Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Operacija lipoma

Operacija lipoma

Imam lipom, bila na UZ in so rekli, da ni potrebe da si ga dam odstranit. jaz bi si ga rada dala odstranit, se to da na napotnico ali je samoplačniško?

če ni zdravstvene indikacije za odstranitev, moraš to narediti samoplačniško

Kaj pa to pomeni zdravstvena indikacija? da je zdravju škodljivo? ali da me boli? ker nič od tega ni, samo moti me estetsko.

zdravnik je rekel, da ni potrebe po odstranitvi. torej, ni zdravstvene indikacije. ne bo ti zdravstvo plačevalo odstranitev samo zato, ker to tebe moti.

zdravnik je rekel, da ni potrebe po odstranitvi. torej, ni zdravstvene indikacije. ne bo ti zdravstvo plačevalo odstranitev samo zato, ker to tebe moti.
[/quote]
Hm, si ti iz ZZZS-ja in si za tale tvoj odvratni post mastno plačana. Seveda iz naših žepov, nas plačevalcev zdravstvenega prispevka in premij zavarovalnicam, ali si samo malo bolj boga tja v glavo? Pribižno od 0,2 do 2{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} lipomov se spremeni v liposarkome. To pa je rak !!! Poglej še malo na tuje spletne strani, ne samo na naše, ki so tako ali tako bolj papeške od papeža.
Bi bilo tako kot materina znamenja vse take rašče najbolje čimprej odstraniti. Bi imel ZZZS manj stroškov in več denarja za take režimske trole kot si očitno ti.

Hm, si ti iz ZZZS-ja in si za tale tvoj odvratni post mastno plačana. Seveda iz naših žepov, nas plačevalcev zdravstvenega prispevka in premij zavarovalnicam, ali si samo malo bolj boga tja v glavo? Pribižno od 0,2 do 2{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} lipomov se spremeni v liposarkome. To pa je rak !!! Poglej še malo na tuje spletne strani, ne samo na naše, ki so tako ali tako bolj papeške od papeža.
Bi bilo tako kot materina znamenja vse take rašče najbolje čimprej odstraniti. Bi imel ZZZS manj stroškov in več denarja za take režimske trole kot si očitno ti.
[/quote]

smiri doživljaj.
sem zaposlena v gospodarstvu. če ti bolje obvladaš patologijo lipomov, pa napiši gospe drugo mnenje, pa naj uveljavlja odstranitev preko napotnice. sicer pa je gospa sama rekla, da jo moti zgolj estetsko.

smiri doživljaj.
sem zaposlena v gospodarstvu. če ti bolje obvladaš patologijo lipomov, pa napiši gospe drugo mnenje, pa naj uveljavlja odstranitev preko napotnice. sicer pa je gospa sama rekla, da jo moti zgolj estetsko.
[/quote]

Sem popolnoma umirjena. Drugega mnenja ne bom podajala, ker nisem strokovnjak iz tega področja. Podala bom pa svoje mnenje. Imela sem enak problem in tudi meni ni bilo do operacije, pa še na takšnem mestu je bil, da me ni preveč motil ne estetsko še manj funkcionalno. Ko pa je začel rasti in rahlo boleti so naredili biopsijo, potem je nastal cel halo in proces je v stekel smeri. Še, da ne rečem nadrli so me kje sem hodila toliko časa. Tega je že nekaj let in očitno so izrezali vse. Upam! Tako, da verjemi vem kaj govorim. Zmoti me je samo tvoj stavek … če zdravnik pravi tako … . Niso nezmotljivi, žal.

Če zdaj še ni rakast, lahko tak postane!

glede informacij in kakšne preiskave še lahko narediš… 1_2006_koncna_13.pdf

jaz bi na tvojem mestu prosila zdravnika za napotnico za odstranitev. reči, da te moti in da ga želiš odstraniti.

za tisto, ki se duva nad takšnimi posegi na napotnico pa – bolje preventivno odstraniti, kot pa potem zdraviti – bolnik trpi trajno škodo… in tudi stroški za zdr. blagajno so večji.

ne šparaj na takšnih odgovornih posegih – to ni metanje denarja stran… če te moti nesmotrna poraba denarja v zdravstvu pojdi koga drugega nadzirat in čekirat nad porabo – lahko začneš že z sammim ministrstvom, ki plačuje neke bebave oglase tukaj gor na monu in po tv-ju, pa naprej do korupcije…
ne šparaj in ne meči očitkov za smotrno skrb državljanu, ki si želi poskrbeti upravičeno za svoje zdravje.

New Report

Close