Operacija oči
Bom skušal razložit. Sem zasledil nekje, da namesto očal ali leč, lahko narediš operacijo oči in ne rabiš očal (dioptrija izgine)
Se zanimam izključno za Slovenijo.
Kakšna informacija bi bila dobrodošla.
Hvala
medicinski center VID Kromberk
medicinski center VID Kromberk
http://www.vid.si/si/vsebina/okulistika/operativni-posegi/%5B/quote%5D
Hvala za info.
Je še kje kakšen v ljubljani, celju, mariboru?
Jaz sem šla najprej na pregled oči.Izpolniti sem morala štiri liste z informacijami (EMŠO, eventuelne bolezni, zdravila, poklic…)
Potem mi je asistent nakapal kapljice v oči, v razmikih, ene trikrat ali štirikrat.
Nato me je pregledal zdravnik, ki me je kasneje operiral.
Očesno ozadje, očesni pritisk, dioptrija in debelina roženice.
Ker sem imela dovolj debelo roženico in ostale stvari primerne, mi je zdravnik svetoval dve vrsti operacije :PRK (cenejša varianta in daljše okrevanje) in Advanced Custom Wavefront intralase LASIK (dražja varianta in praktično okrevanje čez noč).
Izbrala sem drugo varianto in vse je bilo tako, kot je rekel zdravnik.Naslednji dan sem bila že v redu.En teden sem nosila še zunaj sončna očala in se pazila proti prahu, potem je bilo že vse ok.Vidim super na daleč (prej sem nosila leče, zadnji dve leti očala), na blizu uporabljam bralna očala.Prej je bilo obratno.
Jaz sem super zadovoljna.Moram pa povedati, da sem bila na operaciji v Zagrebu.Moja sestra pa pri Irmanu v Celju.
Jaz sem šla najprej na pregled oči.Izpolniti sem morala štiri liste z informacijami (EMŠO, eventuelne bolezni, zdravila, poklic…)
Potem mi je asistent nakapal kapljice v oči, v razmikih, ene trikrat ali štirikrat.
Ker sem imela dovolj debelo roženico in ostale stvari primerne, mi je zdravnik svetoval dve vrsti operacije :PRK (cenejša varianta in daljše okrevanje) in Advanced Custom Wavefront intralase LASIK (dražja varianta in praktično okrevanje čez noč).
Izbrala sem drugo varianto in vse je bilo tako, kot je rekel zdravnik.Naslednji dan sem bila že v redu.En teden sem nosila še zunaj sončna očala in se pazila proti prahu, potem je bilo že vse ok.Vidim super na daleč (prej sem nosila leče, zadnji dve leti očala), na blizu uporabljam bralna očala.Prej je bilo obratno.
Jaz sem super zadovoljna.Moram pa povedati, da sem bila na operaciji v Zagrebu.Moja sestra pa pri Irmanu v Celju.[/quote]
Hvala za tvojo nadvse pomembno informacijo. Mi morda lahko opišeš, zakaj je tvoja sesta šla k Irmanu in ne kam drugam. Irman mi je blizu doma.
Bela kravica in desiderius so mi poslali linke, tako da imam na izbiro 5 ordinacij.
Jaz sem super zadovoljna.Moram pa povedati, da sem bila na operaciji v Zagrebu.Moja sestra pa pri Irmanu v Celju.[/quote]
Hvala za tvojo nadvse pomembno informacijo. Mi morda lahko opišeš, zakaj je tvoja sesta šla k Irmanu in ne kam drugam. Irman mi je blizu doma.
Bela kravica in desiderius so mi poslali linke, tako da imam na izbiro 5 ordinacij.[/quote]
Na netu je prebrala dobra mnenja, poklicala je tja in se odločila za njih.
Pregled je imela v Ljubljani (ker je doma blizu Ljubljane), operacijo v Žalcu.
Sicer pa je potekalo podobno, kot pri meni, le da ima ona tanko roženico in je imela PRK operacijo.
A cena te pa nič ne zanima? Ti privoščim, to je fajn zadeva…
No, jaz sem bila poslana iz Celja v očesni kirurški center Pfeifer v LJ. na operacijo sive mrene, ker imam rizično in me v Celju ne upajo operirat. Menda so tam najboljši. Sedaj čakam na operacijo…
Kot zanimivost ti lahko povem, da tam ta zadeva, oz samo leča (operacija je itak že na napotnico, ker siva mrena je edina zadeva, ki gre skozi) stane 1700 evrov za eno oko. So mi ponudili opcijo, če bi hotela, da potem ne bi potrebovala očal. Bi bilo super ja, če bi imela 3400 evrov, pa bi potem videla, kot še nikoli. Bom loto napisala…
Ali slabo berem ali so oni falili v akciji je cena višja?
1. Laserska operacija dioptrije + trije pregledi za samo 2 x 800€
Zaradi velikega zanimanja smo ponovno podaljšali našo posebno ponudbo za lasersko operacijo dioptrije do 31.03.2016. Poseg oz. operacijo, ki sicer stane 675€/oko vam nudimo v akcijskem paketu za 800€/oko. Paket vključuje vse kar potrebujete:
https://www.youtube.com/watch?v=bXdEjX3E5-E
Mene je operiral tale zdravnik, dr.Dražen Grgič.Pregled oči sem opravila pri njem v Mariboru.Tisto soboto je prišel v optiko Kameleon .Povedal mi je, da je tu služil vojsko v vojašnici Toneta Tomšiča in da se rad vrača sem.
Na operacijo sem šla v Zagreb.Optical Express je 100 metrov za glavno busno postajo v Zagrebu.
Seveda pa moraš imeti za na pregled oči in za na operacijo s seboj spremljevalca.Ker ne smeš voziti.
Na pregledu dobiš kapljice in se ti blešči (samo tisti dan), po operaciji pa itak še ne napenjaš oči…Pa sončna očala moraš imeti obakrat s seboj, da te svetloba ne moti.
Operacija itak traja 10 minut in ni, da bi sploh čivknil auuuu…ker ne boli nič,.
Ti si se torej odločila za Zagreb, ker je bilo kot pri tvoji sesti ki je operacijo naredila pri nas. Zakaj pa sestra ni šla tudi na hrvaško?
Moja sestra je plačala za PRK 1500 evrov, jaz za LASIK 700 evrov več.
Tole, kar je napisano CENA za oko, je na splošno.
Najprej pojdi na pregled, da boš sploh zvedel, pri čem si : si sploh primeren kandidat?
Imaš debelo ali tanko roženico?
Kako visoko dioptrijo imaš, katera metoda je zate primerna?
Če ti bodo rekli, da imaš dve možnosti :PRK ali Lasik (vse tisto, kar je bilo napisano pri meni), raje našparaj še malo denarja.Ker boš zelo hitro fit in se res splača!
Jaz sem šla na pregled v decembru 2014, na operacijo pa šele čez pol leta , junija 2015…
Vmes sem se trikrat prijavila in dvakrat odpovedala…pa mi niso nič komplicirali.So rekli OK, pa drugič.
Čeprav si napisal, SAMO V SLOVENIJI, jaz lahko samo pohvalim Optical Express, res so bili super, prijazni in na nivoju! Preden sem šla naslednji dan domov (s hčerjo sva prespali v Zagrebu, ker sem imela takoj zjutraj še en pregled), sem vprašala zdravnika , kdaj lahko zdaj berem, grem na računalnik:Je rekel :Danas.
Pretiravala nisem , res je bilo pa vse tako, kot mi je rekel, da bo.
In ko sva se peljali z busom čez Zagreb, sem videla od daleč vse napise! Moje srce je pelo, Vilid, pelo!
Hvala za koristno informacijo. IZ Celja te je kdo poslal? Za ceno pa vedno pozabim vprašat.[/quote]
Bila sem na pregledu v celjski bolnici, pa so me poslali v ta očesni kirurški center. Ker, da so najboljši, verjetno tudi zato precej dragi. ( ko berem tvoje akcijske cene).Toda itak siva mrena gre na napotnico in se gre za moj vid, tako, da sem res vesela poštenega glavnega zdravnika, ki me je napotil k najboljšim kot da me on kaj zafrkne. Pa še tako me je strah, upam, da uspe. Me tolaži to, da imajo po podatkih manj kot 1{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} neuspelih operacij. Operirajo pa v veliki večini rizične, (kar se sive mrene tiče) saj jih očitno pošiljajo iz cele Slo. Saj takrat smo bili trije, pa vsak iz druge regije tam.
Moja sestra je plačala za PRK 1500 evrov, jaz za LASIK 700 evrov več.
Tole, kar je napisano CENA za oko, je na splošno.
Najprej pojdi na pregled, da boš sploh zvedel, pri čem si : si sploh primeren kandidat?
Imaš debelo ali tanko roženico?
Kako visoko dioptrijo imaš, katera metoda je zate primerna?
Če ti bodo rekli, da imaš dve možnosti :PRK ali Lasik (vse tisto, kar je bilo napisano pri meni), raje našparaj še malo denarja.Ker boš zelo hitro fit in se res splača!
Jaz sem šla na pregled v decembru 2014, na operacijo pa šele čez pol leta , junija 2015…
Vmes sem se trikrat prijavila in dvakrat odpovedala…pa mi niso nič komplicirali.So rekli OK, pa drugič.
Čeprav si napisal, SAMO V SLOVENIJI, jaz lahko samo pohvalim Optical Express, res so bili super, prijazni in na nivoju! Preden sem šla naslednji dan domov (s hčerjo sva prespali v Zagrebu, ker sem imela takoj zjutraj še en pregled), sem vprašala zdravnika , kdaj lahko zdaj berem, grem na računalnik:Je rekel :Danas.
Pretiravala nisem , res je bilo pa vse tako, kot mi je rekel, da bo.
In ko sva se peljali z busom čez Zagreb, sem videla od daleč vse napise! Moje srce je pelo, Vilid, pelo![/quote]
Hvala za vse podrobne informacije.
Ti si se torej odločila za Zagreb, ker je bilo kot pri tvoji sesti ki je operacijo naredila pri nas. Zakaj pa sestra ni šla tudi na hrvaško?[/quote]
Jaz sem šla lani junija v Zagreb, ona pa je šla letos po novem letu k Irmanu.
Ko sem se odločila, da grem v Maribor na pregled, sem dobila popolno zaupanje v tega zdravnika, popolnoma nič me ni bilo strah.Šalil se je , pa vseeno je bil zelo profesionalen.V čakalnici je bilo polno ljudi , ki so prišli k njemu na kontrolo.Vsi so bili zelo zadovoljni in že po operaciji.
Sestra je zaupala Irmanu in se je odločila, da gre tja.
Hvala za koristno informacijo. IZ Celja te je kdo poslal? Za ceno pa vedno pozabim vprašat.[/quote]
Bila sem na pregledu v celjski bolnici, pa so me poslali v ta očesni kirurški center. Ker, da so najboljši, verjetno tudi zato precej dragi. ( ko berem tvoje akcijske cene).Toda itak siva mrena gre na napotnico in se gre za moj vid, tako, da sem res vesela poštenega glavnega zdravnika, ki me je napotil k najboljšim kot da me on kaj zafrkne. Pa še tako me je strah, upam, da uspe. Me tolaži to, da imajo po podatkih manj kot 1{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} neuspelih operacij. Operirajo pa v veliki večini rizične, (kar se sive mrene tiče) saj jih očitno pošiljajo iz cele Slo. Saj takrat smo bili trije, pa vsak iz druge regije tam. :)[/quote]
Sem predvideval, da so te poslali iz bolnice. Ne iščem akcijske cene, le zmotilo me je njihova akcija nenavadno napisana. Verjamem, da te je strah, koga pa ni, razen mene, če mi eno ostane sem glih tak zadovoljen. Se pač lahko zgodi ravno pri meni tistih 0/5{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} za eno oko.
Hvala tudi tebi za info.
Bila sem na pregledu v celjski bolnici, pa so me poslali v ta očesni kirurški center. Ker, da so najboljši, verjetno tudi zato precej dragi. ( ko berem tvoje akcijske cene).Toda itak siva mrena gre na napotnico in se gre za moj vid, tako, da sem res vesela poštenega glavnega zdravnika, ki me je napotil k najboljšim kot da me on kaj zafrkne. Pa še tako me je strah, upam, da uspe. Me tolaži to, da imajo po podatkih manj kot 1{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} neuspelih operacij. Operirajo pa v veliki večini rizične, (kar se sive mrene tiče) saj jih očitno pošiljajo iz cele Slo. Saj takrat smo bili trije, pa vsak iz druge regije tam. :)[/quote]
Sem predvideval, da so te poslali iz bolnice. Ne iščem akcijske cene, le zmotilo me je njihova akcija nenavadno napisana. Verjamem, da te je strah, koga pa ni, razen mene, če mi eno ostane sem glih tak zadovoljen. Se pač lahko zgodi ravno pri meni tistih 0/5{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} za eno oko.
Hvala tudi tebi za info.[/quote]
No, saj tudi tako razmišljam. Operirana bom na oba, (seveda ne naenkrat) pa verjamem, da , če bi že res hudič imel mlade, ne bi imel na oba. Drugače je pa kar kriza, če na enga ne vidiš, je slaba tolažba. Vem, ker že sedaj ne vidim na enega skoraj nič.
Hvala tudi tebi za info.[/quote]
No, saj tudi tako razmišljam. Operirana bom na oba, (seveda ne naenkrat) pa verjamem, da , če bi že res hudič imel mlade, ne bi imel na oba. Drugače je pa kar kriza, če na enga ne vidiš, je slaba tolažba. Vem, ker že sedaj ne vidim na enega skoraj nič. ;)[/quote]
Morda sem v prednosti pred tabo, ker sploh nikoli ne pomišljam na posledice. Je pa res smotano, ko sem enkrat imel eno oko zalimano sem bil kot slepa kura, a menda se navadiš. Eden moj žlahtik ne vidi na eno oko, sploh vedel nisem in očitno ga ne moti, ker ni nikoli nič rekel.
Ti si začel težave z vidom reševati na koncu namesto na začetku! Nimaš niti diagnoze in najbrž še tudi določene dioptrije ne? Vsi ti svetujejo, a po zgoraj navedene te ni vprašal nihče! Najprej torej na osnovni zdr pregled v optiko da sploh veš pri čem si…Tam te bodo usmerili oz napotili naprej. Kaj si pa do sedaj počel z očmi? Vse vas začne zanimati ko imate že krepko težave z vidom!? Prej pa…..
Sem vedel da manjka začetek, le da sem si tega znal približno razložit.
Drugače je tvoj komentar vsekakor dobronamenski.