morela in v Novi Gorici – imena se ne spomnim.
[/quote]
Ja, zakaj pa ne? Očala nosim kljub “nizki” dioptriji. Meni predstavlja biti brez očal problem, čeprav se sliši morda smešno . Brez njih na daleč ne vidim, oz. ne ločim ljudi, ne ločim prometnih znakov…in to je zelo moteče. Na blizu pa zaenkrat še berem brez očal, čeprav si moram že pomikati časopis malo dlje…

[/quote]
Ja, zakaj pa ne? Očala nosim kljub “nizki” dioptriji. Meni predstavlja biti brez očal problem, čeprav se sliši morda smešno . Brez njih na daleč ne vidim, oz. ne ločim ljudi, ne ločim prometnih znakov…in to je zelo moteče. Na blizu pa zaenkrat še berem brez očal, čeprav si moram že pomikati časopis malo dlje…
[/quote]

Je bilo na forumu že veliko napisanega o tem. Pobrskaj z iskalnikom.

[/quote]
[/quote]

Ko imam očalaa gor, vidim kot nekdo, ki ima dioptrijo -2 pa nima očal.
Zato si preprosto ne znam predstavljam, da nekdo, ki ima še manjšo dioptrijo, misli na operacijo?
Zdrave oči operirati pri tako nizki operaciji?
Očitno imaš dovolj keša.
Ampak a si pomislila, da gre lahko kaj narobe pri operaciji? Večina je sicer ok,a mpak včasih pa so težave in dvegate zdrave oči s tako nizko dioptrijo?

Drugače pa cenike imajo vsi ti štirje, ki odpravljajo dioptrijo in sem jih naštela, kar na svoji spletni strani.

Si prepričana, da nimaš samo zaradi očal -1 dioptrije? Od takrat, ko neverjamem več v očala z -1 dioptrije in -1,5 cilindra na dvajset metrov brez težav preberem registrsko oznako in ljudi prepoznam na petdeset metrov.

če se ti pojavlja že starostna slabovidnost, si za tako operacijo že itak prepozna.
te operacije se delajo do 40 leta, domnevam, da si starejša.

kak?
o imam očalaa gor, vidim kot nekdo, ki ima dioptrijo -2 pa nima očal.

z očali moraš videt tako, kot nekdo, ki nima dioptrije, ali pa max 0,5. ti sploh ne veš, o čem govoriš. tisti z -2 smo na daleč napol slepi.

Kaj pa tisti, ki imamo + dioptrijo? Lahko tudi nam naredijo operacijo? Jaz na daleč dobro vidim, na blizu pa cajtenga ne morem brat, knjige tudi ne:((

Verjetno je v ozadju še astigmatizem.
Ki ga prav tako odpravijo z operacijo.

Tole pa ne bo držalo. Operacijo delajo tudi nad 80 let…

Še kako vem kaj govorim. Ko sem imela recimo 1,5 , -2 dioptrije. Sploh nisem nosila očal, oz. tu in tam. To je bilo v nižjih razredih OŠ.
Zdaj pa imam tako visoko dioptrijo, da tudi z očali vidim tako kot tisti , ki ima -2 pa ne nosi očal.
Ker preprosto ne morejo mi predpisat boljših očal.

Če imaš dovolj keša, komoto. Če seveda je oko in zdravje na sploh ok. Mariskoga preprosto ne morejo operirat.
Nekateri potem izsilijo kje drugje. So primeri, ko so jih v Sloveniji in na Hrvaškem zavrnili, operirali pa so jih v Srbiji in potem jok, ker so bile hude težave. Rešavali so potem v Sloveniji.

Ne bo držalo. Operacije delajo tudi krepko po 40tem letu. Določene operacije za odpravo dioptrije so primerne šele nekje po 40tem. Tipi operacij so različni.

Lansko leto sem se na sejmu pogovarjala z eno predstavnico klinike in mi je rekla, da sem primerna za OP.
O letih ni bilo nič omenjenega? 900€ na oko je cena na tuji kliniki. Dioptrija mora biti stabilna par let.

Ne bo držalo. Operacije delajo tudi krepko po 40tem letu. Določene operacije za odpravo dioptrije so primerne šele nekje po 40tem. Tipi operacij so različni.
[/quote]

Res je.
Avtorica, pokliči direkt tja, kjer bi rada imela operacijo.Naroči se na pregled , stane okrog 100 evrov.Tam ti bodo povedali vse, kar te zanima.Izmerili dioptijo, očesni pritisk in vse ostalo in ti povedali, katera vrsta operacije je zate primerna.
Jaz sem bila na operaciji pred dvema letoma .Lahko se samo pohvalim,sem zelo zadovoljna.

Meni se je življenje spremenilo po operaciji. Ampak sem imela več dioptrije (-3). IN PRI OPERACIJI OČI SE NE ŠPARA – VZETI MORAŠ NAJBOLJŠO IN NAJDRAŽJO OPCIJO! Ker drugače je brezveze, saj je stranskih iučinkov slabših variant preveč – npr slabo vidiš v polmraku, dvojni vid ipd. In pri operaciji dosežeš dioptrijo okoli 0 – največkrat -0,25 ali -0,5. Tako da pri -1 če ni astigmatiznma, jaz dvomim da bi šla.

Sama imam dioptrijo na desnem očesu – 2,50, na levem – 0,50 pa vidim prav dobro. Očal skorajda ne nosim, edino sončna očala imam z dioptrijo, ker me drugače sonce zelo moti. Tudi televizijo gledam brez očal, edino za vozit imam očala.
Pri tvoji dioptriji, ki je minimalna, se mi zdi brez zveze hodit na operacijo. Operacija dioptrije je namenjena tistim, ki imajo res visoko dioptrijo.

Še kako vem kaj govorim. Ko sem imela recimo 1,5 , -2 dioptrije. Sploh nisem nosila očal, oz. tu in tam. To je bilo v nižjih razredih OŠ.
Zdaj pa imam tako visoko dioptrijo, da tudi z očali vidim tako kot tisti , ki ima -2 pa ne nosi očal.
Ker preprosto ne morejo mi predpisat boljših očal.
[/quote]

Daj ne govori traparij. Z -2 ni šans, da si videla na tablo. Niti iz prve vrste. Ti je malo spomin zagodel?
Pa menjaj okulista, ker ni dioptrije, ki ti je z očali ne bi mogli popravit. Razen če govoriš o -0,2 in si malo pobrklajla. Z -2 ne bi vozila avta in po svetu bi hodila kot napol slepec.

Pa ti veš, da dejansko gledaš z “zdravim očesom”? Torej skoraj brez dioptrije. Ne moreš tega primerjat z nekom, ki slabo vidi na obe očesi. Ti kompenziraš eno kratkovidno oko z manj kratkovidnim, ona ne more. Od kod ideja, da je operacija namenjena visoki dioptriji? Kje to pobirate? Namenjena je vsem, ki ne marajo nosit očal in bi radi dobro videli.

Sama imam dioptrijo na desnem očesu – 2,50, na levem – 0,50 pa vidim prav dobro.

to zato, ker gledaš samo z levim očesom. pokrij ga, pa povej, kaj vidiš.
jaz imam tudi na enem +2 na drugem -1,5. lahko živim brez očal, ker kompenziram, in gledam večinoma s tistim očesom, ki bolje vidi.

Moja sestra je šla na cenejšo varianto, vendar ji DRUGAČNA ni prišla v poštev, ker je imela tanjšo roženico.
Rezultat je bil na koncu POPOLNOMA isti kot pri meni , samo s tem, da je trajalo skoraj dva meseca, da se je vse uredilo.Vmes so jo pekle oči, solzilo se ji je, ta čas je bila na bolniški.
Vendar jo je zdravnik na to opozoril in je bila pripravljena.Kadarkoli je poklicala tja(Irman, Celje),
so ji svetovali in povedali, da je potek normalen!
Zato prosim vas – ne zavajajte , da so cenejše variante slabše! Na koncu je rezultat enak!
Sama sem imela dražjo varianto (imela sem vse pogoje in dovolj debelo roženico.Zdravnik mi je dal na razpolago dve varianti : cenejšo (za 700 evrov) in dražjo.Povedal mi je , da bo s prvo varianto okrevanje trajalo dalj časa, z drugo precej manj.Tako sem se odločila za drugo varianto in res, takoj naslednji dan sem bila že kar super.En teden sem zunaj še nosila sončna očala – itak je bil junij, en teden sem še gledala kot miška iz moke, da sem se navadila, potem ni bilo več nikakršnih težav.

na operaciji pri Moreli pred 10 leti in še danes super vidim. Takrat me je bolelo za znoret in ne bi dala tega še enkrat skozi ampak zdej je pa super 🙂

Moja sestra je šla na cenejšo varianto, vendar ji DRUGAČNA ni prišla v poštev, ker je imela tanjšo roženico.
Rezultat je bil na koncu POPOLNOMA isti kot pri meni , samo s tem, da je trajalo skoraj dva meseca, da se je vse uredilo.Vmes so jo pekle oči, solzilo se ji je, ta čas je bila na bolniški.
Vendar jo je zdravnik na to opozoril in je bila pripravljena.Kadarkoli je poklicala tja(Irman, Celje),
so ji svetovali in povedali, da je potek normalen!
Zato prosim vas – ne zavajajte , da so cenejše variante slabše! Na koncu je rezultat enak!
Sama sem imela dražjo varianto (imela sem vse pogoje in dovolj debelo roženico.Zdravnik mi je dal na razpolago dve varianti : cenejšo (za 700 evrov) in dražjo.Povedal mi je , da bo s prvo varianto okrevanje trajalo dalj časa, z drugo precej manj.Tako sem se odločila za drugo varianto in res, takoj naslednji dan sem bila že kar super.En teden sem zunaj še nosila sončna očala – itak je bil junij, en teden sem še gledala kot miška iz moke, da sem se navadila, potem ni bilo več nikakršnih težav.
[/quote]

Ne govorim o razliki lasek/lasik. Ta izbira je odvisna od roženice – je pa res razlika poleg bolečine tudi v ceni. Govorim o tem, ali izbereš wavefront individualizirano vaianto ali ne. To se pa pri večini kar fejst pozna.

New Report

Close