Operacija meniskusa
Odvisno kaj mu bodo med samo operacijo delali, pa tudi kako se bo njegov organizem odzval po operaciji. Men so odstranili 1/4 meniskusa, na nogo sem lahko stopila že drugi dan po operaciji. Od operacije je 5 tednov, koleno še vedno ni popolnoma gibljivo, sedaj, ko obiskujem fizioterapije so se mi spet pojavile bolečine. Je pa mi fizioteraprevt povedal, da imam porušeno mehaniko v kolenu in se mi bo poškodba ponavljala dokler ne rešim tega.
Hm bolniška, vse je odvisno na kakšnem delovnem mestu je, če ima 8 h strogo sedenje ali pri delu stoji oz. veliko uporablja koleno, bo še kar nekaj časa na bolniški.
Vedeti je treba, da je meniskus amortizer iz hrustanca in da sedaj ne jemljejo celega ven, če se le da, zaradi hitrejših degenerativnih sprememb in hkrati artroze.Jaz sem po operaciji meniskusa odšla peš domov , operirana na novi način , lokalno.Del je še ostal v kolenu. 23 dan po operaciji, sem odšla na prvo kontrolo kirurgu že s kolesom.Res pa je, da sem delala vaje, in še enkrat vaje, doma, sama, na kavču..Po osmih dneh, po op, gredo šivi ven, takrat, še ni bilo koleno gibljivo….potem sem pa začela z intenzivno fizioterapijo doma, .Svetujem vam, da še predno greste na operacijo, se vpišete na fizioterapijo, ker se itak čaka, da ne zgubljate časa.Sklep je potrebno čimhitreje razgibati.Do bolečine in malo čez—-potem pa hlajenje z ledom.To sem delala 5 x na dan, da sem bila na kontroli ok.Kar pa še ne pomeni, da me ni bolelo. Težko sem stala.Bila dva meseca na staležu plus zdravilišče.Delati je pa potrebno samo na mišici, ker v 70 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} drži sklep .