Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek operacija kože na nadlahti

operacija kože na nadlahti

Živjo, zanima me, ali je kdo tu bil operiran kožo na nadlahteh. Precej sem shujšala, sama, ne zdravniško, pa mi na rokah koža visi kot ene perutnice, zato razmišljam, če bi si operirala kožo na rokah. Trebuh je še kar u redu, si sploh ne upam pomislit na kakšno operacijo, ker te ornk od boka do boka prerežejo, ampak ta koža ki visi na rokah me pa zelo zelo moti. Če greš na estetsko operacijo, itak vse sam plačaš, menda stane okol 2000 €? Če kdo karkoli ve o tej operaciji, ali pa jo je celo sam imel, prosim za informacijo, kako je to, kako okrevanje, bolečine, kdaj greš nazaj v službo….A ti zdravnik da bolniško, če greš na plastično operacijo? . HVALA vnaprej

Skrčila se ti bo koža.jaz sem eno trikrat shujšal za več kot 25 kil.ker že od mladosti se vedno zredim in pol se poštimam.in sedaj sem kar šlank pri skoraj 50 letu pa mam kožo napeto kot kakšna najstnica.kar brez skrbi bodi ne nori z operacijo samo nekaj časa rabiš.

Joooj, ker si očitno moški, se ne zavedaš, da gre to pri ženskah drugače, kot pri moških – zato, ker hormoni drugače delujejo na žensko telo. In ja, ostane odvečna koža, ki se pri hujšanju več kot 15, 20 kg ne skrči več sama, nikakor, ker je raztegnjena in se naprimer po 30. letunikakor več ne skrči ( je okvarjena, raztegnjena tudi od porodov, porod je dodaten stres za žensko telo) – sploh na predelih, kot nadlaht, stegna in predel okrog kolen, trebuh, predel med podpazduho in hrbtom zadaj – kjer so bile “klobasice”.

In ni primerljivo moški-ženska, nikakor. Kar primerjaj naprimer skupaj žensko in moškega pri npr.30ih, 40-ih, 50-ih, 60-ih pa opaziš občutno razliko v starosti in ohranjenosti telesa, mišic, strukture in tonusa kože. Narava žensko kožo stara in ne ohraja elastične hitreje,kot moško telo. Razen pri tistih, ki imajo mladostne gene.

Avtorica, na posvet k enemu izmed estetskih kirurgov pojdi, pa boš iz prve roke dobila info.

Aha, še to: včasih je bilo tako, če si shujšal nad 30 kg, je poseg odvečne odstranitve kože s telesa, če je šlo potem res za funkcionalno in estetsko oviro naprimer, da nisi mogel obleči 4 številke manj konfekcije, kot bi je lahko z novo težo, samo kože je bilo še naprime za toliko številk), krila zavarovalnica po odobrotvi njihove komisije, je pa morala biti teža pred hujšanjem zavedena v osebnem zdravstvenem kartonu in potem po končanem hujšanju, da je res zavedeno, da gre za izgubo tolikšne količine. Poznam dve osebi, ki sta si šli odstranjevat kožo trebuha na račun zavarovalnice. Ena oseba, ki je shujšala 38 kg, je pa sedaj inštruktor fitnesa.

Drugače so pa cene samo za nadlaht nekje med 1800 in 2500, ker vedeti moraš, da je samo splošna anastezija nekje 1000 eur, to je najdražji del operacije….

Res najbolje, da stopiš kar do izbranega kirurga. Okrevanje ni bog ve kaj posebnega, le “oblačit” oziroma povijat si roke boš morala par tednov (da se koža lepo spet prime). Kar se pa službe tiče je pa ajko, da je odvisno, kakšno imaš, ali fizično ali sedeče ali … Meni osebni zdravnik za poseg na trebuhu bolniške ni hotel dati, zato je zžal tudi nisem mogla opraviti (ker pri meni bilo okrevanje min. 6 tednov, pri tebi kak teden, 14 dni). Pač je po pravilih tako, da za estetski poseg ti ne pripada (zakon). ravno tako ti estetskih posegov zavarovalnica že leta in leta ne krije več.

O pa še kako je- estetske operacije, pri katerih ti režejo kožo, so najbolj težke za okrevanje -koža je človekov največji organ in okrevanje po izrezanju je kar boleče in mučno. Poznam osebo, ki so ji rezali trebuh in rezali dvigovali kožo stegen in okoli kolen po tem, ko je shujšala 35 kg-odstranili še nekje 9 kg organa, torej kože…. Okrevala je cca 2 meseca, pa ni mehkužna po naravi, tako da, ni ravno piece of cake. Za nadlahti verjetno manj, nekje pol kilograma tkiva, samo je koža, to je večja travma za telo, kot dat vsadek v telo ali razlomiti in naravnati nosno kost…

Joooj, ker si očitno moški, se ne zavedaš, da gre to pri ženskah drugače, kot pri moških – zato, ker hormoni drugače delujejo na žensko telo. In ja, ostane odvečna koža, ki se pri hujšanju več kot 15, 20 kg ne skrči več sama, nikakor, ker je raztegnjena in se naprimer po 30. letunikakor več ne skrči ( je okvarjena, raztegnjena tudi od porodov, porod je dodaten stres za žensko telo) – sploh na predelih, kot nadlaht, stegna in predel okrog kolen, trebuh, predel med podpazduho in hrbtom zadaj – kjer so bile “klobasice”.

In ni primerljivo moški-ženska, nikakor. Kar primerjaj naprimer skupaj žensko in moškega pri npr.30ih, 40-ih, 50-ih, 60-ih pa opaziš občutno razliko v starosti in ohranjenosti telesa, mišic, strukture in tonusa kože. Narava žensko kožo stara in ne ohraja elastične hitreje,kot moško telo. Razen pri tistih, ki imajo mladostne gene.

Avtorica, na posvet k enemu izmed estetskih kirurgov pojdi, pa boš iz prve roke dobila info.[/quote]
Zakaj ste eni vedno pametni.koža je koža.moja žena je stara 54 let in ima kožo trikrat bolj napeto ,kot jaz.če bi veljalo ,da se žensko telo hitreje stara potem bi rezultat bil drugačen.niti ene gubice po telesu.
Ti pa povem zakaj misliš,da se ženska koža hitreje stara.zato ,ker vi lepše polovice svetite na soncu vse dneve in dobivate barvo.sonce je za kožo isto kot kladivo za steklo.moški se ne izpostavljamo sončenju v toliki meri.
Pa si misli ampak jaz vem,da je to krivec ne pa hormoni.moja se že od mladosti sonči z faktorjem 30,pod mladost mislim 20 let

Avtorica, na posvet k enemu izmed estetskih kirurgov pojdi, pa boš iz prve roke dobila info.[/quote]
Zakaj ste eni vedno pametni.koža je koža.moja žena je stara 54 let in ima kožo trikrat bolj napeto ,kot jaz.če bi veljalo ,da se žensko telo hitreje stara potem bi rezultat bil drugačen.niti ene gubice po telesu.
Ti pa povem zakaj misliš,da se ženska koža hitreje stara.zato ,ker vi lepše polovice svetite na soncu vse dneve in dobivate barvo.sonce je za kožo isto kot kladivo za steklo.moški se ne izpostavljamo sončenju v toliki meri.
Pa si misli ampak jaz vem,da je to krivec ne pa hormoni.moja se že od mladosti sonči z faktorjem 30,pod mladost mislim 20 let[/quote]

Aaaa, te moram ustavit v vsej tvoji vzhičenosti:

Imata pač z ženo srečo, da imata dober tonus kože, naravni kolagen – sta pač izjemi, imata morda tudi mladostne gene, dobro gensko zasnovo. Sta se pač dva taka skupaj našla 🙂

POznam kar precej ljudi, ki tega nimajo pa se ne pražijo na soncu, niti po solarijih.

Tudi osebno sem pred leti izgubila 20 kg, vseskozi telovadila med hujšanjem in tudi že pred njim, pa žal gensko nimam dobrega tonusa kože, niti žil. In nebi ti replicirala, če nebi imela osebne izkušnje. No, kaj pa zdaj?

Če imaš prvotno težo zavedeno pri zdravniku in zdaj spet to novo težo in to novo težo držiš že več kot eno leto (mislim, da je meja še vedno eno leto), ti operacijo odstranjevanja odvečne kože krije ZZZS.

O pa še kako je- estetske operacije, pri katerih ti režejo kožo, so najbolj težke za okrevanje -koža je človekov največji organ in okrevanje po izrezanju je kar boleče in mučno. Poznam osebo, ki so ji rezali trebuh in rezali dvigovali kožo stegen in okoli kolen po tem, ko je shujšala 35 kg-odstranili še nekje 9 kg organa, torej kože…. Okrevala je cca 2 meseca, pa ni mehkužna po naravi, tako da, ni ravno piece of cake. Za nadlahti verjetno manj, nekje pol kilograma tkiva, samo je koža, to je večja travma za telo, kot dat vsadek v telo ali razlomiti in naravnati nosno kost…[/quote]

Joj, dobro no. Primerjat tak poseg z nenadno izgubo 9kg, kot ga opisuješ (to je strahoten stres za telo, ja) in nadlakti (ki zna biti, da niti ni ne vem koliko odvečne kože, saj avtorica ne navaja, da bi bilo tudi drugje po hujšanju taka kriza) res ni. Seveda je poseg, kirurški, samo o dveh mesecih okrevanja govorit, je pa res huda. So pa ljudje, ki se jih kaj zaklomplicira ja, to pa, pa se rane ne celijo najbolje. Drugače pa ni taka sila, res ne, edino steznik za roke bo treba nosit kak mesec, da pa bi bil zaradi tega na bolniški oziroma dopustu, ker zavarovalnica zadeve ne krije, pač ne. Pismo, ena oddaja je na enem ne vem katerem kanalu, ko en kup žensk, bodočih neves tekmuje za plastične operacije ali nekaj podobnega in po vsaki nalogi, tista ki zmaga, si lahko izvbere plastičen poseg. In tam je kar češ, od rinoplastike, do zategovanja kože … en dan, da ležijo, potem pa so na nogah. Ravno prejšnji teden so eni nadlakti posesali in porezali, pa mi nekam prizadeta ni delovala, edino povoji so moteči.
Seveda svoje igrajo leta, genetika, splošno zdravstveno stanje (predvsem ali je oseba kadilka in ali uživa KT).

O pa še kako je- estetske operacije, pri katerih ti režejo kožo, so najbolj težke za okrevanje -koža je človekov največji organ in okrevanje po izrezanju je kar boleče in mučno. Poznam osebo, ki so ji rezali trebuh in rezali dvigovali kožo stegen in okoli kolen po tem, ko je shujšala 35 kg-odstranili še nekje 9 kg organa, torej kože…. Okrevala je cca 2 meseca, pa ni mehkužna po naravi, tako da, ni ravno piece of cake. Za nadlahti verjetno manj, nekje pol kilograma tkiva, samo je koža, to je večja travma za telo, kot dat vsadek v telo ali razlomiti in naravnati nosno kost…[/quote]

Joj, dobro no. Primerjat tak poseg z nenadno izgubo 9kg, kot ga opisuješ (to je strahoten stres za telo, ja) in nadlakti (ki zna biti, da niti ni ne vem koliko odvečne kože, saj avtorica ne navaja, da bi bilo tudi drugje po hujšanju taka kriza) res ni. Seveda je poseg, kirurški, samo o dveh mesecih okrevanja govorit, je pa res huda. So pa ljudje, ki se jih kaj zaklomplicira ja, to pa, pa se rane ne celijo najbolje. Drugače pa ni taka sila, res ne, edino steznik za roke bo treba nosit kak mesec, da pa bi bil zaradi tega na bolniški oziroma dopustu, ker zavarovalnica zadeve ne krije, pač ne. Pismo, ena oddaja je na enem ne vem katerem kanalu, ko en kup žensk, bodočih neves tekmuje za plastične operacije ali nekaj podobnega in po vsaki nalogi, tista ki zmaga, si lahko izvbere plastičen poseg. In tam je kar češ, od rinoplastike, do zategovanja kože … en dan, da ležijo, potem pa so na nogah. Ravno prejšnji teden so eni nadlakti posesali in porezali, pa mi nekam prizadeta ni delovala, edino povoji so moteči.
Seveda svoje igrajo leta, genetika, splošno zdravstveno stanje (predvsem ali je oseba kadilka in ali uživa KT).[/quote]

Pri nadlahteh – pol kilograma kože na vsaki strani – pri eni prijateljici. Je veliko za tako majno področje, in verjemi, kar dolgotrajno okrevanje je imela, pa ni mehkužna.

Seveda svoje igrajo leta, genetika, splošno zdravstveno stanje (predvsem ali je oseba kadilka in ali uživa KT).[/quote]

Jooj, ne moreš ti telesa in reakcije telesa 25-letne ali mlajše “neveste”, ko je koža še mlada in polna kolagena, pa četudi je shujšala, gre lepo hitro nazaj, primerjat s telesom naprimer 40+ letnice, kolikor so ponavadi stare ženske, ko se jim povesi koža trebuha in nadlahti in se odločijo za odstranitev kože, no – je velika razlika!

Pa si misli ampak jaz vem,da je to krivec ne pa hormoni.moja se že od mladosti sonči z faktorjem 30,pod mladost mislim 20 let[/quote]

Imata pač z ženo srečo, da imata dober tonus kože, naravni kolagen – sta pač izjemi, imata morda tudi mladostne gene, dobro gensko zasnovo. Sta se pač dva taka skupaj našla 🙂

POznam kar precej ljudi, ki tega nimajo pa se ne pražijo na soncu, niti po solarijih.

Tudi osebno sem pred leti izgubila 20 kg, vseskozi telovadila med hujšanjem in tudi že pred njim, pa žal gensko nimam dobrega tonusa kože, niti žil. In nebi ti replicirala, če nebi imela osebne izkušnje. No, kaj pa zdaj?[/quote]
ma skoraj ne bi verjel tega.meni se zdi,da sva čisto standardne kože.vem,da se koža povesi po hujšanju ampak mora se potem malo skrčit.ne vem

Tudi osebno sem pred leti izgubila 20 kg, vseskozi telovadila med hujšanjem in tudi že pred njim, pa žal gensko nimam dobrega tonusa kože, niti žil. In nebi ti replicirala, če nebi imela osebne izkušnje. No, kaj pa zdaj?[/quote]
ma skoraj ne bi verjel tega.meni se zdi,da sva čisto standardne kože.vem,da se koža povesi po hujšanju ampak mora se potem malo skrčit.ne vem[/quote]

Kar verjemi, je zelo res. Vsak dermatolog in estetski kirurg, ki se s tem podrobneje ukvarjata, ti to lahko potrdita.

New Report

Close