operacija oči
stara sem 40 let in že od kar pomnim nosim očala. imam astigmatizem ne vidim ne na daleč in ne na blizu. Na trgu je veliko ponudnikov raznih klinik tako na Hrvaškem kot pri nas. Po vsej verjetnosti za mene ne pride v poštev nobena laserska operacija ampak samo vstavljanje leče.
za koga se odločiti iti na Hrvaško ali to praviti pri nas. Res bi bila hvaležna vsakega nasveta.
Bila na pregledu v Zagrebu in nato še pri Moreli… Niti pomišljala nisem več, da bi šla v Zagreb. Poleg tega, četudi je na začetku videti ceneje, na koncu ne bi bilo. Po operaciji moraš na toliko in toliko pregledov in nato še vsako leto, pregled ki ga pri Moreli opravijo zastonj. Navdušena na strokovnostjo, opremo, prijaznostjo, res se počutiš kot človek.
Na laserski operaciji sem bila v juniju .
V Zagrebu v kliniki Optical Express.Operiral me je dr.Dražen Grgić.
Po telefonu, ko sem se naročala so bili zelo prijazni, datum sem dobila expres hitro.Vsak nadaljni pregled je brezplačen, isto kot pri Moreli.
Za prvi pregled sem takrat plačala 50 evrov, ker je bila akcija.Zdravnik dr.Dražen Grgić je prišel v Maribor v optiko Kameleon .
Jaz sem bila zelo zadovoljna.Vsi zelo prijazni, zdravnik se zna pošaliti.
Zanje imam same pohvale.
Pa tudi Zagrebčani so mi pri orientaciji takoj priskočili na pomoč.
Jaz sem zadovoljna pri Irmanu v Žalcu. Zame je najboljši.
In še, ne glede na težave z očmi: zdravnik bo povedal, kateri postopek je pravi. Ne nasedaj nečemu, kar prebereš na spletu. Vem, kaj govorim, iz prve roke oz. očesa. Jaz sem si tudi želela lasersko operacijo, pa je nisem mogla imeti, ker so ugotovili, da moje oči niso za to. Pa se je zdravnik takrat (pred 11 leti) odločil za vstavitev leče, češ da je to najboljši način, poleg laserske operacije.
Danes? Po pravici je povedal, da so jih takrat zavajali in jim trdili nekaj, kar ne drži. Tiste všite leče delajo zelo veliko škodo očesu, ker odmirajo celice. Jaz imam vstavljeno lečo (na enem očesu), pravzaprav imam tri leče v tem očesu: svojo, všito (vstavljeno) in kontaktno lečo.
Jaz bom šla v kratkem na operacijo zamenjave leče (na drugem očesu) in me to stane 1600 evrskih + pregled pred tem: 120 €. Bedno je to, da imam oči fuč, -10, astigmatizem, in ta hec ni poceni. Žal je za naše zdravstvo vse to lepotni poseg in sam plačaš, kot bi si – popravljala joške. Trapasto. Ampak sem se odločila, da je naložba vame vredna.
Na drugem očesu me pa še čaka nov poseg. Vse tri leče bo treba v kratkem vzeti ven in vstaviti (ne več všiti) umetno lečo, torej zamenjati mojo očesno lečo. Tista všita leča dela težave v očesu, ker odmirajo celice, zaradi katerih oko ne bo moglo delovati, če ne bomo (znova) ukrepali. Spet 1600 € + 120 €.
Ta postopek zamenjave leče naredijo pri mreni, kadar morajo zamenjati lečo. Kot mi je razložil, tega ne delajo pri mladih, 40. leto je že nekako sprejemljivo za tak poseg, seveda odvisno od oči.
Torej svetujem, da se naročiš na pregled pri izbranem zdravniku (jaz zaupam Irmanu) in se z njim posvetuješ, kateri postopek je pravi zate.
bila na informativnem pregledu pri optical express ter moreli. Sem se odločila za optical express ter dr. šariča saj je tehnologija morele bolj zastarela, v primerjavi s to, ki jo imajo v zagrebu. Poleg tega, to glede pregledov ni res, da jih je treba plačevat v zagrebu, saj je 5 pregledov po operaciji vštetih v ceno in ničesar ni bilo potrebno doplačevat. Kar se tiče oddaljenosti sta zagreb in ljubljanja nekje podobno oddaljena od mojega kraja, tako da tudi to ni bila težava – nekaj dinarčkov za prevoz sem pridobila tudi tako, da sem dala prevoz na prevoze.si.
kakorkoli, bolj so me prepričali v zagrebu kot v moreli, čeprav sem slišala že tudi sama kar nekaj pohval zanje.
pa fajn se odloči, to je bila zame ena težjih odločitev v življenju in ni mi žal, no, vsaj za zdaj
Bila decembra operirana v Optical Express, dr. Grgič. Prvi pregled 50 evrov, vsi nadaljni (5) všeti v ceno operacije. Zakaj misliš, da boš potrebovala lečo?
Skratka, to je bila najboljša odločitev mojega življenja, danes je, kot da nisem bila operirana, razen da VIDIM! Prej pa napol slepa.
Imajo pa tam pravi tekoči trak, ogromno operiranih, za kratkovidnost in daljnovidnost. Velik delež Slovencev. Poguglaj, če so že kakšne kritike.
Drugače imajo tudi svoj kanal na Youtube.
Jaz sem se odločila glede na to, da tu v Zagrebu naredijo res veliko teh operacij .Dr.Dražen Grgić mi je ob pregledu povedal, da zame prideta v poštev dve operaciji, PRK in Lasik.Prva je bila cenejša za okrog 700 evrov, vendar bi me oči praskale ene 14 dni.Za to drugo Lasik operacijo mi je povedal, da bom naslednji dan po operaciji čisto fit.
In točno tako je bilo.Strah me sploh ni bilo, srce mi je pa začelo malo razbijati tik pred operacijo.Vendar je bilo v 10 minutah vsega konec in nobenih posebnih težav ni bilo.Zdravnik mi je sproti povedal, kaj dela :ko sem vstala, sem že videla na uro.Ker so takrat oči še bolj občutljive , moraš imeti za ven obvezno sončna očala.Popoldne mi je hči dajala kapljice v oči :Tobrex -antibiotike, Blink – za solzenje oči, pa še ene v ampulah proti praskanju.
Zjutraj ob osmih sem imela še kontrolo, ob 9h sem se že peljala proti Ljubljani.
In videla vse napise v mestu Zagreb.Nato sem en teden zunaj še preventivno nosila sončna očala.
Zdaj vidim super.Tudi blešči se mi ne več, kot se mi je prej.
Sem zelo zadovoljna.
Odločila sem se za to drugo in to zelo na hitro.