Operacija hernije
Ravno bila, 13.06.2019 ob 14:42
Jaz sem šla samoplačniško k nevrokirurgu dr. Vorsicu na pregled z izvidi od MR. Dejal je da je nujno potrebna operacija ker je disk bil počen, premaknjen in je vklescil zivec. Nisem niti več smela na fizioterapijo ker bi si lahko naredila več škode kot koristi. V roku 10 dni mi je on dal termin za operacijo na Golniku. On sam me je tudi operiral normalno preko napotnice. Imela pa sem hernijo L4-L5 in tako imam zdaj ene 4 cm rez ravno na koncu hrbta po sredini. Ta del med L4-L5 so mi odstranili.
Simptomi pred operacijo?
pozdravljena,
jaz sem bila na herniji operirana pred enim letom. Pred operacijo sem bila 6 mesecev v bolniški, bolečine neznosne, nisem mogla hodit, ne sedet….. potem pa enega večera nisem mogla več zadržati urina. Preprosto ušlo mi je kot malemu otroku in sem samo gledala kako teče. Mišice niso več reagirale. Pa je prišel rešilec z mano, operacija pod urgentno v roku 4 ur. Okrevanje bilo ok, zdravilišče….sedaj je že eno leto od tega, vendar imam še vedno prisotno bolečino. Res da ni več tako huda kot pred operacijo, ampak še vedno tako močna, da redno jemljem Doreto in ostale protibolečinske. Mi je pa ortoped rekel, da bom slej kot prej spet na operaciji, ker se njihovo delo s sanacijo samo enega vretenca ni končalo.
če me vprašaš ali bi še enkrat dala operacijo skoz, je moj odgovor definitivno DA. ker bolečina pred operacijo je neživljenjska, sedaj vsaj za nekaj odtenkov bolje živim.
Upam, da sem pomagala.
can i buy prednisone online without prescription medicine prednisone 5mg buy 40 mg prednisone
https://prednisonet.com prednisone buy without prescription
prednisone 1mg purchase prednisone daily use prednisone 10mg
Ne hiti z operacijo, če res niso poškodovani živci, ker je okrevanje dolgo in boleče.
Smo nekje 5-10 let za razvitim svetom, ravnokar so imeli v slo ortopedi simpozij o operacijah ki jih izvajajo v tujini že leta, ki niso tako invazivne kot jih delajo pri nas. Pa ploščice in ostali materiali so pri nas zanič, najcenejša jajca. Sploh material ploščic je zanič, povzročajo zaplete in težave, ne hiti ali pa pojdi v tujino operirat.