operacija dioptrije
Še kako vem kaj govorim. Ko sem imela recimo 1,5 , -2 dioptrije. Sploh nisem nosila očal, oz. tu in tam. To je bilo v nižjih razredih OŠ.
Zdaj pa imam tako visoko dioptrijo, da tudi z očali vidim tako kot tisti , ki ima -2 pa ne nosi očal.
Ker preprosto ne morejo mi predpisat boljših očal.
[/quote]
Daj ne govori traparij. Z -2 ni šans, da si videla na tablo. Niti iz prve vrste. Ti je malo spomin zagodel?
Pa menjaj okulista, ker ni dioptrije, ki ti je z očali ne bi mogli popravit. Razen če govoriš o -0,2 in si malo pobrklajla. Z -2 ne bi vozila avta in po svetu bi hodila kot napol slepec.
[/quote]
Ja, seveda, ena mona bo bolje vedela kot jaz, ki sem to dala skoz in vsi oftamologi, ki sem jih do sedaj obisakala.
Pač blebetaj neumnosti še naprej, meni se ne da ukvarjat s takimi primerki kot si ti.
Moja sestra je šla na cenejšo varianto, vendar ji DRUGAČNA ni prišla v poštev, ker je imela tanjšo roženico.
Rezultat je bil na koncu POPOLNOMA isti kot pri meni , samo s tem, da je trajalo skoraj dva meseca, da se je vse uredilo.Vmes so jo pekle oči, solzilo se ji je, ta čas je bila na bolniški.
Vendar jo je zdravnik na to opozoril in je bila pripravljena.Kadarkoli je poklicala tja(Irman, Celje),
so ji svetovali in povedali, da je potek normalen!
Zato prosim vas – ne zavajajte , da so cenejše variante slabše! Na koncu je rezultat enak!
Sama sem imela dražjo varianto (imela sem vse pogoje in dovolj debelo roženico.Zdravnik mi je dal na razpolago dve varianti : cenejšo (za 700 evrov) in dražjo.Povedal mi je , da bo s prvo varianto okrevanje trajalo dalj časa, z drugo precej manj.Tako sem se odločila za drugo varianto in res, takoj naslednji dan sem bila že kar super.En teden sem zunaj še nosila sončna očala – itak je bil junij, en teden sem še gledala kot miška iz moke, da sem se navadila, potem ni bilo več nikakršnih težav.
[/quote]
Ena opomba. Irman je v Žalcu in ne v Celju. V Celju je čisto drug operater. Ne vem priimka, mislim, da je pa center Vidim.
meni na primer laserska sploh ni prišla v poštev in upoštevam mnenje pri Moreli. Sedaj bom šla pa na zamenjevo leče, kar je seveda enkrat dražje, vendar bom istočasno popravila dioptrijo plus in minus. Vse odvisno od stanja oči in let.
Je treba opraviti pregled in videt potem, katera možnost je prava.
Še kako vem kaj govorim. Ko sem imela recimo 1,5 , -2 dioptrije. Sploh nisem nosila očal, oz. tu in tam. To je bilo v nižjih razredih OŠ.
Zdaj pa imam tako visoko dioptrijo, da tudi z očali vidim tako kot tisti , ki ima -2 pa ne nosi očal.
Ker preprosto ne morejo mi predpisat boljših očal.
[/quote]
Daj ne govori traparij. Z -2 ni šans, da si videla na tablo. Niti iz prve vrste. Ti je malo spomin zagodel?
Pa menjaj okulista, ker ni dioptrije, ki ti je z očali ne bi mogli popravit. Razen če govoriš o -0,2 in si malo pobrklajla. Z -2 ne bi vozila avta in po svetu bi hodila kot napol slepec.
[/quote]
Če ima na eno oko +1,5, ji to oko zelo odlično kompenzira na daleč, celo bolje, kot če bi imela na eno oko 0. Z dioptijo -2 in +1.5 vidi v bistvu precej dobro tako na blizu, kot na daleč.
Moja sestra je šla na cenejšo varianto, vendar ji DRUGAČNA ni prišla v poštev, ker je imela tanjšo roženico.
Rezultat je bil na koncu POPOLNOMA isti kot pri meni , samo s tem, da je trajalo skoraj dva meseca, da se je vse uredilo.Vmes so jo pekle oči, solzilo se ji je, ta čas je bila na bolniški.
Vendar jo je zdravnik na to opozoril in je bila pripravljena.Kadarkoli je poklicala tja(Irman, Celje),
Zato prosim vas – ne zavajajte , da so cenejše variante slabše! Na koncu je rezultat enak!
Sama sem imela dražjo varianto (imela sem vse pogoje in dovolj debelo roženico.Zdravnik mi je dal na razpolago dve varianti : cenejšo (za 700 evrov) in dražjo.Povedal mi je , da bo s prvo varianto okrevanje trajalo dalj časa, z drugo precej manj.Tako sem se odločila za drugo varianto in res, takoj naslednji dan sem bila že kar super.En teden sem zunaj še nosila sončna očala – itak je bil junij, en teden sem še gledala kot miška iz moke, da sem se navadila, potem ni bilo več nikakršnih težav.
[/quote]
Ne govorim o razliki lasek/lasik. Ta izbira je odvisna od roženice – je pa res razlika poleg bolečine tudi v ceni. Govorim o tem, ali izbereš wavefront individualizirano vaianto ali ne. To se pa pri večini kar fejst pozna.
[/quote]
Kakorkoli, avtorici svetujem samo to, naj gre na pregled , očesni zdravnik ji bo povedal več, bolj konkretno in točno določene stvari, ki se tičejo samo njenih oči.
[/quote]
Če ima na eno oko +1,5, ji to oko zelo odlično kompenzira na daleč, celo bolje, kot če bi imela na eno oko 0. Z dioptijo -2 in +1.5 vidi v bistvu precej dobro tako na blizu, kot na daleč.
[/quote]
saj ni ona pisala tega.
te dioptrije imam jaz in ja, lahko kompenziram in načeloma ne bi rabila očal za normalno funkcioniranje, ampak jih pri delu vseeno uporabljam. ona pa pravi, da ima visoko dioptrijo in z očali vred pride na -2, kar je pa skoraj neverjetno. ker z -2 na obeh očesih bolj bogo vidiš
[/quote]
Ja, seveda, ena mona bo bolje vedela kot jaz, ki sem to dala skoz in vsi oftamologi, ki sem jih do sedaj obisakala.
Pač blebetaj neumnosti še naprej, meni se ne da ukvarjat s takimi primerki kot si ti.
[/quote]
Torej ne vozoš avta? Ne hodiš v službo? Ti verjamem, če imaš pildek, da si invalid. Drugače nakladaš.
[/quote]
Torej ne vozoš avta? Ne hodiš v službo? Ti verjamem, če imaš pildek, da si invalid. Drugače nakladaš.
[/quote]
Zdravniškega spričevala za službo res nisem dobila, dokler nisem prinesla od oftamologa posebno potrdilo, da on potrjuje, da sem sposobna za službo. POtem sem dobila zdravniško spričevalo na medicini dela.
Te še kaj zanima? Ali tudi ti, kot ona prejšnja mona, več veš kot jaz o meni in kot moj oftamolog?
[/quote]
Zdravniškega spričevala za službo res nisem dobila, dokler nisem prinesla od oftamologa posebno potrdilo, da on potrjuje, da sem sposobna za službo. POtem sem dobila zdravniško spričevalo na medicini dela.
Te še kaj zanima? Ali tudi ti, kot ona prejšnja mona, več veš kot jaz o meni in kot moj oftamolog?
[/quote]
Sem spregledala, da gre za isto mono. Mi je žal, da sem odgovorila, ker s takimi ljudmi je škoda zgubljat čas.
[/quote]
Ena opomba. Irman je v Žalcu in ne v Celju. V Celju je čisto drug operater. Ne vem priimka, mislim, da je pa center Vidim.
[/quote]
Kaj ne spada Žalec pod upravno enoto oziroma Občino Celje?
Kdor pa bo šel k Irmanu, si bo seveda na netu ogledal točen naslov .
[/quote]
[/quote]
Ne, Žalec ne spada ne v UE Celje, še manj v občino Celje :).
V Celju je pa čisto drug očesni center. Zato sem opozorila, da gre za dve različni zadevi. Dva razična očesna centra.
[/quote]
Ne, Žalec ne spada ne v UE Celje, še manj v občino Celje :).
V Celju je pa čisto drug očesni center. Zato sem opozorila, da gre za dve različni zadevi. Dva razična očesna centra.
[/quote]
OK.Hvala za informacijo.
jaz dioptrije nima tako visoke, -4,5 in -3,25 in nekje + 2.
je problem roženice. Bi pa šla v Zagreb mogoče
[/quote]
Aha, sem mislila, da gre za visoko dioptrijo. Jaz imam previsoko za lasersko. Zato bi edino vstavitev leče prišla upoštev :(.
Mi pa nekak ni za it v tujino. Kaj vem, vseeno se bolje počutim v Sloveniji. Čeprav ne vem, kar dosti hodijo tja dol.
Ampak so pa potem stroški s prevozi.
Pa cene so itak astronomske za ta tip, ko ti dajo novo lečo v oko.
Uf, pri -5 pa že niso mogli zagoviti. Zoprno to. Pri -5 in z očali sem jaz še kar ok videla. Res pa je, da sem takrat hodila v OŠ in tam se niso ozirali kaj preveč na vid.
Zdaj imam -10.
Bi mi pa pri operacji ostalo nekje -1, celo -2. Pa tudi odvisno od zdravnika katerega sem vprašala. Kak drugi mi je pa rekel, da bi bilo nekje največ -0,5 ali bolje. Tako da različno pa z leti se operacije tudi spreminjajo, novi tipi, nove tehnologije.