Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Nega, ličenje in style operacija krčnih žil v Rožni dolini

operacija krčnih žil v Rožni dolini

Čeprav mogoče to ni pravi naslov za moje težave, pa vendar je vredno poizkusiti.
Konec meseca grem na operacijo krčnih žil na obeh nogah v kirurški senatorij v Rožni dolini. Čprav me nogi ne bolita, sem se po priporočilu zdravnika odločila za operacijo.
Ali ima mogoče kdo kaj izkušenj s tovrstno oeracijo, kakšne do dolgoročne in tudi kratkoročne posledice, ali vas sedaj po operaciji kaj boli, kako poteka operacija in kakšne bolečine jo spremljajo!
Prosim vse, ki kaj vejo o tem, da mi pomagate, saj me vse bolj strah.
Hvala vsem!!!

Zdravo!

Mislim, da je nekaj bolečin po operaciji. Vem pa da moraš, po operaciji imet noge povezane in čim več počivat, zato ker če noge obremenjuješ z stanjem ali hojo, se lahko zgodi da se ti bodo žile spet pojavile čez en čas.

Zdaj pa bi te jaz nekaj vprašala, če mi zaupaš koliko si stara? Namreč jaz jih tudi že imam, ne vem pa če nisem premlada (26 let) za operacijo?

Želim ti čim manj bolečin in noge brez krčnih žil!

Sama sem si dala operirati krčne žile pri 24 letih. Nastale so mi že pri 15, vendar sem se šele potem odločila za operacijo. Noge me nikoli niso bolele, samo grdo mi je bilo.
Sama se ne spomnim, da bi me po operaciji ne vem kako bolelo, je pa res, da boš težko hodila-tebi bodo operirali obe nogi, meni so samo eno.
Noge boš imela modrikaste, sicer pa jih boš itak skrila na začetku s povovji, potem pa z nogavicami. Na začetku boš itak počivala, kako boš hodila, je odvisno od tega, kako boš občutljiva, paziti boš morala, da se ne boš kam udarila.
meni ni žal, je pa res, da je postoperativni čas dolg-6 mesecev sem morala nositi elastične medicinske nogavice, ki so kar drage. Jih je pa težko obleči, ker so zelo ozke in neelastične, ker take morajo biti.
Zdaj imam žile že tudi na levi nogi in verjetno bom spet šla na operacijo-nočem se celo življenje skrivati za hlačami.
Le pogumno!

Koliko pa je cena operativnega posega?

zdravo!

jaz imam tudi krčne žile na obeh nogah, noge me bolijo kar pogosto sploh takrat ko dalj časa stojim. stara pa sem 21 let, zanima pa me če lahko kako drugače tudi to narediš da te nehajo boled
razen možnost operacije al še je kaka druga možnost. lep pozdrav

Hej, nevem če sem že pozna z odgovorom, mogoče pa ti vseeno še kako pomagam. Stara sem 23 let in imam krčne žile že od 15 leta. V zadnjih letih so me zraven estetskega izgleda, začele noge še zelo bolet in otekat.. Šla sem na preged v UKC v LJ in so mi svetovali operacijo in nošenje kompresijskih nogavic. Stvar se sicer sliši grozno in na forumih prebereš svašta o tem kako so neprijetne. Stvar je v navadi in resnično pomaga. Delam preko študenta v trgovini, kjer 6-8 ur stojim in sem včasih mislila umret po koncu smene. Zdaj z nogavicami pa res ni problema. Res je da stanejo od 60 eur naprej, ampak se RES splača, nosiš jih lahko 6 mesecev potem pa si moraš nabavit nove. No zdaj čez 14 dni pa imam operacijo, tako da upam, da nič od tega več nebo potrebno.. 🙂
lp

New Report

Close